Bevándorlásellenes többségre van szükség

2019. május 23. 18:42

Varga Judit
Magyar Nemzet
Ha ez a bevándorláspárti politika folytatódik, akkor Európa teljesen megváltozik, egész más világ vár a gyermekeink­re. Interjú.

„Az uniós választásokon általában alacsony a részvétel, ráadásul minden felmérés fölényes kormánypárti győzelmet jósol, ami azt sugallhatja, hogy lefutott a verseny. Milyen érvekkel lehet voksolásra biztatni az állampolgárokat?

El kell menni szavazni Európáért, az országért, a gyermekeinkért! Ha ez a bevándorláspárti politika folytatódik, akkor Európa teljesen megváltozik, egész más világ vár a gyermekeink­re. A bevándorlás kérdésével most van először összeurópai témája az EP-választásnak, először válik lehetségessé, hogy ne a régi elit tagjai határozzák meg az európai politikát. Ha eljut az emberekhez az üzenetünk, és valódi, demokratikus döntés születik, a választók akaratának megfelelő politika érvényesülhet. A migráció sok érzelmet felszínre hozott, amelyeket eddig a buborékban élő elit figyelmen kívül hagyott.

Miként alakulhatnak az erőviszonyok a választás után?

Teljesen átrajzolhatja a pártpolitikai térképet a voksolás. Fontos, hogy egyértelmű eredmény szülessen, ami mentén meg lehet szervezni egy új többséget. A Fidesz számára két vezérelv van, amiből nem engedünk: a bevándorlás elutasítása és a keresztény gyökereink fontosságának hangsúlyozása. Abban bízunk, hogy a néppárt – felbátorodva – olyan politikát folytat majd, amivel felvállalja eredeti értékeit, és nem a bevándorláspárti balliberális oldal felé közeledik. Az a probléma, hogy a brüsszeli elit nem hisz semmiben. Ez látszik Manfred Weber viselkedésén is, aki azzal a kijelentésével, hogy ha csak a Fidesz szavazataival tudna bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást, vérig sértette a magyar választókat. Egyetlenegy hatalomtechnikai vezérelvük van csupán: többség minden áron, ami mentén bármilyen kompromisszumot megkötnek. Ez egy fontos különbség a Fidesz és a brüsszeli elit között.

Manfred Weber vezetésével megújulhat az ön által vázolt módon a néppárt?

Azért a tények és a matematika makacs dolgok, úgyhogy azt mondom, várjuk meg, milyen többség alakul ki az Európai Parlamentben, mekkora ereje lesz a néppártnak, milyen irányba mozdul el, és mekkora ereje lesz a Fidesznek a néppárton belül. A megújulás feltétele, hogy a néppárt nemet mondjon a bevándorláspár­tiakkal való együttműködésre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

S a társadalom problémáival ki foglalkozik, ki kérdezi meg tagjait, ti mit gondoltok, milyen problémáitok vannak a mindennapokban? Ki szolgál kit?

Válaszok:
hhonor | 2019. május 23. 20:02

Mit részesítsünk előnybe társadalmi szinten, az egyenességet, őszinteséget, hitelességet vagy a manipulációs szándékokat?

Válaszok:
hhonor | 2019. május 23. 20:09

"vérig sértette a magyar választókat"

A magyar választókat sajnos sokszor valóban a politika sérti meg, de határokon belül, amikor megvezetni igyekszik tagjaikat, ha kell eszközként használva, hátra lépve egymás ellen uszítva és hangolva embert és embert. Ezek milyen értékrendű eszközök, módszerek? Mennyiben tisztelik meg a magyar embert vagy éppen lenézik és sokszor választási eszköznek tekintik, akiket elegendő megvezetni, manipulálni? Ennél többet érdemel a társadalom, azok is, akik saját választók, vagy éppen kevésbé tájékozottak. Irányukba is el kellene magyarázni dolgokat, összefüggéseket, de már őszintén, egyenesen, igazságokra törekedve, tisztelve a másik személyét.

Bevándorlók érkeznek tízezrével? Hol laknak, hol dolgoznak, hol bujkálnak? Ami pedig az üldözött keresztények oltalmát jelenti, azok ugye mégsem muszlimok, akik egy idő után már a saríja szerint élnének, mert az iszlám, ahol állam és egyház nincs szétválasztva, lényegében politikai programnak tekinthető.

Ha a hozzánk érkező külföldi munkavállalókra utaltál, akkor nézd úgy, hogy jobb fizetés reményében azoknak a helyére érkeznek, akiket szintén jobb fizetésért a nyugat csábít el innen az erre a célra kitalált szabad munkavállalás alapján.

Ezt még azzal is ki lehet bővíteni, hogy a bevándorlók közül is kiválogatják a képzetteket, így aztán a kibocsátó országoktól is elszívják azt a használható, képzettebb munkaerőt, akik tehetnének valamit az országukért.

Sajnos európai szinten nem fog összejönni. Nyugaton és északon a tömegek reménytelenül agymosottak.

"sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról."

Milyen kár, hogy kihagytad, - szánt szándékkal - a számodra kényes mondatot, ami bizonyítja, hogy Szent István Király nem a szedett vetett muszlimok tömegeire gondolt, hiszen pont azt vetitek folyamatosan a szemére, hogy Magyarországból erőszakkal keresztény államot épített.

"Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról."

"sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról."

A szocik is ezt idézgetik augusztus 20-án, szintén, akárcsak te! "kifelejtve" ezt a mondatot, vajon miért? Mert nem igazolja őket?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés