Altat az ellenzék – nem lóghatunk vasárnap!

2019. május 26. 10:10

Nagy Ervin
Pesti Srácok.hu

Aki egyetért Orbán Viktor pontjaival, az vegye fel azt a cipőt, kösse meg tisztességesen és induljon el!

„Mikor a ballib sajtó látja azt, hogy katasztrofálisan veszve van egy-egy voksolás – ősrégi módszert alkalmazva – elkezd egyre nagyobb Fidesz győzelmet jósolni. Néha partnerek ebben egyes közvélemény-kutatók, néha nem. Ízlés dolga! Most is ennek vagyunk szem- és fültanúi. A képlet egyszerű. Ha sikerül átvinni a köztudatba azt, hogy úgyis mindegy már (az én szavazatom nélkül is győz, aki győz!), akkor el lehet altatni néhány tíz-, akár százezer szavazót is, akik a szép vasárnapot mással töltik majd. Na azért nem maradhat senki rest! Ezért nem lehet most lógni!
Nem először látjuk ezt. A közvélemény-kutatók és az ellenzék sajtómunkatársai, egy-egy vesztett választás előtti utolsó pillanatokban »soha nem látott kormánypárti győzelemről« hápognak. Így volt ez az elmúlt tíz évben mindig. (Sőt: 2002-ben elég sikeresen alkalmazták e »ravasz« módszert)

Nézzük csak a fősodratú ellenzéki média néhány gyöngyszemét!

A 444.hu nevű Soros-blog már a múlt héten vezércikkben megírta, hogy »Minden idők legnagyobb Fidesz-győzelme érik«. Persze meg is magyarázza mindezt a szerző / bloggerke. Bűvészkedik a számokkal, leginkább a bejutási küszöbbel; no meg összehasonlít, elemez. Végül is tök mindegy. A lényeg, hogy az »ázsiai típusú diktatúra« most aztán úgy túl nyeri magát, hogy itt kő kövön nem marad. De ne tévesszen meg ez senkit, ez nem az ellenzék bénaságán való vernyákolás. Ez bizony altatás.

A HVG azt állítja, hogy »Sírás lesz a vége«. Majd számos írásban – leginkább a Publicus Intézet adataira hivatkozva – »kielemzi«, hogy a Fidesz-KDNP soha nem látott módon mindent elsöpör majd vasárnap. Sőt! Nagyobb zsarnokság lesz itt, mint valaha.

És ha már a Publicus Intézet! Nos – a teljesség igénye nélkül – ők bizony beálltak a Fidesz-szavazók pihire való sarkalásának módszertanába. Az ATV-n minimum 14 kormánypárti képviselőt jósolnak. Az Index is csatlakozik. És így tovább…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149021

Ajánljuk még a témában