Mirotvorecen is szerepel

Gudenus: A nyomok Bécsújhelyre vezetnek

2019. május 22. 14:45

Egy ukrán weboldalon „halállistára” került a volt FPÖ-frakcióvezető.

Minden egy étteremben kezdődött, a bécsújhelyi Le Ciel nevű luxusétteremben találkoztam először ugyanis az álunokahúggal – mondta el a volt politikus a Kurier nevű osztrák napilap munkatársának. Mindez 2017. március 24-én történt Gudenus szerint, aki hozzátette: az álunokahúg Maybachhal érkezett.

Ezen az estén jelen volt Gudenus felesége, egy müncheni közvetítő, egy bizonyos Julian Thaler, akárcsak egy bécsi ügyvéd. Gudenus felidézte: a találkozó (és később az egész folyamat) középpontjában ez a bécsi ügyvéd volt (akinek a nevét nem közölte a Kurier – a szerk.). A vacsora után további találkozók következtek, ezek hat hónapon keresztül tartottak.

Ezután következett két ibizai találkozó a Gudenus által „színészcsoportnak” nevezett társasággal, egy nyáron, majd még 2017 őszén – tetet hozzá a volt frakcióvezető.

Időközben a Mirotvorec nevű hírhedt ukrajnai nacionalista portálra felkerült Gudenus is, mint aki veszélyforrás az ukrán államra. Ennek oka nem a  mostani botrány, hanem az, hogy 2014-ben kiállt a Krími orosz népszavazás eredménye mellett. Ezért egyébként az SZBU korábban beutazási tilalommal sújtotta az osztrák politikust.

Az oldal névsorát azóta tekintik egyfajta halállistának, amióta két oroszbarát újságírót – akiknek az adatai felkerültek a listára – megöltek ismeretlenek.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148837

Ajánljuk még a témában