Toroczkai: A Mi Hazánk Mozgalom alapjaiban változtatná meg az Európai Uniót

2019. május 25. 14:57
Az Európai Unió gyakorlatilag már úgy működik, mint egy diktatúra és a szovjet időkre emlékeztet minket – közölte a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szombaton.

A Mi Hazánk Mozgalom gyökeresen, alapjaiban változtatná meg az Európai Uniót – közölte a párt elnöke szombaton az Országház főbejárata előtt tartott sajtótájékoztatóján. 

Toroczkai László azt mondta: hisz abban, hogy még nem teljesen egyéves pártként be tudnak jutni az Európai Parlamentbe.

Kiemelte, a Mi Hazánk Mozgalom szerint az Európai Unió fordítva működik, mint kellene, politikai értelemben törekszik az egységesítésre. 

„Gyakorlatilag már úgy működik, mint egy diktatúra és a szovjet időkre emlékeztet minket, ahogy Brüsszel politikai dogmákat közvetít az európai emberek és politikusok felé” – mondta. 

Véleménye szerint az Európai Uniónak politikai értelemben a tagállami szuverenitás megőrzése lenne a célja, az EU-nak pedig gazdasági értelemben kellene az egységesítésre törekednie. Ehhez képest az Európai Unióban jelenleg gazdasági értelemben egyre csak nőnek a szakadékok az országok között – tette hozzá.

 „Gyarmatosító birodalom”

Toroczkai László hangsúlyozta: a Mi Hazánk Mozgalom a valódi nemzetek Európájában gondolkodik, ami azt jelenti, hogy szerintük kizárólag gazdasági értelemben kellene egységesíteni az Európai Uniót. Hozzátette, nemcsak az európai minimálbért tudják támogatni, hanem azt is, hogy olyan korlátot hozzanak létre, amely kizárja annak lehetőségét, hogy az európai bérek között elképesztő különbségek legyenek.

Kérdésre válaszolva a pártelnök határozottan elutasította az Európai Egyesült Államok vízióját, amely szerinte azt jelenti, hogy „egy gyarmatosító birodalommá” alakulna az Európai Unió. 

Arról is beszélt, hogy a Mi Hazánk Mozgalom az, amely továbbviszi a Jobbik eredeti szellemiségét, ezért reméli, hogy a Jobbik húsz százaléknyi szavazótáborát a közeljövőben maguk mögött tudhatják, de olyanokra is számítanak, akik korábban más pártokra szavaztak.

Szintén kérdésre válaszolva elmondta, törökszentmiklósi demonstrációjuk után egyedül elmegy tájékozódni Hajdúhadházra és Miskolcra, ahol a közelmúltban „cigány származású elkövetők brutális bűncselekményeket követtek el”, Egerben pedig az ellen jelentettek be demonstrációt, hogy bárki Magyarország területi integritását megsértse és „egy újabb Trianont készítsen elő”. A tüntetést – etnikumtól vagy nemzetiségtől függetlenül – Magyarország egységéért tartják meg – közölte.

(MTI)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Idióta... még Vona-féle Jobbikot sem tudtátok megváltoztatni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés