Magyar Nemzet: Erősödött a DK

2019. május 21. 8:16
A Fidesz-KDNP pedig az öt évvel ezelőttinél is nagyobb arányú győzelemre számíthat – közölte a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérését a napilap keddi számában.

A Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint szerint a kormánypártok a szavazatok 54 százalékára számíthatnak a felmérés szerint, amellyel 13 mandátumhoz juthatnának. A kutatás 32 százalékos részvételt jelez előre, a Fidesz–KDNP első helyezése jelenleg nem kétséges, viszont a második helyre hárman is pályáznak.

Mint írják, a Nézőpont elemzése szerint tíz százalékon áll az MSZP–Párbeszéd, a Jobbik és a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koa­líció (DK) is. A helyezési sorrendet az fogja eldönteni, hogy melyik párt tudja a legjobban mozgósítani szavazóit a voksolás napján. Az nagyon valószínű – fogalmaz cikkében a napilap – hogy ezek a pártok két-két mandátumot szereznek a vasárnapi megmérettetésen.

A három politikai formáció közül egyedül a DK tudta növelni a szavazóbázisát a 2018-as ország­gyűlési választásokhoz képest – mutatja a felmérés, amelyben arra is kitérnek, hogy a Jobbik mintegy tíz százalékkal rosszabb eredményre számíthat, mint a legutóbbi országgyűlési választásokon. A kutatás szerint jó esélye van a mandátumszerzésre a Momentumnak és az LMP-nek. Előbbi a szavazatok hat százalékára számíthat, míg utóbbi ötszázalékos eredményben reménykedhet, így mindketten egy-egy képviselőt küldhetnének az Európai Parlamentbe.

A Kétfarkú Kutya párt a voksok három százalékára, a Mi Hazánk pedig csupán a két százalékára számíthat vasárnap, így ezek a pártok nem számolhatnak mandátumszerzéssel a kutatások alapján.

A Nézőpont legutóbb áprilisban mérte a pártok támogatottságát, amikor a kormánypártok 57 százalékon álltak a biztos szavazó pártválasztók körében. A Jobbik azóta szintén rontott egy százalékpontot, az MSZP–Párbeszéd támogatottsága változatlan. A DK erősődése nem meglepetés az kutatók szerint, ugyani már az előző hónapban is tudott erősödni két százalékpontot, így ez a tendencia folytatódott – olvasható a Magyar Nemzetben. Az egy hónappal ezelőtti eredményhez képest a Momentum és az LMP 1-1 százalékpontot erősödött, a Kétfarkú Kutya párt és a Mi Hazánk támogatottsága pedig változatlan maradt.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, az ilyen megnyilatkozások késztet és engem, hogy a hibák ellenére is a Fideszre szavazzak.

Válaszok:
oskar | 2019. május 21. 8:35
pollip | 2019. május 21. 9:09

Tóth Zoltán hozzászólására gondoltam. Ha

Ott elakadtak, hogy Gyurcsanyinét OV nyomja előre Brüsszelbe.
Nagyon súlyos Orbán-fóbiaja van .

A maga módján szórakoztató:-)))

Jelen állás szerint Jávor nem jut ki, köszönhetően a dk-nak:-))))

Akkor is eggyel kevesebb .
Gyurcsanyiné szerintem jól fog szórakozni kint.

Tóth Berci az európai minimálbér.....stb helyett azt mondta, európai minimális bért akar:-) Gyurcsanyiné ott állt mellette és nem szólt, ezzel jóváhagyta.

Gyurcsanyiné meg élvezi a szingli életet:-)))))

Ja, persze:-) DK= Dobrev Klára = Gyurcsanyiné

Szerintem magasabb lesz a részvétel és a Fidesz/KDNP szavazati arány is.

Az LMP és a MOMENTUM közül valamelyik nem jut be. A liberálisok szavazata három párt között oszlik meg. Úgymint: LMP, MOMENTUM, DK.

Számításaim szerint a Fidesz/KDNP-nek minimum 14-15 mandátuma lesz, attól függően milyen lesz a mozgósítása. Erős mozgósítás mellett az LMP, MOMENTUM kiesik és akkor még 16 mandátuma is lehet a Fidesz/KDNP-nek. A fennmaradó rész a többi párt között osztódik.

Akinek van kedve játszadozni a mandátum kiosztó program felhasználásával megteheti, csak a %-kot kell beírni.
A program itt érhető el: http://www.valasztasirendszer...

(Mj. a párt embléma nem változtatható.)

Úgy látszik Záveczék szemlézik a Mandinert, mert már egy hónappal korábban írtam ugyanezt.
Jó, hogy felhívtad a figyelmem, majd kérem tőlük a jogdíjat. ;-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés