Orbán: Európa jövője nem játék

2019. május 22. 19:24
A miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta a Magyar Közösség Pártjának elnökét, Menyhárt Józsefet.

A felvidéki magyarságot is szavazásra buzdította és a Magyar Közösség Pártja (MKP) támogatását javasolta a szlovákiai magyaroknak Orbán Viktor, aki szerda délután a Karmelita kolostorban fogadta Menyhárt Józsefet, az MKP elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Fidesz elnöke elmondta: „Európa jövője nem játék, ezért buzdítom a felvidéki magyarságot is arra, hogy érett döntést hozva, minél többen menjenek el szavazni május 25-én, mert a mostani európai parlamenti választáson olyan fontos kérdések dőlnek el, amelyek alapjaiban határozzák meg a most felnövekvő és az utánuk következő generációk életét".

Míg Magyarországon május 26-án rendezik az európai parlamenti választást, Szlovákiában május 25-e, szombat a voksolás napja.

Orbán Viktor azt mondta: a Fidesz mindig egyértelműen fogalmazott, „a Magyar Közösség Pártja a mi legszűkebb pártcsaládunkba tartozik. Közösek a gyökereink, közösek az értékeink és ezért közösek a céljaink is. Együtt valljuk, hogy nyelvünket, kultúránkat, kereszténységünket és családjaink biztonságát olyan pilléreknek tartjuk, amelyekre nem csak a mi Kárpát-medencei magyar jövőnket érdemes építeni, hanem Európáét, az Európai Unióét is".

(MTI)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg nagy a tét, s a normális többségnek a Fideszre kell szavaznia. Miniszterelnök Úr! El tudtam, volna képzelni, hogy a karmelita kolostorba egyik nap meghívja a hajléktalanokat reggelire.

Talán emlékszik még, Giscard d" Estaing hívta meg egyszer reggelire az Élysée-palotába a hajléktalanokat/clocharde/.

Ezért is kell a megosztás helyett az összefogást erősíteni Európában a mérsékelt erőknek, eltávolodni a szélsőségektől és kitartani adott meghatározó értékek mellett, a kereszténységet hitelesen képviselni, nem csak beszélni róla, minden körülmények között, ha kell egészséges önkritikát is gyakorolni, tiszta eszközökkel és módszerekkel a világosság útján haladni, elhatárolódva ha kell egyértelműen olyan megnyilvánulásoktól, mint ami a szomszédoknál történt s nem terelni a dolgokat, mert az a hiteltelenség irányába mutat, mintha bort innánk és vizet prédikálnánk, mert most ez érzékelhető adott médiákban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés