DK: Nagy esély van rá, hogy három mandátumot szerez a párt

2019. május 25. 15:56
„Pontosan lehet látni, hogy Orbán Viktor Európában egy vesztes” – jelentette ki Dobrev Klára, a DK listavezetője.

Fő ellenfelünk a Fidesz, a nagyobbik kormánypártot kell legyőzni, attól kell mandátumokat elvenni – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) választási listájának vezetője szombaton Budapesten, az ellenzéki párt kampányát lezáró sajtótájékoztatóján.

Dobrev Klára úgy értékelt, hogy komoly sikereket értek el. A felmérések szerint legfontosabb programpontjukat, az európai egyesült államok megvalósítását már az ellenzéki szavazók több mint 72 százaléka támogatja – mondta.

Hozzátette, emberek százezrei értik meg, hogy „az orbáni Európa-ellenességgel” szemben nincs más út, mint amit a DK kínál: egy erős Európába kell tartani. A listavezető azt nevezte a legfontosabb eredménynek, hogy sok embert meg tudtak győzni ennek a nézetnek a támogatásáról.

A kampány előtt még csupán egyetlen mandátumot jósoltak a DK-nak, egy friss kutatás szerint azonban ennek az ellenzéki pártnak van a legnagyobb esélye arra, hogy hármat is szerezzen – hangoztatta Dobrev Klára. Úgy fogalmazott, hogy a Fidesztől „fognak elvenni” EP-képviselői helyet, ezért arra biztatta a szavazókat, hogy az ő listájukat, a 6-os számút válasszák.

A DK listavezetője szerint „pontosan lehet látni, hogy Orbán Viktor Európában egy vesztes”, aki vasárnap is vereséget szenved, mert szövetségesei elhanyagolható kisebbségbe kerülnek majd az EP-ben. A kérdés, hogy a magyarok hozzákötik-e a sorsukat a miniszterelnökéhez, vagy elvágják magukat tőle – hangoztatta.

Dobrev Klára közölte, hogy több mint 380 települést jártak be a DK politikusai a kampány során. Úgy értékelt, hogy az elmúlt hónapokban mind ők, mind a párt tagjai, aktivistái hihetetlen lelkesedéssel dolgoztak.

Külön méltatta a DK online tevékenységét. Azt mondta, tudatosan arra helyezték a hangsúlyt, mert szavai szerint egy ellenzéki pártnak kevés lehetősége nyílik a kampányolásra.

A kemény munka hétfőn folytatódik; akkortól más feladataik lesznek, azonban legalább ugyanennyire határozottan kell dolgozniuk – jelentette ki Dobrev Klára.

(MTI)

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A DK-ban azok a személyek vannak akik Magyarországot 2002-2009 időszakában a perifériára juttatták. Ennek fő vezére a Gyurcsány Dobrev házaspár. Aki rájuk szavaz az közép távon a bukásra, sorsának a rosszabbra fordulására szavaz.
Egy milliárdos házaspár képviselné a tömegek érdekeit? Egy olyan házaspár aki saját vagyona gyarapítása érdekében bárkit kiszolgál?

Kedves magyar polgárok gondolkozzatok már ne csak nézzetek halhatva Klárika nyávogó szírén hangját.

Köszi, hogy mozgósítjátok a Fidesz-tábort. :))))

"Fő ellenfelünk a Fidesz"

Tehát az mszp, a Borzalom..

"Fő ellenfelünk a Fidesz"

Tehát az mszp, a Borzalom..

A Borzalom az önkormànyzatira màr a Dobrev-Klein képlet szerint fordul rá.

"„Pontosan lehet látni, hogy Orbán Viktor Európában egy vesztes”

Na ja! Lehet látni. Klárika látja is a szuttyos csirke hátsójából.

Pedig a hangszíne olyan bizalomgerjesztő. ;-)

"Blogposztban tálal ki az MSZP-ről és Czeglédy Csabáról a baloldal korábbi legbefolyásosabb kommunikátora, a szocialista párt egykori tagja és a magyar webkettő legolvasottabb ballib bástyájának, az Egyenlítőnek (ma már B1 blog) az alapítója, Németh Gábor, aki posztjában egyértelműsíti, korábban elvakult MSZP-s és gyurcsányista volt, de holnap életében először a Fideszre fog szavazni. “Én büszkén teszem ezt. És ez a valódi coming out, nem pedig a szexuális devianciák felvállalása. Ma lázadni, kitaszítottnak lenni a fősodorban így kell: Fideszes vagyok, ide lőjetek!” – írja Németh, aki azt is elárulta, szocialistaként, a párt szekértolójaként milliókat kapott feketén, de miután nemet mondott az MSZP-nek és Puch László egykori pártpénztárnok kérésének, hogy vigye el a balhét a bajai hamisvideó ügyében, ellehetetlenítették és földönfutóvá tették, az életét újra kellett építenie. Németh Gábor úgy véli, “nem a szokásos, unalmas, rutinszerű Fidesz-győzelem várható május végén, hanem politikai földindulás”. Persze ahogy mondani szokás, ehhez mindenkinek el kell mennie szavazni, hiszen a baloldal nagyon mozgósít."
https://pestisracok.hu/eletemben-eloszor-a-fideszre-fogok-szavazni-az-mszp-rol-es-czegledyrol-is-kitalal-a-baloldal-korabbi-legbefolyasosabb-kommunikatora/

Le a népnyúzó gyurcsányokkal, dobrevekkel, Magyarország tönkretevőivel.

Biztassátok a ballib ismerősöket, hogy a kutyapártra szavazzanak. :D

Nekem úgy tűnik, hogy elsősorban az LMP rovására, illetve gyakorlatilag a Párbeszéd sem létezik már.

Ezt még megbeszélném vele hétfőn, aztán 29-én:-))))

Klárika!
Mi a helyzet a minimális nyugdíjjal, bérrel, családi pótlékkal. Teljesíteni tudják, vagy szükség lesz az MSZP segítségére?

Ezek ellen már csak az ima segít.

A DK, Dobrev Klára a bérek drasztikus emelését ígérte a kampányban. Persze arról mélyen hallgatott, hogy miből.

"Hiába pörög a gazdaság, a munkaerőköltség elviszi a cégek eredményét" - olvasható a portfolio.hu-n.
https://www.portfolio.hu/vallalatok/hiaba-porog-a-gazdasag-a-munkaerokoltseg-elviszi-a-cegek-eredmenyet.4.325269.html

Ha a mostani átlagos béremelkedések a cégeknél ilyen problémákat okoznak, akkor vajon az ennél nagyobb béremelések milyen problémákkal járnának?
Csődbe mennének a cégek? Csökkentenék a létszámot? Technikai, technológiai váltást hajtanának végre, amely csökkentené az élőmunkát? Több lenne megint a munkanélküli? Esetleg árakat emelnének és elszállna az infláció?

Néha azért nem ártana ám gondolkodni is, nemcsak ígérgetni, mert ez utóbbiból már tele van a demokratikus padlás.

Na, ezt nem hiszem Pinoccioné!

"legfontosabb programpontjukat, az európai egyesült államok megvalósítását már az ellenzéki szavazók több mint 72 százaléka támogatja – mondta."

Azt nem tudom, nem ezt írtam.

Csakhogy rosszul írtam, mert kihagytam a h-t.
Na most nézd meg, Pinocchio.

Egyrészt egyik sem voltam.
Másrészt magamtól észrevettem a hiányt.
Harmadrészt Bangóné észre sem vette, amikor szóltak neki simán letagadta és a sok aszfaltfirkálásra fogta.

A mondatom lényegén, a mondanivalómban változtat ez valamit?

Nem csodálom! Ugyanolyan visító hangja van Bangónénak is, mint Pinocchionének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés