És akkor Jávor Benedek dühbe jött

2019. május 24. 16:53

Mert a Hír TV munkatársa szerinte nem jó kérdést tett fel neki.

2019. május 24. 16:53

Egy, a péntek kora délutáni klímatüntetés kapcsán szólalt meg a P(árbeszéd) EP-képvisielője Budapesten, és többek között a klímaváltozás elleni harc politikai vetületeit is érintette. A beszéde után jöhettek az újságírók kérdései, amelyek során a Hír TV munkatársa is feltehette a kérdését, ami az Avaaz nevű, Soros György alapítványával szoros kapcsolatban álló online közösség és a klímatüntetés, valamint az EP-választás és a bevádorlásellenes erők között kapcsolatra reagáltatta volna az EP-képviselőt.

Aki válasz helyett lefagyott, majd visszakérdézett: „Tényleg ezt a kérdést írták fel Önnek a szerkesztőségben?” Az újságíró azt válaszolta, hogy nem írták, ezt ő kérdezte az EP-képviselőtől. Jávor pillanatnyi lefagyásából felocsúdva a következőt mondta ezután: „Tényleg, egészen... tíz éve vagyok ebben a szakmában... (...) hogy a ma tizen-huszonéves húsz-harminc év múlva még emberhez méltó körülmények között tudjon élni. Azért vannak kint ezek a fiatalok a Deák téren, hogy legyen jövőjük húsz év múlva. (...) Erre maga idejön, és arról dumál, hogy az Avaazt a Nyílt Társadalom Intézet(sic!) finanszírozza, miközben az egész tüntetést nem csak az Avaaz szervezi amúgy – ha már rákérdezett – hanem a Fridays for Future szervezi (...) az Avaaz valóban egy petíciót elindított ebben (...) és erre a magyar kormányzati sajtó arról bír érdeklődni ennek kapcsán, hogy mi köze van Soros Györgynek az Avaazhoz? Komolyan mondom, katasztrófa, siralmas, hogy itt tartunk, ezért megy tönkre körülöttünk a világ, mert 30 éve ilyen politikusok és ilyen újságírók hülyét csinálnak a társadalomból. De ennek vége van, mert a fiatalok – nem a pártok, nem Soros György, nem a politikai mozgalmak, vagy az európai intézmények (...) kimentek végre az utcára (...) kiharcolják, hogy vessünk véget ennek az eszement hülyítésnek, ami itt zajlik. Tényleg elképesztően mérges lettem.” Jávor Benedek monológja a videó 24. percétől látható és hallható.

A sajtóeseményen Karácsony Gergely, MSZP-P főpolgármesterjelölt-aspiráns – aki szemmel láthatóan nem tudta eldönteni, hogy most aggódjon politikustársáért vagy inkább egyetért vele – és Kálló Dániel MSZP-s ifjúpolitkus is részt vett.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. július 19. 11:31
Mi lehet az oka, hogy Jávor Benedek feltesz egy olyan videót a netre ahol bunkó módon járatja le saját magát? (gy.k.: felköp és alááll)
yes_we_can
2019. május 27. 02:17
https://kolozsvaros.com/2019/05/25/jo-latni-hogy-vannak-meg-ertelmes-politikusok-is-idehaza/ Mostmár valóban idehaza....
Jason Bourne
2019. május 26. 13:03
10 éve küzdesz a klimaváltozás ellen, gratulálok. Az idő múlása ellen is küzdhetnél, annak is volna legalább ennyi értelme.
választópolgár
2019. május 26. 09:49
Ez a megélhetési politikusnak látszó tárgy annyira zöld, mint amennyire a mostani jobbik nemzeti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik