Bolond lyukból

Ami a progresszív jövőt veszélyezteti – Az Alapjogokért Központ szemléje

2019. május 23. 19:15
A Progresszív Jövőre nem csupán a keresztény vallás vagy a „mérgező maszkulinitás” jelenti a legnagyobb veszélyt. Az Alapjogokért Központ szemléje.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a Progresszív Jövőre nem csupán a  keresztény vallás vagy a »mérgező maszkulinitás« jelenti a legnagyobb veszélyt – bár kétségkívül ezek is borzasztó dolgok. Ami viszont a leginkább fenyegeti a szivárványos holnapot, az a túl sok gyermek, elsősorban pedig a fehér gyermek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a nyugati világban egyre kevesebb születhessen, ebből kifolyólag pedig kiemelten fontos, hogy a korlátlan abortuszhoz való jog mindenhol érvényesülhessen. Sajnos e kulcsfontosságú alapvető jogot mostanában egyre több helyen korlátozzák: legutóbb az elmaradott Alabama törvényhozása vezetett be szinte teljes tilalmat. Természetesen a világ haladóbb része nem csak megdöbbenéssel fogadta a »déli suttyók« legújabb »őrültségét«, de aktívan tesz is azért, hogy még a világ ezen kőkorszaki része is szebb hely lehessen. A Huffington Post jóvoltából most ön is elolvashatja a legplasztikusabb felháborodásokat, köztük azon progresszív kanadai képviselőnő kommentjét, aki rávilágított, hogy a törvényt megszavazó 25 képviselő mindegyike fehér férfi, ez pedig önmagában megmagyarázza, hogyan is lehetett elfogadni ilyen maradi szabályozást – tudományosan bizonyított tény ugyanis, a fehér férfiak eredendően gonoszak. Szintén ez utóbbi témát járja körül az újság egy másik publicistája, mely kérlelhetetlen logikával bizonyítja, hogy a szóban forgó törvény rasszista: fehérek fogadták el.

Szerencsésebb országokban azonban a valódi haladó politikusok mernek nagyot gondolni és igazi innovációkkal élnek. A Metro riportjából például megismerhetik a dán parlamenti képviselőt, Joachim B. Olsent, aki azzal került a rivaldafénybe, hogy politikai reklámjait pornóoldalakon helyezi el. Olsen szerint nem szabad prűdnek lenni, a politikának oda kell menni, ahol az emberek vannak, márpedig az online pornó egyre népszerűbb. No persze a pornózással nem is lenne baj, amíg mindenki felelősséggel csinálja és véletlenül sem születik gyermek az aktusból – mert ugye utóbbi esetben abortuszra kellene menni, de a fentiek alapján ez mostanában nem egyszerű…

Amíg viszont – az abortusztilalom miatt – ilyen sok csecsemő születik, még inkább felértékelődik a gyermekek érzékenyítésének fontossága. Jól érzik ezt a haladó Kanadában, ahol az egész világon a legfényesebben ragyog a szivárvány. Vancouverben például »drag tábort« szerveznek a gyermekeknek, ahol kedves transzvesztiták tanítják őket sminkelésre, öltözködésre és toleranciára – részeltek a Star hasábjain. Ehhez kapcsolódó kezdeményezésről számol be a Gay Star News is: az elmaradott Észak-Karolina egyik kisvárosi iskolájában a tanári karnak elege lett abból, hogy a diákok vegzálják a transznemű társaikat, ezért »drag queen-estet« szerveztek számukra az érzékenyítés jegyében. A beszámolókból kitűnik: a felnőtt transzvesztiták nagyon boldogok voltak, hogy a gyermekekkel lehettek, azonban sajnos a gyermekek öröméről nem esik szó a cikkben.

De nem csak a kiskorúak érzékenyítése fontos, úgy tűnik a felnőttekre is ráfér az ilyetén okítás. A Metro tényfeltáró írásából kiderül, hogy még a haladó társadalmak egészségügyi ellátórendszerei sincsenek felkészülve a modern kor kihívásaira. A kórházakba panasszal érkezőket sokszor kinézetük szerint látják el, nem pedig valódi nemük alapján. Egy férfiként élő nőt, aki nemátalakításon még nem esett át, nemrég férfinak néztek New York egyik kórházában, ezért egyáltalán nem is gyanakodtak arra, hogy alhasi fájdalmait terhesség okozza. Az ilyen és ehhez hasonló esetek szinte mindennaposak – és sajnos nem csak az egészségügyben! A transzneműségből adódó, a büntetés-végrehajtásban tapasztalható bonyodalmakról már többször beszámoltuk rendhagyó szemlénkben. Emlékezhetnek például a magát nőnek valló férfira, aki női börtönbe kerülve sorra erőszakolta meg rabtársait. Most azonban Idaho állam egyik fegyházában olyan eset történt, amely végképp egyértelművé teszi, hogy a problémát nem lehet félvállról kezelni! Egy magát nőnek érző férfi rab ugyanis végső elkeseredésében úgy döntött, maga végzi el nemátalakító műtétje első lépéseit és egy házilag eszkábált eszközzel próbálta lemetszeni önmagát zavaró férfiasságát. Bár a »műtét« felemás eredményt hozott, az annak kapcsán indult perben a progresszív bíróság végre kimondta, hogy a raboknak is alanyi jogon jár a közpénzből fizetett nemváltás. Olvashatnak még a Howard Egyetem nőszövetségének legújabb botrányáról, újbeszélül tanuló olvasóink pedig megismerkedhetnek a »queer baiting« kifejezéssel.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Juncker szerint a populisták és a nacionalisták hülyék, mert szerelmesek az országukba.
És igenis, ő szereti a migránsokat......
Ez a jövő, akár Weber, akár Timmermans lenne az elnök.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés