Memóriakártyákat sem használhat ezután a Huawei

2019. május 24. 20:35
Egy egész iparági szabványtól zárják el a kínai céget.

A hét többi napján már megszokott „szakítsunk meg minden kapcsolatot a Huawei-jel” hírek pénteken sem maradtak el: a The Verge techportál információi alapján most az SD Association, az SD és MicroSD kártyák licencelésével foglalkozó egyesülés döntött úgy, hogy a kínai óriás ezentúl nem használhat bővíthető memóriákat a telefonjaihoz.

Igaz, ez a mostani bejelentés nem tűnik akkora csapásnak, mint a Google hét eleji vagy az ARM brit processzorgyártó szerdai bejelentése, hiszen a legújabb készülékei már akár 256 GB beépített memóriával is rendelkezhetnek (mint a legújabb Honor-típusú készülék Pro változata, amit kedden mutattak be – a szerk.), de jól beleilleszkedik abba a sorba, ami az amerikai kormányzat döntései nyomán eddigi partnerei tettek.

 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a globalizmus. Egy kínai termék is tele van amerikai chipekkel, szoftverekkel. Ezek a dolgok azonban visszaüthetnek, az Apple bevételeinek 17%-s Kínából származik, ahol hazafias okokból kezdik letenni az Iphonokat, Ipadokat etc. Különben ezeket az USA-ban úgy fele annyiért árulják, mint Európában, megsaccolhatjuk a hasznot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés