Diákokra, köztük katolikus iskolásokra támadtak Japánban

2019. május 28. 8:12
Trump részvétéről biztosította az áldozatok hozzátartozóit.

Késsel támadt egy buszmegállóban várakozókra egy férfi kedden a Tokió melletti Kavaszakiban, legfrissebb hírek szerint a támadásban ketten meghaltak, tizenkét gyerek és három felnőtt megsebesült, közülük többen súlyosan. Egy 12 éves kislány és egy harmincas éveiben járó a kórházban halt bele sebesüléseibe.

A merénylet után a támadó nyakon szúrta magát, és meghalt. Az áldozatok többsége 6-7 éves diáklány volt, egy katolikus magániskola tanulója. A gyerekek az iskolabuszra készültek felszállni, amikor rájuk vetette magát a késelő. A rendőrök a helyszínen két kést is találtak.

Donald Trump amerikai elnök, aki hétfőn, négynapos látogatása után hagyta el a szigetországot, együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak és a japán népnek.

Japánban ritka az effajta erőszakos bűncselekmény, de előfordultak súlyosabb incidensek. Kilenc évvel ezelőtt tucatnyinál többen megsebesültek, amikor egy iskola- és távolsági buszra várakozókat késeltek meg a főváros külterületén.

Két évvel korábban, 2008-ban Tokióban egy 28 éves ember teherautóval hajtott bele a gyalogosátkelőnél a tömegbe, három embert elgázolt, további négyet halálra késelt.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés