A németek többsége ellenzi, hogy Manfred Weber legyen az Európai Bizottság elnöke

2019. május 28. 17:03
A németek 37,6 százaléka semmiképpen sem, további 21,5 százaléka pedig inkább nem javasolná, hogy a CSU politikusa legyen a brüsszeli testület új vezetője.

A németek csaknem 60 százaléka ellenzi, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje legyen az Európai Bizottság következő elnöke – mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés.

Az online felmérésekkel foglalkozó Civey közvélemény-kutató társaság adatai szerint a németek 37,6 százaléka semmiképpen sem, további 21,5 százaléka pedig inkább nem javasolná, hogy a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa legyen a brüsszeli testület új vezetője.

Az Augsburger Allgemeine című lap felmérésében a megkérdezettek csupán 16,7 százaléka mondta, hogy mindenképpen Manfred Webernek kellene követnie Jean-Claude Junckert a bizottsági elnöki tisztségben.

Az EPP csúcsjelöltjét leginkább a fiatalok utasítják el, és az idősek támogatják. A 18-29 éves korosztályban 70 százalék ellenzi, hogy ő legyen az Európai Unió (EU) javaslattevő és végrehajtó intézményének következő vezetője, a 65 éven felülieknél viszont többségi, 52 százalékos a támogatottsága.

Manfred Webert a legnagyobb mértékben, 75,8 százalékos arányban pártja és a testvérpárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) szavazói támogatják. Rajtuk kívül csak a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) szavazóinak körében magas a támogatottsága, de ott sem többségi, hanem 45,4 százalékos.

A CSU-s politikust leginkább az Európai Szocialisták Pártjának (PES) csúcsjelöltje, Frans Timmermans mellett kiálló Német Szociáldemokrata Párt (SPD) szavazói, az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) szavazói és a CDU-CSU pártszövetségtől jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) szavazói utasítják el, mégpedig rendre 80 százalék körüli arányban.

Az Európai Bizottság elnöki tisztségének betöltésére az EU-s tagországok állam-, illetve kormányfői tesznek javaslatot, közös jelöltjükről az Európai Parlament szavaz. A tisztújítás folyamata kedden kezdődik az állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanács értekezletével.

(MTI)

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt hiszem, game over. Tehetségtelen, nyálas alak. Csak arra volt
jó, hogy partvonalon kívülre tegye azt a másik idiótát, már nem
emlékszem a nevére. (Ez viszont egy hóemberrel is sikerült volna.)

Azt tudni kell sok németet frusztrál a bajorok sikeressége, gazdagsága, kereszténysége, smucigsága. Így nem lett német kancellár sose Strauss vagy Stoiber

Namost akkor fölteszek egy kérdést:

Van ugye a csúcsvezetői poszt. Oda kell egy tehetséges ember.
Egy olyan, aki nem részlehajló, maradéktalanul betartja és
betartatja a szabályokat.

Miért támogat mégis német németet és francia franciát? Csak
nem valami kis részlehajlás vagy zsarolhatóság van emögött?
Vagy van valami köze a jogszerű működésnek a származáshoz?
(Ejnye, micsoda fasiszta megközelítés ez!)

Pedig Merkel elvtársnő őt erőlteti minden áron.

Válaszok:
hátakkor | 2019. május 28. 19:20

Macron fogja kimondani a végső szót, a magam részéről ebben egyetértek Vele, az elnök legyen francia.

Nyilván semmit nem von le a hír hitelességéből, hogy a Civey közvélemény-kutató társaságra szinte csak a kormánymédia és a Habony-Médiaművek sajtója hivatkozik.
Legalább annyira hiteles lehet mint a "független" Századvég...

Jelzem Mürkül az ET-ben lehet nem is szavaz EB jelöltre. Nagykoalicióban van odahaza..

J-CJ összes dolga annyi volt, hogy ne csináljon semmi és hagyja
a dagadt ruhát másra.

Régi recept. Nálunk ennek Demszky volt az iskolapéldája. Végy egy örökké mosolygó, szimpatikusnak eladható, nem túl nagy kvalitásokkal rendelkező, de eléggé törtető, becsvágyó fazont. Ha be tudod futtatni, kaptál egy jól kézben tartható bábot, aki majd szimpatikusan előadja, amit hátulról mondanak neki.

A bukottak akik szerintük mindig győznek.

"Guy Verhofstadt hatalmasat bukott BelgiumbanBelgiumban vasárnap nemcsak európai parlamenti, hanem regionális (Brüsszelben, Flandriában, Vallóniában és a német közösségben), illetve belga szövetségi parlamenti választásokat is tartottak. A bukott belga kormányfő, jelenlegi ALDE EP-frakcióvezető, Guy Verhofstadt által alapított, erősen bevándorláspárti Nyitott Flamand Liberálisok és Demokraták (Open VLD) nevű párt egyértelmű vereséget szenvedett el. A párt az EP- és a flandriai választáson is csak a negyedik lett, országos szinten pedig kénytelen volt beérni a hatodik hellyel. Az EP-, a flamand és a belga parlamenti választásokon az első és a második helyet is a bevándorlásellenes, jobboldali pártok szerezték meg.

A voksolások eredményeképpen kijelenthetjük, hogy a különböző uniós vezetői tisztségekre – a legutóbbi információk alapján az Európai Parlament elnöki székére – pályázó Guy Verhofstadt és pártja, a Nyitott Flamand Liberálisok és Demokraták (Open Vlaamse Liberalen en Democraten - Open VLD) óriási vereséget szenvedtek el."
https://www.origo.hu/nagyvilag/20190528-guy-verhofstadt-partja-csufos-vereseget-szenvedett-a-belga-valasztasokon.html

"Pedig Merkel elvtársnő őt erőlteti minden áron."

Tök mindegy. Odahaza nagykoalicióban van, tehát az ET-ben van esély tartózkodik majd.

"A déká lemásolta a német modellt; tolj előre egy nőt, aki kezdetben cuki, kedves, együttérző, stb., aztán a sok nyugdíjas, + a bizonytalanabb női szavazók jórésze, ill a szektás érzeletű balosok rá fognak szavazni. "

Dobrev-Klein nem cuki, hanem mega ciki. Feri marad Piroska nénével egy légtérben. Nyilván többet fog eljárni, meg tintázni.

Az EU Pénztáros Stróman Lőrincet is támogatja méghozzá annyira, hogy EU-s pénzből lett milliárdos a Nemzet Gázszerelője.

Frédi idejött Pest-Budára - először a kiűzött CEU-ba hajtatott - és Veesenmayerként Soros ultimátumokkal ment fel a Főnökhöz a Várba.

Jó, legyen észt, csak ne német. Viszont amennyiben figyelembe vesszük Macron, EU-n túlnyúló politikai és gazdasági kapcsolatait, valamint egy általa vezetett erővektor esélyeit, befolyását a jelölt kiválasztására, nem zárnám ki, hogy francia elnök lesz. Nem mondom, hogy ennek szívből örülnék, de Weber a legirritálóbb jelölt.

Úgy látom, formálódik (puhatolózik) egy francia - V4 együttműködés a fritzek ellen. Csak aztán rá ne faragjunk.

Macron ajánlata a V4-nek

“Margrethe Vestager, Michel Barnier, Frans Timmermans. Ők Macron lehetséges bizottsági elnök jelöltjei”

Navracsics Tibor matekozik

Navracsics: „Manfred Weber alkalmas jelölt”

https://www.valaszonline.hu/2019/05/28/navracsics-neppart-ep-valasztas-interju/

A szocik elb.szott embere, Martin Schulz után most itt a CDU elb.aszottja, Manfred Weber.
Mindkettő..., khm, németke. Khm, vagy csak annak mondja magát.

Figyu, szóljál a pszichiáterednek, hogy cseréljen gyógyszert, mert az eddig szedett már nem hat.
Mostanra már teljesen elborultál!!!

Arra, hogy az "az ellenzék hazugság médiája", csak ennyit szeretnék mondani:

https://www.jobbik.hu/hireink/rovatok/megnyert-sajtoperek

https://444.hu/2018/10/24/a-fideszes-mediabirodalom-100-hazugsaga

Válogass:

https://index.hu/kulfold/eurologus/2019/05/25/az_oroszok_mar_a_matixban_vannak_alhir_orosz_kreml_dezinformacio/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés