Jobbik: Soha nem volt ekkora tétje az EP-választásnak

2019. május 25. 13:36

Gyöngyösi Mártonék szerint tervszerű lakosságcsere zajlik ma Magyarországon.

2019. május 25. 13:36

Soha ekkora tétje nem volt még az európai parlamenti (EP-) választásnak. Vasárnap arról kell közösen dönteni, megengedjük-e a Fidesznek, hogy Magyarországot elszigetelje a nemzetközi térben, kivezesse az Európai Unióból (EU) és „bérrabszolgaságon alapuló diktatúrává züllessze” – hangoztatta a Jobbik EP-listavezetője, elnökhelyettese szombaton győri kampányzáróján.

Gyöngyösi Márton azt mondta, hogy a Jobbik alternatívát mutat Orbán Viktor miniszterelnök programjával szemben, mert hatékony fellépést kínál a migráció ellen és orvosolni szeretné az elvándorlás kérdéskörét is. 

Fontosnak nevezte, hogy a magyar választók olyan programot válasszanak vasárnap, amely kiáll a magyar nemzeti érdekekért, nem az öncélú konfliktusokat keresi, hanem a megegyezést és a konstruktív párbeszéden épülő kompromisszumokat, amelyek a magyar nemzeti érdekeket nem tévesztik szem elől. 

„Leplezve a kormány rossz gazdaságpolitikáját”

Közölte, a migrációtól valóban meg kell védeni az országot, ezért is támogatták a déli határzárat, de a Jobbik szerint nem a katonaság és a rendőrség feladata lenne a határ védelme, hanem a határőröké, ezért a határőrséget vissza kell állítani. 

Hozzátette: miközben a Fidesz migrációellenes kampányt folytat, több mint 86 ezer migránst telepített be az országba Ukrajnából, Törökországból és Mongóliából. Közülük sokakat azért, hogy az itthonról elvándorolt munkaerőt olcsó munkaerővel pótolja, „leplezve a kormány rossz gazdaságpolitikáját”. 

Többen letelepedési kötvények alapján érkeztek Magyarországra, de egyesek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek – mondta, majd hozzáfűzte, hogy „tervszerű lakosságcsere zajlik”. 

„Jóléti fordulat”

Gyöngyösi Márton kitért arra, hogy az elvándorlás megakadályozásának egyetlen módja szerintük a bérfelzárkóztatás. Hozzátette, hogy szükség van egy kohéziós biztosra és egy európai ügyészségre, mert az EU-s forrásoknak azt a célt kell szolgálniuk, hogy elinduljon egy bérfelzárkóztatás és egy „jóléti fordulat” itthon. 

Az ellenzéki politikus kijelentette: tizenöt éve azért csatlakoztunk az EU-hoz, hogy Magyarországon a nyugati árak mellé nyugati bérek is társuljanak. Az a politika, amely jelenleg zajlik, elüldözi itthonról a magyar embereket – mondta. 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2019. május 25. 21:11
Annyi szavazatot kapjatok ahany mongol vendegmunkassal talalkozunk holnapig, te okor
Mich
2019. május 25. 16:31
Eltűnhetne már ez a Jákob/Júdás-párt a fenébe!
Akitlosz
2019. május 25. 15:52
"Jobbik: Soha nem volt ekkora tétje az EP-választásnak" Soha nem is volt tétje az EP választásnak. A pártok a feleslegessé vált politikusaikat delegálják oda afféle felfelé buktatásként, akik mennek is szívesen, mert máshogyan annyi pénzt sehogyan sem tudnak keresni, mint EP képviselőként. Az ilyen választás a politikusoknak fontos, akármi is lesz az eredménye a szavazók így sem meg úgy sem dönthetnek közügyekben az így is meg úgy is a hatalom kiváltsága marad.
kitiltott
2019. május 25. 15:50
„Leplezve a kormány rossz gazdaságpolitikáját” Ekkorát eddig csak Gyurcsány(i) tudott hazudni..Gyöngyösi Fletó babérjaira tör ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik