Dömötör: Vasárnap minden korábbinál erősebb üzenetet küldhet Magyarország

2019. május 25. 11:07

A kormánykoalíció elkötelezett Európa mellett, ezért is „állnak bele” a vitákba, mert szeretnék megőrizni Európát a világ legjobb helyének, benne egy erősödő Magyarországgal – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

2019. május 25. 11:07

Vasárnap minden korábbinál erősebb üzenetet küldhet Magyarország Brüsszelbe, a tét, hogy hosszú évek vitái után visszavonják-e azokat a javaslatokat, amelyeket fokoznák a bevándorlást – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kormánykoalíció elkötelezett Európa mellett, ezért is „állnak bele” a vitákba, mert szeretnék megőrizni Európát a világ legjobb helyének, benne egy erősödő Magyarországgal. 

Hozzátette: a gazdasági eredményeket is csak akkor tudják fenntartani, ha megőrzik a biztonságot.

Az államtitkár azt mondta: nemcsak a következő pár évről, hanem a következő évtizedről is döntünk az európai parlamenti választáson, amelyen két politikai nézet csap össze. A brüsszeli elit legalizálni, ösztönözni akarja a bevándorlást, míg a Fidesz-KDNP meg akarja állítani. Közölte: ha nem ezt nem teszik meg, az Európa visszafordíthatatlan megváltozásával jár majd.

Dömötör Csaba kitért arra, a bevándorlást támogató és fokozó brüsszeli javaslatok a „fiókokban vannak”, ezeket életbe is léptetnék, ha lenne ehhez többségük. Ezek között említette a migránsvízumok és a kötelező kvóta terve mellett azt is, hogy több pénzt akar az unió szánni a migrációt támogató aktivista csoportoknak és kevesebbet azoknak, akik ellenzik a bevándorlást.

A Fidesz-KDNP olyan jelölteket indított a választáson, akik Magyarországot képviselik majd Brüsszelben, és nem Brüsszel érdekeit Magyarországon – fogalmazott az államtitkár.

Kérdésre válaszolva elmondta még, jó esélye van a kormánykoalíciónak a győzelemre, de „nem szabad bedőlni” a közvélemény-kutatásoknak.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2019. május 25. 16:40
Igen, jobb (nem jobbikos) EU-t akarunk!
Pelso j.
2019. május 25. 13:19
S mi lenne a tényleges üzenet, - még több EU-s pénzt a haveroknak és propagandára?
Hogyisvan
2019. május 25. 13:10
Nettó hazaárulók: "Orbán: Nem az orosz befolyástól kell félni, hanem Soros liberális világmaffiájától" Az orosz bojárok kellenek a bolsevik Fidesznek!!
exfahrenheit
2019. május 25. 11:25
Sose közlik, hogy miért kell folyton üzengetni, pláne hazai óriásplakátokon, egy olyan helyre, ahol tucatnyi választott képviselő van, akiknek az a dolguk, hogy közvetlenül megmondják, ha van mit. Azt viszont még mindig nem hiszem el az összes fidesz szavazóról, hogyha tudnák, hogy az orbán fidesz a szavazataikat a szélsőjobbra viszi, hogy ezután ott képviselik Mo-ot, biztosan örülnének neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik