A christchurchieknek adta pénzét a tojástörő fiú

2019. május 29. 12:25
Közel százezer ausztrál dollárt kapnak a terrortámadás áldozatainak hozzátartozói.

Csaknem százezer ausztrál dollárt (több mint 20 millió forintot) gyűjtött a christchurchi merénylet érintettjeinek a tojásos fiúként ismertté vált, 17 éves Will Connolly, aki arról kapta becenevét, hogy egy tojást vágott Fraser Anning jobboldali politikus fejéhez – számolt be honlapján a BBC brit műsorszolgáltató szerdán.

Az akkor még szenátorként tevékenykedő Anning azzal váltotta ki a fiú haragját, hogy a muszlim bevándorlást tette felelőssé a március 15-i mészárlásért, amelynek során egy ausztrál férfi 51 imádkozó muszlimmal végzett két mecsetben. „Az új-zélandi utcákon napjainkban tapasztalt vérontás valódi oka az a bevándorlási program, amely lehetővé teszi, hogy muszlim fanatikusok Új-Zélandon telepedjenek le” – mondta az ausztrál politikus egy március 16-i melbourne-i rendezvényen.

Szavait hallva Connolly tojást vágott Anning fejéhez, aki válaszul megpofozta a fiút. A kamaszt ezt követően több férfi a földre teperte.

Connolly támogatói 99 922 ausztrál dollárt gyűjtöttek össze két közösségi finanszírozási számlára perköltségekre. Egy ügyvédi iroda azonban ingyen elvállalta Connolly ügyét, akit végül vádemelés nélkül, mindössze egy hivatalos figyelmeztetéssel elengedtek. A hatóságok Anning ellen sem emeltek vádat, miután úgy találták, hogy a politikus önvédelemből ütötte meg a fiút.

A melbourne-i fiatal szerdán az Instagramon bejelentette, hogy az összegyűlt pénzt a Christchurch Foundation és a Victim Support nevű szervezetnek adományozta, amelyek a mészárlás érintettjeinek nyújtanak támogatást. „A tragédia áldozatainak üzenem: teljes szívemből remélem, hogy valamit segít rajtatok ez az összeg” – írta. Ausztrál médiaértesülések szerint a Victim Support megerősítette, hogy megkapta Connolly adományának egy részét.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés