„Az NGO-k úgy viselkednek, mint állam az államban” – migránshelyzet a görög szigeteken (videó)

2019. május 25. 08:02

Miközben Brüsszel szerint sikeres az EU-török megállapodás, a görög szigetek lakói elégedetlenek. A bevándorlók még mindig jönnek, ráadásul az NGO-k teljesen rátelepedtek migrációra. A helyiek segélykiáltásait senki sem hallja meg, hiába az Európai Bizottságnak és a görög kormánynak írt levelek, válasz nincs. Videóriportunk Görögországból.

2015-ben, a migrációs válság csúcsán naponta bevándorlók és menekültek ezrei érkeztek Görögországba. A görögök nem volt felkészülve sem a menekülthullámra, sem arra, hogy sokan évekig az országukban maradnak.

Azóta csaknem négy év eltelt, és újabb tömegek érkeztek, főleg Afganisztánból, Kongóból, Kamerunból, Irakból és Szíriából. Milyen problémákat okoz az országban a bevándorlók folyamatos beáramlása? Mi a helyzet a „migránskártyákkal”? Mit akarnak a bevándorlók és milyen lehetőségeik vannak? Mi zavarja legjobban a helyieket?

Ezekre és sok más kérdésre is választ kaphatnak a Mandiner és a Migrációkutató Intézet görögországi migránshelyzetről készült helyszíni videóriportjából.

Fotó: MTI

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148988

Ajánljuk még a témában