A klónok háborúja

2019. május 22. 7:27

Orbán János Dénes
Magyar Nemzet
Pályájuk során ugyanaz a közös filantróp nagypapa – a nyílt társadalmak Dagobert bácsija – klónozta őket, akinek nyájasságát ugyancsak jól ismerjük.

„»Magyarországnak többet kell tennie a menekültek védelméért, a civil társadalom, valamint az igazságszolgáltatás függetlenségéért, a nemek közötti egyenlőségért és a nők jogainak érvényesüléséért, ugyanis az emberi jogok magyarországi megsértése negatív hatással van a jogállamiságra« – foglalja össze az MTI Dunja Mijatovic asszony nyilatkozatát, aki a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa, és egész Európában egyes-egyedül Magyarországot találta meg, hiszen, mint tudjuk, máshol tökéletesen betartják az emberi jogokat, a békés Franciaországtól Mijatovic asszony szülőhazájáig, Bosznia-Hercegovináig, ami a multikulturalizmus és a keresztény–iszlám együttélés példás paradicsoma, mint arról az elmúlt évtizedekben meggyőződhettünk.

Nemcsak a dolgozatok szövege hasonló, hanem megfogalmazóik pályaképét is föl tudjuk vázolni, anélkül, hogy a Google-kereső segítségére szorulnánk. Azokban a humán tudományágazatokban nyertek szakképesítést, amelyeket a CEU-n oktatnak nagy előszeretettel, és pályájuk során ugyanaz a közös filantróp nagypapa – a nyílt társadalmak Dagobert bácsija – klónozta őket, akinek nyájasságát ugyancsak jól ismerjük.

A klónok ugyanakkor egytől egyig civil szervezetek aktivistáiként kapaszkodtak fölfelé a társadalmi-politikai ranglétrán. Civil szervezetek alatt természetesen nem a mások sorsát segítő – árvákat és időseket gondozó – keresztény egyesületeket értjük, hanem azon intézményeket, amelyek a liberalizmus szlogenjeit szajkózva folynak bele országok és családok életébe, ott őrködnek, amikor írunk és beszélünk, de akkor is, amikor becsuknánk a hálószobánk ajtaját. Akik felülbírálják a demokratikusan megválasztott kormányokat és a szavazó tömegeket – természetesen csak azokat, akik nem a baloldali eszmék szerint próbálják élni az életüket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek a "független civilek" bizony nem egyebek szellemi szalagmunkásoknál. Ugyanazokat a paneleket szerelik össze nyilatkozatokká, petíciókká, felhívásokká. Esetenként a panelek sorrendjén, mintázatán változtatnak persze, hogy ezzel fenntartsák a megkérdőjelezhetetlen szellemi és erkölcsi fölény látszatát.

Aztán műveikkel elkezdenek házalni a "mértékadó aláírók" között. Akik természetesen szervilis buzgalommal adják nevüket és "szakmaiságukat", "hitelességüket" a termékhez.

Válaszok:
Karvaly | 2019. május 22. 9:30

Ebben sajnos igazad van. A kormánypárti sajtó, illetve az úgynevezett "holdudvara" is hasonló mechanizmus alapján, hasonló "színvonalon" működik.

Ugyanaz van, mint a szocializmusban, az elhajlókra lecsap az ideológiai bunkósbot. (baloldali szimpatizánsok kedvéért, akik esetleg magukra vennék ezt a hasonlatot: a katolikus egyház is jellemzően a Rómától függetlenedni vágyókra osztotta az eretnek címkét, nem az számított, hogy mennyire a kereszténység szellemét követik, ahogy nagyon jól leírta Eco a Rózsa nevében)

Azaz globalizációbarát többség mellett minden más ügyben tehetnénk bármit, akkor is megkapnánk a "mintademokrácia" címet.

Mi a fenétől épülne itt diktatúra?
O1G-ztek, bajszos szaroztok, patkányozzátok a fideszes szavazókat.
Attól még, hogy nem lophatjátok kedvetekre az állami pénzeket, mint azt tettétek 2010 előtt, attól még nincs diktatúra.

Nektek azt jelenti a diktatúra, hogy a jobboldali embereknek éppolyan jogai és lehetőségei vannak, mint nektek. Pedig hozzá vagytok szokva, hogy nektek mindig mindenben több nagyobb és jobb jár. Most meg nem. De ettől még ez bőven nem diktatúra, idióta. Nem lesz Magyarországon kisebbségi hatalom, csak azért mert nektek az mindenáron kell!

Amikor a "szellemi fölény" képviselőjéről lehull a magára erőltetett hajszálvékony civilizációs máz.
Ez már a frusztráció végső stádiuma, amikor "úgyis mindegy" alapon már csak a fröcsögés megy.
Én pedig nagyon örülök, hogy frusztráltak vagytok, és nem önelégültek, egyrészt nem a hozzád hasonlóak diktálják a lépést, másrészt látszik, hogy milyenek is vagytok valójában.

Kettőnk közül _nekem_ nincs közöm a fasizmushoz és a kommunizmushoz - csak szólok, hogy a fasizmus a progresszió egyik irányzata volt (igen, a bolsevizmus pedig egy másik), a mai progresszív baloldal egyenes ági leszármazottja az akkori progressziónak.
Ha mélyen magadba néznél, rájönnél, hogy kik is valójában az idoljaid.

Édes jó istenem, most azon akarsz vitázni, hogy egy diktatúra nem követhet ideológiát?

Értem. Szóval akkor se a fasizmus, se a nácizmus nem köthető az ideológiához, hiszen a gyakorlati megvalósulása csak egy ideológiából csemegéző diktatúra volt. (hasonlóan a kommunizmushoz, amire baloldalon mindig az a felmentés, hogy más az ideológia és más a megvalósult verzió)
De akkor miért fasisztázól-nácizol folyamatosan?

Ami azért érdekes, mert Mussolini és Hitler is szocialistaként kezdte...

Akkor csukott szemmel kell, hogy járj, mert most a PC gyakorolja a legnagyobb elnyomást (PC alatt ideértve az összes kortárs amerikai progresszív irányzatot)

Mivel a PC hasonló diktatúrát épít ki, mint az autoriter rendszerek, ezért talán nem véletlen a felháborodás.
Annyi a különbség, hogy a más vélemény levőknek nem a lábát törik el, "csak" anyagilag teszik tönkre.
De ha ez téged nem zavar, akkor nem értem, hogy az egyébként ma már nem létező nácikkal, fasisztákkal mi a bajod.

:) A diplomámon a pecsét 2018-as. Persze azt is mondhatnám magamról, hogy még 22 évet kell dolgoznom a nyugdíjig. És mindkét állítással igazat mondok magamról. Pedig nem is. Mert én nem férek bele a te sematikus emberképedbe. De nekem van jövőm. Nem magamért harcolok, hanem a jövőmért! És nekem van jövőm. Megyek szavazni a jövőmmel a jövőmről vasárnap! 9 szavazat a Fideszre! egy tőlem, egy az életem párjától és 5+2 a jövőmtől!

De te még arra az egyszerű kérdésre sem tudod a választ, hogy Európa legszabadabb országban mitől van diktatúra! Üres fecsegés és hazugság minden szavad!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában