És akkor Jávor Benedek dühbe jött

2019. május 24. 16:53
Mert a Hír TV munkatársa szerinte nem jó kérdést tett fel neki.

Egy, a péntek kora délutáni klímatüntetés kapcsán szólalt meg a P(árbeszéd) EP-képvisielője Budapesten, és többek között a klímaváltozás elleni harc politikai vetületeit is érintette. A beszéde után jöhettek az újságírók kérdései, amelyek során a Hír TV munkatársa is feltehette a kérdését, ami az Avaaz nevű, Soros György alapítványával szoros kapcsolatban álló online közösség és a klímatüntetés, valamint az EP-választás és a bevádorlásellenes erők között kapcsolatra reagáltatta volna az EP-képviselőt.

Aki válasz helyett lefagyott, majd visszakérdézett: „Tényleg ezt a kérdést írták fel Önnek a szerkesztőségben?” Az újságíró azt válaszolta, hogy nem írták, ezt ő kérdezte az EP-képviselőtől. Jávor pillanatnyi lefagyásából felocsúdva a következőt mondta ezután: „Tényleg, egészen... tíz éve vagyok ebben a szakmában... (...) hogy a ma tizen-huszonéves húsz-harminc év múlva még emberhez méltó körülmények között tudjon élni. Azért vannak kint ezek a fiatalok a Deák téren, hogy legyen jövőjük húsz év múlva. (...) Erre maga idejön, és arról dumál, hogy az Avaazt a Nyílt Társadalom Intézet(sic!) finanszírozza, miközben az egész tüntetést nem csak az Avaaz szervezi amúgy – ha már rákérdezett – hanem a Fridays for Future szervezi (...) az Avaaz valóban egy petíciót elindított ebben (...) és erre a magyar kormányzati sajtó arról bír érdeklődni ennek kapcsán, hogy mi köze van Soros Györgynek az Avaazhoz? Komolyan mondom, katasztrófa, siralmas, hogy itt tartunk, ezért megy tönkre körülöttünk a világ, mert 30 éve ilyen politikusok és ilyen újságírók hülyét csinálnak a társadalomból. De ennek vége van, mert a fiatalok – nem a pártok, nem Soros György, nem a politikai mozgalmak, vagy az európai intézmények (...) kimentek végre az utcára (...) kiharcolják, hogy vessünk véget ennek az eszement hülyítésnek, ami itt zajlik. Tényleg elképesztően mérges lettem.” Jávor Benedek monológja a videó 24. percétől látható és hallható.

A sajtóeseményen Karácsony Gergely, MSZP-P főpolgármesterjelölt-aspiráns – aki szemmel láthatóan nem tudta eldönteni, hogy most aggódjon politikustársáért vagy inkább egyetért vele – és Kálló Dániel MSZP-s ifjúpolitkus is részt vett.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

:D

Bebizonyosodott, hogy Jávor Benedek valójában egy android. A Blade Runnerben is össze lehetett zavarni őket trükkös kérdésekkel.

Egyébként továbbra sem értem, hogy ha egy politikusnak feltesznek egy egy kérdést, amire nem tud válaszolni, mert vagy nem ismeri a témát, vagy nem elég felkészült, miért nem hárít csuklóból "A részletek ismerete nélkül nem nyilatkozom." "Nem kívánok nyilatkozni.", ahelyett, hogy elkezdenének személyeskedni, hogy ki írta a kérdést, és tényleg, és hogy merészeli egyáltalán feltenni. Komplett idiótát csinált magából.

Megnéztem, meghallgattam.
Jávor Benedek jogosan háborodott fel
a Hírtévés újságíró gagyi kérdésbe bújtatott sorosozásán.

Hát peeersze, csacsikám...

Ha a "sorosista" gépész észreveszi,
hogy egy nagy léken ömlik a víz a hajófenékbe
és riasztja a "nemzeti érzelmű" kapitányt,
akkor az legyint és röhögve elküldi a francba.

Na, ennyit rólad, karcsúeszű fidióta...

A primitív ráolvasásodon röhögsz,
ezzel látványosan eltaknyolsz.
Produkcijóóóóóó!

Később a "jó kapitány" rájön, hogy a "sorosista" gépész nem hazudott, mert a hajó tényleg léket kapott.
A legénység nélkül maradt "jó kapitány" és tiszt barátai még idejében el tudnak pucolni az egyetlen mentőcsónakon, a magára hagyott hajó azonban – az utasaival együtt – elsüllyed.
(:–(((

Jávornak - a legeslegjobb EP képviselőnek - nehéz lesz a vasárnap 23h.

Hülyeséget azok beszélnek,
akik ezt a sajtótájékoztatót el akarták terelni az eredeti témájától,
illetve,
akik ezt a terelést helyeslik.

Teljesen igaza van. Sokszor a mának élünk, önző módon s a politika és média világa pedig sokszor mérgez és megvezet sokakat, adott önző, helyi érdekek szolgálatában.

Tönkretesszük a világunkat, élhetetlen lesz világunk. Ha nem teszünk nem holnap, a jelenben megfelelő drasztikus lépéseket, a részleges vagy teljes káosznak és pusztulásunknak lehetünk tanúi a következő időszakban. Egyre többekre vár szenvedés, éhezés, szomjazás és az élőlények szervezete sokaknál nem fogja tudni követni a változásokat, pusztulnak már az élőlények, felborul az egyensúly földünkön, élhetetlenné válik egyre nagyobb területen bolygónk, milliók menekülnek már el ma is az élhetetlen viszonyok közül s szélsőségként kipusztulhat az élővilág földünkön.

Mi ez nekünk, úgyis egyszer meghalunk s utánunk a vízözön. Ez is lehet egyfajta gondolkozás, nem a józan, gondolkozó és felelősséget vállaló milliók gondolkozása, akik másként gondolkoznak. Közöttük eszerint sokan a fiatalok között is több eszük van, mint saját magunknak.

Magunk pedig nem tájékozódunk, hanem hajbókolunk, politikusok, médiák, megmondó emberek a bálványaink s vezető kötélbe dugjuk a fejünket, szolga üzemmódban múködve. S szolga üzemmódban még arra is hajlandók vagyunk, hogy a realitásokat védők, akár a jövőjüket féltő fiatalok ellen acsarkodjunk sokan, hagyva megvezetni magunkat.

"Attenborough narrációja szerint több mint százezer rozmár kétségbeesetten gyűlt össze egy apró szigeten Oroszország északi részén, mert a természetes élőhelyük, a tengeri jég eltűnt a területről.

"A szigeten minden egyes négyzetméter foglalt, az egytonnás állatok egymás hegyén-hátán mozgolódnak, ami esetenként harcba torkollik. Sok rozmár elmenekül a tömegből és felmásznak a sziklákra, csakhogy amikor élelemért kellene menni az óceánba, nem tudnak lemenni a parthoz.

Szívszaggató, ahogy az állatok egymás után zuhannak a mélybe, mert az éhség miatt nincs más választásuk. A szikla lábánál pedig egy idő után 200-300 rozmár teteme hevert."

Ilyen körülmények között a rozmárok saját magukra jelentenek veszélyt – mondja Attenborough."

Ez vár ránk is. Egymást fogjuk irtani, s háborúkat fogunk indítani a természeti kincsekért, majd pedig kihal az emberiség, ha nem kap a fejéhez az a kör, akik a legtöbbet tudják tenni a mában.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=qVJzQc9ELTE

"A civilizáció összeomlásával fenyegethet a klímaváltozás – figyelmeztet Sir David Attenborough

Azonnali cselekvésre van szükség. A globális felmelegedés ember okozta katasztrófa és évezredek óta a legnagyobb fenyegetés az emberiségre nézve.

Ezt az apokaliptikus képet vázolta a híres természetvédő filmes Sir David Attenborough a katowicei nemzetközi klímacsúcson, arra figyelmeztetve, hogy már felbukkant a láthatáron a civilizáció összeomlása és az élővilág nagy részének kipusztulása.

Megerősítette Attenborough kijelentéseit Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára is, aki szerint a világ nagy bajban van, és versenyt fut az idővel, hogy megakadályozza a klímaváltozás katasztrófáját – írta a Daily Mail.

Sir David a „nép nevében” szólalt fel. Az ENSZ e kezdeményezése lehetőséget ad hétköznapi embereknek, hogy hallassák hangjukat nemzetközi tárgyalásokon gondolataikkal és javaslataikkal. A fáradhatatlan kutató, aki több mint 60 évvel ezelőtt megteremtette a természetfilm műfaját, hangsúlyozta: az emberek milliói támogatják a világ vezetőit kemény döntések meghozatalában, és hajlandók áldozatokat hozni mindennapi életükben is.

Felszólította a politikusokat: civilizációnk és élővilágunk, amelytől függünk, az ő kezükben van, tegyenek valamit.

Az ENSZ elindította egy ActNow nevű alkalmazást, amely segít az embereknek felfedezni azokat az egyszerű dolgokat, amelyek révén megfékezhetik a klímaváltozást.

A tanácskozáson a korábbi klímaértekezletek négy elnöke, a francia Laurent Fabius, a Fidzsi-szigeteki Frank Bainimarama, a marokkói Szalaheddin Mezuar és a perui Pulgar Vidal közös nyilatkozatot terjesztett be, amely mélyreható gazdasági és társadalmi átalakulást szorgalmaz a klímaváltozás megfékezésére, a három évvel ezelőtti párizsi klímacsúcs szellemében. Sürgettek évi 100 milliárd dolláros támogatást a szegényebb országoknak, hogy rá tudjanak lépni a tiszta növekedés útjára."

Tájékozódnunk kell, mert különben saját magunknak válunk rombolóivá.

Válaszok:
hhonor | 2019. május 25. 8:43

Nagyon sokan látnak, gondolkoznak és felelősséget éreznek jelenünkért és a jövőért is, magunkért, az utánunk jövőkért, az emberiségért, az életért, az élőlényekért, élőhelyünkért, Földünkért, amelynek nem fejezhető ki semmiben. Ingyen kaptuk azt, nem kellett érte semmit tenni és sokan ezért nem is becsülik meg azt. Amíg el nem jönnek azok az idők, amikor szembesülni kell a megpróbáltatásokkal. Próbáljunk meg élni egy élhetetlen bolygón világunkban, akár itt a Naprendszerünkben. Tíz körömmel kaparnánk magunkat és imádkoznánk, amíg tehetjük, hogy visszakerülhessünk a Földre, nincs annyi pénz, vagyon a világon, amit ne lennénk hajlandók ezért kifizetni.

"Sir David Attenborough: Az Édenkert nincs többé!

A 92 éves természetfilmes éles hangú kritikát fogalmazott meg a davosi Világgazdasági Fórumon. A világ egyik legismertebb természetvédője arra hívta fel a fejlett világ gazdasági és politikai vezetőinek figyelmét, hogyha nem tesznek komoly lépéseket az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, a folyamat megállíthatatlanná válik – írja a The Guardian.

Attenborough a davosi Világgazdasági Fórumon úgy fogalmazott, hogy az emberiség saját tevékenységének köszönhetően egy új földtani kor köszöntött be a bolygón.

Én szó szerint egy másik földtani kor szülöttje vagyok – hívja fel a jelenségre a figyelmet a 92 éves természetfilmes.

A 12 ezer évig tartó holocén korban születtem, amikor a Földön minden ideális volt az emberiség számára, hogy letelepedjen, gazdálkodjon, és civilizációt hozzon létre. Ez az áruk és eszmék szabad áramlásához vezetett, ami globálisan összekapcsolt minket.

Ám ez a stabil korszak már az ő televíziós pályafutása alatt véget ért.

A holocén korszak véget ért, az Édenkert nincs többé. Annyit módosítottunk a bolygónk ökoszisztémáján, hogy a tudósok szerint új földtani korba léptünk. Ez a antropocén kor, az ember korszaka."

Válaszok:
hhonor | 2019. május 25. 8:49
hhonor | 2019. május 25. 8:59

Nézzük meg a belinkelt videót, megáll az ember agya. Ébredjünk már emberi öntudatra!

(jav.: Földünkért, amelynek értéke nem fejezhető ki semmiben.)

Ha sokan a politikusok, médiák elfordulnak a problémától, akkor a társadalom hétköznapi embereinek, civileknek kell ébredniük, egymást támogatniuk, építeniük, hatványozottabban tájékoztatniuk egymást és összefogniuk a világban, felelősséget felmutatniuk mind többek irányába, felszólalva és cselekedve, helyes mintákat mutatva, hogy a médiák és a politika világa is mind több irányba józanodni és ébredni tudjon.

Hat tenyleg ennyire fajo, ha Soros szerepere -ebben a mozgalomban is - rakerdeznek?
Es ennyire idegesito?
De miert is? Soros egy filantrop, buszkenek kellene lenniuk ra.

1.)
Finoman fogalmazok:
rosszul hallottad a hírtévés fószer szövegét.
(Nálam egyébként meglehetősen halk a felvétel.)
A fószer
– nem kérdezte, hogy kik szervezték,
hanem azt állította, hogy a Soros-támogatású Avaaz szervezte,
és külföldi vélemények alapján
– azt mondta, hogy a bevándorlásellenes szavazatok elszipkázására tették elsődlegessé a klímaváltozás kérdését.
Kérdezni
pedig azt kérdezte, mi Jávor álláspontja erről.
A választ megkapta.

2.)
Az EP-választáson induló pártok/pártszövetségek a kampányukban
azt a kérdést teszik meg elsődlegesnek, amelyet ők akarnak.
Hogy a Fidesz-KDNP-nek a bevándorlás megállítása a legfontosabb,
attól még jogosan lehet a Párbeszédnek a klímaváltozás kérdése a legfontosabb.
Ha pedig ez utóbbival esetleg további szavazókat tudnának maguk mellé állítani,
akkor az csak a kampánystratégiájuk helyességét igazolná.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés