Nagy esély van egy nukleáris háborúra, figyelmeztet a szakértő

2019. május 22. 9:58
A világszervezet szakértője szerint 1945 óta most van a legnagyobb esélye annak, hogy kitörjön egy nukleáris konfliktus.

Renata Dawn, az ENSZ Leszerelési Kutatóintézetének vezetője keddi nyilatkozatában elmondta: a Kína és az Egyesült Államok közötti versengés miatt minden nukleáris csapásmérő kapacitással rendelkező ország fejleszti az arzenálját – számolt be a Reuters a genfi sajtótájékoztatóról.

A brit hírügynökség szerint Dawn azt is kijelentette, hogy mivel új fegyverrendszerek jelentek meg, ezért az évtizedek óta érvényben lévő leszerelési megállapodások idejét múltakká váltak, valamint a védekező és támadó fegyverzet közötti eddigi éles határvonalak összemosódtak.

„Ezek tudatában teljesen helyénvaló kijelenteni – annak ellenére, hogy erről a média nem számolt be ezen fejlemények kapcsán – hogy egy nukláris háború esélye igen magas most. Ezenfelül annak a lehetősége, hogy valaki nukláris fegyvert fog bevetni, a második világháború óta napjainkban a legmagasabb” – fogalmazott az ENSZ intézetének vezetője.

Ismeretes, idén év elején előbb az Egyesült Államok, majd Oroszország is felmondta a nukleáris rakétákat korlátozó szerződést.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Abban az enszes kutatónak igaza van, amíg csak az oroszoknak és amerikaiaknak volt elrettentő mennyiségű atomtöltetük, addig nulla esélye volt egy atomháborúnak. Azért, mert mindkét oldal döntést hozó szakértő testületeiben kiváló képességű játékelméleten szocializálódott askenázik üldögéltek. Kína talán picit növeli a meg nem értéssel fennálló veszélyt- de az igazi fenyegetés akkor következik majd be, ha muszlim atomtöltetek indulnak Izrael felé. Iránnak esélye, Pakisztánnak már kész atomrakétái vannak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés