Vegyük kezünkbe az irányítást!

2019. május 26. 12:53

Böjte Csaba
Vasárnap.hu

Nagyon fontos, hogy a magyar párt elérje az öt százalékos küszöböt.

„Meglepő, amikor egy ferences szerzetes mosolyog ránk egy politikai párt videójában…

Erdélyben más azért a helyzet, mert ott most csak egy magyar párt indul a választásokon. Olyan a helyzet, mint Ábel idejében: „nősülj, fiam, itt van Éva!”. Az anyaországban több párt verseng, de erdélyi magyarként egyértelmű, kire szavazzunk. Nagyon fontos, hogy a magyar párt elérje az öt százalékos küszöböt, mert ha ez nem sikerül, nem marad képviselete az Európai Parlamentben az erdélyi magyarságnak. Magaménak érzem ezt a célt, ezért vállaltam a szereplést.

Ezek szerint Ön is ikszel vasárnap?

Hogyne! A kommunizmusban elég sokat szenvedtünk, nem volt jogunk véleményt nyilvánítani, most legalább megvan ez a lehetőség – élnünk kell vele! Azt mondtam mindenkinek Erdélyben is, hogy ez egyszerre lehetőség és feladat is. Lehet üldögélni a kispadon és zsummogni, hogy milyen rosszul játszanak a többiek, vagy be lehet menni a pályára és jobban csinálni. Most itt a lehetőség: benne van a pakliban, hogy kikapunk, de az is lehet, hogy győzünk! A hit vezessen minket: vegyük kezünkbe az életünk irányítását, döntsünk róla mi! Jézus Krisztus el mert jönni kétezer évvel ezelőtt a földre: nem üzengetett, nem a mennyek országából drukkolt nekünk, hanem kezébe vette a dolgok irányítását. Ugyanígy nekünk is kezünkbe kell vennünk az életünk irányítását és haladnunk kell a céljaink felé.

Öt évvel ezelőtt az RMDSZ remek eredményt ért el: bár a magyar közösség 6,5 százalékát teszi ki Románia lakosságának, mivel magasabb volt a részvételi hajlandósága, mint a román többségnek, a párt végül 9 százalékot ért el az EP-választáson. Most azonban sokan kongatják a vészharangot. 

Sok ember gondolja azt tévesen, hogy ő maga kicsi és jelentéktelen, ráadásul az Európai Parlamentben 750 képviselő foglal helyet, nagy intézmény, nincs tétje, annak, hogy valaki szavaz, vagy otthon marad. Én azt gondolom, igazuk van a politikusainknak; ez talán a legfontosabb, sorsdöntő választás, ahol szükség van mindannyiunkra!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149030

Ajánljuk még a témában