Ha Európa ma rosszul dönt, nem lesz visszaút!

2019. május 26. 11:06

Dömötör Csaba
Pesti Srácok.hu
Megvívtuk a vitáinkat, tudjuk, miért küzdünk, és azt is, hogy kik játszanák el Európa és Magyarország jövőjét. Interjú.

„Mi lehet az oka annak, hogy az ellenzéki média napok óta szalagcímekben közli, hogy eldőlt a választás, a Fidesz az előzőnél is nagyobb győzelmet arat majd?

Ez alighanem egy altatási kísérlet. Senkinek sincs előre kiosztva a nagy győzelem, az esélyeket csak ma lehet beváltani. Úgyhogy mindenki gondolja végig, hogy mit tehet még a győzelemért. Én például szombat délelőtt tartottam egy sajtótájékoztatót, és siettem utána telefonálni, sok ezer fideszes önkénteshez hasonlóan. Bármi is legyen az eredmény, nagy köszönet a munkájukért!

Mire alapozzák azt az állítást, hogy sorsfordító lesz ez a választás, amely évtizedekre meghatározhatja Európa jövőjét?

Arra, hogy most a biztonságunkról döntünk. Kereskedelmi és gazdasági kérdésekben egy idő múltán lehet korrigálni a rossz politika hibáit, de ha a migránsáradatot és Európa megvédését nézzük, csak egyszer lehet hibázni. Ha most rosszul dönt Európa, nem lesz visszaút, hiszen amit most látunk, az csak a kezdet. A migránsok nagy többségét kibocsátó régiókban ugyanis három évtizeden belül négyszázmillió fős népességrobbanás várható. Erre kell felkészülnünk.

Az Európai Egyesült Államok és a brüsszeli teljhatalom hívei azt állítják, ők ugyanúgy megvédenék az unió határait…

Ha ez valóban így volna, akkor az Európai Bizottság adott volna pénzt a határzárra. Ha így lenne, akkor Gyurcsány Ferencék nem tüntettek volna a kerítés ellen, és Karácsony Gergelyék sem adtak volna ki dörgedelmes közleményt ellene. Ami pedig az Európai Egyesült Államok vízióját illeti: ez egy filozófiai vita, és az önrendelkezésről szól. Az egész magyar történelmen végighúzódik egy kisebbségi gondolat, amely szerint máshol, mások jobb döntéseket tudnak hozni rólunk, mint mi magunk. Ennek sohasem volt támogatottsága a magyarok között. Egy sor terület van az energiaszabályozástól az adózáson át a migrációig, ahol ez valóban sorsdöntő kérdés. Mondok egy konkrét példát. Frans Timmermans úr, aki a baloldal csúcsjelöltje, egységes, 18 százalékos társasági adókulcsot szeretne egész Európában. Nem kapott itthon nagy nyilvánosságot, de ezt akarja. Ez azt jelenti, hogy megduplázná a mostani magyar társasági adót. Ha ebből lenne valami, drámai módon csökkenne a magyar versenyképesség, és a béremelési lehetőségek is beszűkülnének. Az ellenzék meg lelkesen tapsikol az ilyen javaslatoknak. Sok gratulációt és szavazatot ne reméljenek érte. Ma tartjuk az eddigi legfontosabb európai választást! Megvívtuk a vitáinkat, tudjuk, miért küzdünk, és azt is, hogy kik játszanák el Európa és Magyarország jövőjét. Tudjuk mi a tét, ezért leszünk ott tömött sorokban a választáson. Most rajtunk a sor!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés