Sem a Fidesznek, sem az ellenzéknek nem jött jól a Strache-ügy

2019. május 20. 15:30

Bencsik Gábor
Facebook

De magyar szempontból nem olyan nagy eset.

„Kurz kancellár már meg is találta a Strache-videó felelősét – az osztrák szocialistákban. A helyzet világos: most azért megy a politikai birkózás, hogy kinek a története (narratívája) megy át a legsikeresebben a közvéleménybe, ki tud több sarat maszatolni ebből az ügyből a másikra. Ne lepődjünk meg, ha az osztrák szocialisták története merőben másról szól majd, például arról, hogy Kurz kikkel volt képes egy kormányban ülni – ki tudja, miket bizniszeltek már eddig is együtt.

Kurz most kétfrontos háborút nyitott, megpróbálja lenullázni a kényelmetlen koalíciós partnert, de a lenullázás gusztustalan módszerét megpróbálja rátolni a szocialistákra. Ezzel nagy kockázatot vállal, mert csak akkor nyer, ha ősszel megszerzi az abszolút többséget. Szerintem pedig nem szerzi meg, és akkor elég nagy zűrzavar lesz Ausztriában.

A Fidesznek elég rosszul jött Strache botrányos bukása, de a magyar ellenzék ebből aligha tud majd a Fidesz számára veszélyes narratívát kovácsolni. Magyar szempontból nem olyan nagy eset, egy szomszédos ország hivatalban lévő alkancellárját szívélyesen fogadni azért elég jól védhető cselekedet. Ráadásul az uniós választások túl közel vannak, az önkormányzatiak meg túl későn.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148705

Ajánljuk még a témában