Prudencia

Burke bíboros: A muszlim bevándorlás korlátozása hazafias tett

2019. május 23. 17:24

Felelős politikusi döntés a bevándorlás korlátozása Raymond Leo Burke bíboros szerint.

A muszlim bevándorlás korlátozása a hagyományosan keresztény országokba bölcs döntés a politikusok részéről – mondta egy római konferencián május 17-én Raymond Leo Burke amerikai bíboros a Catholic Herald szerint.

„A széleskörű muszlim bevándorlás elutasítása ítéletem szerint felelős” döntés – jelentette ki a katolikus egyház magasrangú képviselője.

Hozzátette: „nem kell kiemelkedő tudósnak lenni, hogy lássuk, mi történt Európában”, majd Olaszország, Franciaország és Németország nagyszámú muszlim népességét említette példaként. 

Raymond Leo Burke szerint míg nagyvonalúnak kell lenni azokkal az egyénekkel, akik nem tudnak felépíteni egy életet saját hazájukban, addig a ma Európába érkező muszlimok többsége „opportunista”, akikre ez nem vonatkozik. 

A bíboros megemlítette a Breitbart volt munkatársának, Raheem Kassamnak a könyvét, a No Go Zones: How Sharia Law is Coming to a Neighborhood Near You-t („No-go zónák: hogyan érkezik meg a szomszédodba a sharía?”)

Ugyanakkor a bíboros azt is kritizálta, hogy a keresztények nem gyakorolják többé a hitüket és nem vállalnak gyermeket. A katolikusoknak újjá kellene építeniük „az igaz kultúrát”, a katolikus egyháznak pedig a spirituális válság idején ragaszkodnia kell a hagyományához.

Nemrég a Vatikán magas rangú afrikai bíborosa, Robert Sarah is kritizálta a bevándorlást és kiállt annak korlátozása mellett.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148899

Ajánljuk még a témában