„abkindern”

Die Welt: Az orbáni családpolitika a náci időkre emlékeztet

2019. május 23. 19:36

„Orbán Viktor nacionalista családpolitikája nem csak visszalépés, hanem egyenesen a nyolcvan évvel ezelőtti Németországra emlékeztet. Egy nyílt társadalom másképpen néz ki” – írja a német Welt publicistája.

A magyar miniszterelnök politikájával szembeszáll a népességcsökkenéssel, a cél a homogén nemzet megtartása, bevándorlás nélkül – írja a Die Welt véleménycikkében Karl Heinz Hausner mannheimi közgazdász oktató.

A publicista kitér az alacsony magyarországi születési rátára és a visegrádi országokban várható népességcsökkenésre. 

Hosszan részletezi ezután a kormány családpolitikai intézkedéseit, a kedvezményes hiteleket, az autóvásárlási támogatást. Majd eljut odáig, hogy szerinte a magyar családpolitika meglehetősen hasonlít az 1933-ban a Német Birodalomban bevezetett házassági kölcsönre, ami szintén azoknak az asszonyoknak járt, akik lehetőleg minél több gyermeket szülnek, a munkaerőpiacból kiszállnak és a nácik rasszista ideáljainak megfelelnek.

Hausner bemutatja azt is, milyen lakás- és autóvásárlási támogatások járnak a magyar családoknak, és hogy Magyarország az OECD-tagállamok közül arányaiban már az egyik legtöbbet költi a családokra. Utána felsorolja, szerinte kinek nem járnak, kik maradnak ki ezekből a támogatásokból.

„Az új családpolitikának azok a negyven év alatti, gyermeket szülő magyar asszonyok a haszonélvezői, akiknek egyúttal az első házasságukban kell élniük. Orbán kormánypártja, a Fidesz ezzel a keresztény családi modellt – legalábbis amit ő annak tart – pénzügyileg mindenkire ráerőlteti, hogy zavaró bevándorlás nélkül megőrizze a homogén magyar nemzetet. Orbán Viktor nacionalista családpolitikája nem csak visszalépés, hanem egyenesen a nyolcvan évvel ezelőtti Németországra emlékeztet. Egy nyílt társadalom másképpen néz ki” – írja a német lap szerzője, .

A teljes cikk elolvasható itt.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148875

Ajánljuk még a témában