Fontos tanulságokkal szolgál az EP-választás

2019. május 26. 23:04

Magyar Liberális Párt
OS-MTI

Örömre nincs okunk!

„Fontos tanulságokkal szolgál az EP-választás

A demokrata ellenzék az összefogás hiányában súlyos vereséget szenvedett a mai napon. A kormánypártok a szavazatok több mint 50 százalékát nyerték el. A széttagolt ellenzék még jobban leszakadt a Fidesz-KDNP-ről, mint korábban. És bár egyes ellenzéki pártok megerősödtek, a többiek tovább gyengültek. Vagyis összességében semmit sem nőtt az ellentábor támogatottsága, egyetlen új szavazatot sem sikerült nyerni az előző választáshoz képest, sőt... Örömre tehát nincs okunk!

Gratulálunk ugyanakkor a liberális Momentumnak, amely nagy meglepetésre közel 10 százalékos eredményt ért el, és így valószínűleg két képviselőt is küldhet az Európai Parlamentbe. Az illiberális államban egyre erősebb a szabadságpárti politika iránti igény. Sok sikert és eredményes munkát kívánunk Cseh Katalinnak és Donáth Annának az ALDE-frakcióban, amely a harmadik legtöbb képviselővel fog rendelkezni az új Európai Parlamentben! Bízunk benne, hogy a Momentum élni tud a lehetőséggel, és az európai liberálisok közt a fejlődést, a szabadság és a szolidaritás Európáját szolgálják majd.

A választások legfőbb tanulsága, hogyha az ellenzék valódi változást akar elérni, újra kell gondolnia szövetségi politikáját. A demokrata ellenzéknek egymás kiszorítása és ellehetetlenítése helyett végre valódi, értékalapú együttműködésre kell lépnie, máskülönben az önkormányzati választáson is borítékolható lesz a vereség. Kezdjünk neki holnap a munkának!

Kiadó: Magyar Liberális Párt”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149072

Ajánljuk még a témában