Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

2019. május 25. 17:16

„Azt is mondhatnánk: nem hisszük, hogy lesz olyan-amilyen Európa, ha nincs benne keresztény és keresztyén életerő” – fogalmazott Kövér László.

Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

„Ezen bizodalmunkat erősíti az új templom, amelynek felépítését támogatta a keresztény értékrendjét nem feladó magyar kormány és támogatta az Európai Unió is, amelyet holnap szavazatainkkal megsegíthetünk, hogy ne veszítse el önmagát, hogy visszataláljon gyökereihez” – tette hozzá Kövér László.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a történelem tanulsága szerint a magyar nemzet életében fontos a keresztyén hit. „Azt is mondhatnánk: nem hisszük, hogy lesz olyan-amilyen Európa, ha nincs benne keresztény és keresztyén életerő” – fogalmazott. 

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149014

Ajánljuk még a témában