Szigetálom

2019. május 24. 17:35

Mi persze készséggel elhisszük, hogy a még jobb megvédés volt az akció célja, de azért kicsit furcsa ez.

2019. május 24. 17:35
N. Kósa Judit
Népszava

„Idehaza is sokat és sokan dolgoztak rajta, sőt uniós pénzt is jócskán költöttünk annak tisztázására, hogy a 415 kilométernyi magyar limes-szakasz 271 feltételezett helyszínből hány kapcsolható be a világörökségi nevezésbe. Tavaly januárban Németországgal, Ausztriával és Szlovákiával közösen be is nyújtottuk a pályázatot, azóta várjuk az UNESCO idén júniusban esedékes döntését. A várakozás nehéz hónapjait csak egy dologgal színesítette a magyar kormány: hogy a napokban indoklás nélkül kihúzta a pályázatból a Hajógyári-szigeten rejtőző Hadrianus palotát.

Mi persze készséggel elhisszük, hogy a még jobb megvédés volt az akció célja, miként azt a Magyar Nemzet megtudta, de azért kicsit furcsa ez. A palota romjait az ötvenes évek óta nem látta ugyanis senki – akkor sajnálatosan rábetonoztak egy hajógyárat. Régészeti feltárás itt azóta nem folyt, a kormánylapnak megsúgott „rekonstrukció” alapja egy kétséges hitelességű vázlat. Vajon mi az a szempont, ami az elmúlt húsz évben nem merült fel, most viszont hirtelen igen?

Tizenöt évvel ezelőtt az akkori balliberális kormány egyszer már eladta ezt a területet palotaromostul. Aztán győzött a józan ész, az állam még ugyanabban az érában visszavásárolta a földdarabot, az Álomsziget pedig elillant. A rendkívül értékes Duna-part azóta is sorsára vár, Budapest kellős közepén szinte hívogat az idegenforgalmi hasznosításra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2019. május 25. 09:06
Gondoltam írok ide valamit, nehogy szegény ferdenyakú néni azt higgye, hogy csak nyolc ember olvasta...
Petkó Zsigmond
2019. május 24. 21:09
Ozirisz, hol vagy? Itt a nyomorult "rezsimszolga" akit folyton rossz helyen keresel!
Pietrosz2.0
2019. május 24. 19:48
Eladták 2007-ben.Visszavásárolták 2017-ben.Érdekes,hogy mekkorát tud hazudni az elvtársnő.Ez nem "ugyanaz az éra"
puszika
2019. május 24. 18:45
Mindent a maga idejében ténsasszony! De azért jó volt olvasni/ bár ez gondolom egyáltalán nem volt célja/ hogy ott az elvtársai/a szellemi ősök akiknek ön is örököse/ mekkora baromságokat követtek el. És most a jelenlegiektől követeli,tegyék rendbe. Hát,ilyenek e kommunisták!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik