„Az NGO-k úgy viselkednek, mint állam az államban” – migránshelyzet a görög szigeteken (videó)

2019. május 25. 08:02

Miközben Brüsszel szerint sikeres az EU-török megállapodás, a görög szigetek lakói elégedetlenek. A bevándorlók még mindig jönnek, ráadásul az NGO-k teljesen rátelepedtek migrációra. A helyiek segélykiáltásait senki sem hallja meg, hiába az Európai Bizottságnak és a görög kormánynak írt levelek, válasz nincs. Videóriportunk Görögországból.

2019. május 25. 08:02

2015-ben, a migrációs válság csúcsán naponta bevándorlók és menekültek ezrei érkeztek Görögországba. A görögök nem volt felkészülve sem a menekülthullámra, sem arra, hogy sokan évekig az országukban maradnak.

Azóta csaknem négy év eltelt, és újabb tömegek érkeztek, főleg Afganisztánból, Kongóból, Kamerunból, Irakból és Szíriából. Milyen problémákat okoz az országban a bevándorlók folyamatos beáramlása? Mi a helyzet a „migránskártyákkal”? Mit akarnak a bevándorlók és milyen lehetőségeik vannak? Mi zavarja legjobban a helyieket?

Ezekre és sok más kérdésre is választ kaphatnak a Mandiner és a Migrációkutató Intézet görögországi migránshelyzetről készült helyszíni videóriportjából.

Fotó: MTI

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. május 25. 23:28
„Az NGO-k úgy viselkednek, mint állam az államban” Ha egyszer megtehetik. Akkor miért ne viselkednének úgy?
Világpanoráma
2019. május 25. 21:17
A NATO új katonai stratégiát hirdet: https://vilagpanorama.hu/2019/05/25/a-nato-uj-katonai-strategiat-hirdet/
balbako_
2019. május 25. 14:35
Az NGO-k esetében a civil szervezet elnevezés sem igaz, csalás, humbug, szemfényvesztés. Tagjaik nincsenek, csak fizetett alkalmazottjaik, akik a pénzforrást biztosító akaratát hajtják végre. Döntően külföldi pénzekből gazdálkodnak és politikai célokért harcolnak, azonban választott képviselők nélkül, azaz a népakaratra hivatkoznak, de nem mérettetik meg magukat választáson soha. Velejéig antidemokratikus szerveződések, ső kifejezetten demokrácia ellenes társaság.
OberEnnsinnen
2019. május 25. 12:34
Azok az NGO-k, melyek G. Soros bármely szervezetével kapcsolatban állnak: HIDEG terroristák. Ezek rosszabbak a robbantóknál, mert álarcban harcolnak. Végeredményben illegális politikai partizánok, akiket - mivel háborút viselnek legális kormányok ellen - nem illet meg a hadbírósági tárgyalás sem. Lehet, nem sokáig kell várni és ítélet alá kerülnek, mint partizánok, terroristák...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik