Sem a Fidesznek, sem az ellenzéknek nem jött jól a Strache-ügy

2019. május 20. 15:30

Bencsik Gábor
Facebook
De magyar szempontból nem olyan nagy eset.

„Kurz kancellár már meg is találta a Strache-videó felelősét – az osztrák szocialistákban. A helyzet világos: most azért megy a politikai birkózás, hogy kinek a története (narratívája) megy át a legsikeresebben a közvéleménybe, ki tud több sarat maszatolni ebből az ügyből a másikra. Ne lepődjünk meg, ha az osztrák szocialisták története merőben másról szól majd, például arról, hogy Kurz kikkel volt képes egy kormányban ülni – ki tudja, miket bizniszeltek már eddig is együtt.

Kurz most kétfrontos háborút nyitott, megpróbálja lenullázni a kényelmetlen koalíciós partnert, de a lenullázás gusztustalan módszerét megpróbálja rátolni a szocialistákra. Ezzel nagy kockázatot vállal, mert csak akkor nyer, ha ősszel megszerzi az abszolút többséget. Szerintem pedig nem szerzi meg, és akkor elég nagy zűrzavar lesz Ausztriában.

A Fidesznek elég rosszul jött Strache botrányos bukása, de a magyar ellenzék ebből aligha tud majd a Fidesz számára veszélyes narratívát kovácsolni. Magyar szempontból nem olyan nagy eset, egy szomszédos ország hivatalban lévő alkancellárját szívélyesen fogadni azért elég jól védhető cselekedet. Ráadásul az uniós választások túl közel vannak, az önkormányzatiak meg túl későn.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát amit állítasz, bizonyítani kéne, miszerint szerinted Pecina segítségével orosz pénzen lettek lapok véve és ezért az oroszok gazdasági előnyt kaptak.
Paksra nem tudsz hivatkozni, mert Brüsszel elölről, hátulról, alulról és oldalról is megvizsgálta a szerződést és nincs hiba benne. Pont emiatt a vizsgálat miatt csúszott már az elején a határidő, mert Brüsszelnek sokáig tartott.
Tehát várom a véleményed kifejtését:-)

Ha valaki kiejti OV nevét, akkor bújjon meg OV? :-))))
Mivel te állítasz neked kell bizonyítani. De nem tudsz, mert nincs mit.
Gondolom, azzal egyetértesz, ha az elmúlt 9 évben lett volna valami OV ellen, azt már rég felhasználták volna.
Az osztrákokat kettő év után bedontottek. 9 év az sokkal több:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés