Jobbik: Megállítani a migrációt és az elvándorlást

2019. május 24. 20:00
Szolnokon zárta kampányát a Jobbik.

A migráció megállítását, az elvándorlás megakadályozását és a korrupció felszámolását nevezte az európai parlamenti (EP-) választások tétjének  a Jobbik EP-listavezetője pénteken Szolnokon, az ellenzéki párt kampányzáró rendezvényén.

Fellépnének a munkásmigránsok ellen

Gyöngyösi Márton kifejtette: a tét az, hogy sikerül-e megvédeni Európa határait a migrációtól, megakadályozni az országból történő elvándorlást bérfelzárkóztatással, felszámolni a korrupciót és megvédeni Magyarországot a „munkásmigránsoktól”. A politikus mintegy hetven ember előtt a vasárnapi választás tétjének nevezte továbbá azt is, hogy nemzetközileg teljesen elszigetelődik-e Magyarország, „ahogyan az elmúlt időszakban a Fidesz is elszigetelődött”.

Orbán Viktor és pártja nem azért szigetelődött el, mert hősiesen küzd a migráció ellen, hanem mert Európában „nem tűrik a diktátorokat és nem szeretik azokat, akik a jogállamiságot felszámolják” – mondta. A kormány 2015 és 2017 között 86 ezer külföldit engedett be az országba - közölte, hozzátéve: a Fidesznek a bevándorlás csak üzlet és fennáll a „nemzetbiztonsági kockázat veszélye”.

Gyöngyösi Márton. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gyöngyösi Márton Magyarország és az egész közép-kelet-európai régió legnagyobb csapásának nevezte az elvándorlást, amire a bérfelzárkóztatás a megoldás. A kohéziós forrásokat, pénzeket a bérfelzárkóztatásnak kell alárendelni – tette hozzá. Az emberek akkor maradnak Magyarországon, „ha itthon perspektívát tudunk biztosítani” – mondta.

Új fegyveres testületet akar létrehozni a Jobbik?

Az ellenzéki politikus a gazdasági felzárkózás korlátjának nevezte a korrupciót, „amelyet fel kell számolni”, megjegyezve, hogy támogatják az európai ügyészséghez való csatlakozást.

Szólt arról is, hogy jövő héten, amikor összeül a parlament, idegenrendészeti őrség bevezetésére vonatkozó javaslatot terjesztenek be. Az őrség feladata lesz a tervek szerint, hogy a „munkásmigránsok” körében ellenőrzést végezzen arra vonatkozóan, hogy megfelelnek-e az egészségügyi kritériumoknak, rendelkeznek-e munkavállalási és letelepedési engedéllyel, mert ha nem, akkor „kezdeményezzék a kitoloncolásukat” – mondta.

Kiszállni a Fidesz Bermuda-háromszögéből

Jakab Péter, európai parlamenti (EP-) képviselőjelölt, frakcióvezető-helyettes azt mondta:a Fidesz propagandája három szóra épül: „Soros, Brüsszel, migráns”. Szerinte ebből a „Bermuda-háromszögből” kell kitörni. Egyebek mellett azt mondta, hogy a Magyarországról elvándorlók miatt kieső munkaerőt a keletről behozott olcsó munkaerővel kívánja pótolni a Fidesz. Véleménye szerint az olcsó keleti munkaerő lenyomja a magyar béreket.

A migrációról kijelentette: ez a kormány nem megállítani akarja a migrációt, hanem meg akar belőle élni. Beszéde végén azt mondta: „vesszen a rezsim, győzzön a Jobbik és nyerjenek a magyarok!”

(MTI)

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Royt hogy leszedték szépen.. Pedig húzónév Zázri után.

Ezt sose értettem. Beleàllni megint a Dobrev-Klein vonalba? Akkor egy lumpen inkàbb natívan behúzza a Klein-klànt. Minek vesződjön ilyen borzalom fedőszervezetekkel?

Addig olvastam, hogy Európa határait akarja védeni:-)))))))
Fogadok, nem tudja, hol van Európa keleti határa:-)))))
Menjen oda és védje ott.

Az önkormànyzati vàlasztàsnak már Dobrev Kleinnè Piroska vezérletèvel fut neki a Mozgalom.

Azt a tömeget! :)))))

Na, akkor holnap este eljön az igazság pillanata...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés