Villámgyorsan belebukott korrupciós botrányába Strache

2019. május 19. 10:34

Szél Bernadett
Facebook
Strache egyike volt azoknak a populista oroszbarát politikusoknak, akiknek az oldalán Orbán bejelentkezett a szélsőjobboldalra.

„Villámgyorsan belebukott korrupciós botrányába Heinz-Christrian Strache volt osztrák alkancellár, akivel alig két hete Budapesten még kedélyesen parolázott a magyar miniszterelnök. Ne felejtsük el: Strache egyike volt azoknak a populista oroszbarát politikusoknak, akiknek az oldalán Orbán Viktor bejelentkezett a szélsőjobboldalra.

A miniszterelnök szemében Strache volt az embereket lelkesíteni képes, keresztény, hazafias vezető, szemben a »dekadens« európai elitekkel, akikből »kiveszett a képesség, hogy szívből beszéljenek«. Kétségtelen, a nyilvánosságra került felvételeken Strache szívből beszélt: orosz pénzen felvásárolandó médiáról, orbáni médiaviszonyokról, törvényeket megkerülő pártfinanszírozásról, cserébe zsíros közbeszerzésekről. Még Heinrich Pecina neve is szóba került, aki Strache szerint »egy olyan befektető, aki az elmúlt 15 évben minden magyar lapot megvett és előkészített Orbánnak«.

Strache példája tökéletesen mutatja a populista politika kétarcúságát: a szavakban hazafias politikát hirdető és folyton nemzeti érdekre hivatkozó, a valóságban viszont velejéig korrupt, saját hatalmáért még a nemzeti érdeket is feláldozó, antidemokratikus politikát.

Talán még emlékeznek arra a mondatra, hogy »megveszi azt nekem a Roszatom«. Ez állítólag Orbán Viktor szájából hangzott el az RTL Klub kapcsán — hangfelvételek nincsenek. De nem véletlen, hogy a populista politikusok »ikertestvérként« tekintenek egymásra, és ekkora köztük az összhang. Összeköti őket az orosz érdekek kiszolgálása, a demokratikus értékek semmibevétele, hatalmi érdekeik mindenek fölé helyezése. Ahol ez megy, ott a populista győz, és Putyin is nyer, mert ezek a politikusok azok, akik gyengíteni akarják Európát. Ezzel szemben én azt tudom mondani: előbb vagy utóbb, de minden populistáról lehull az álarc és itthon is lesz következménye a népet saját hatalmi érdekei mentén manipuláló, korrupt, áruló populista politikának.

Május 26-án újra lesz lehetőségünk kifejezni azt, hogy milyen országban és milyen Európában akarunk élni!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyi örömöd legyen, Dettike!

"Villámgyorsan belebukott korrupciós botrányába Strache "

Definiáljuk a korrupciót, Euglénácska, és vizsgáljuk meg
Strache tette kimeríti-e a meghatározottakat.

Nem mentegetem ezt az idióta labancot - mert labanc ő is, ne
feledjük! -, de nem korrupció miatt mondott le, hanem azért,
mert tök részegen hülyeségeket beszélt.

Válaszok:
pollip | 2019. május 19. 21:32

Legalább ne egy ilyen mindenbe belebukott tyúk osztaná azt az észt, amiből ő is nagyon szűkösen áll.

Az ilyen megszólalásokból látszik, hogy milyen elképesztően pofátlanok, és mennyire fényévekre vannak a realitásoktól.
A saját helyzetüket pedig egyáltalán nem tudják értékelni.

Persze, Orbán mindent mondott, amit te leképzelsz, csak remmire nincs bizonyíték. Detti, ezt úgy hívják, hogy rágalom, és visszaszáll a hüyle fejedre.

Definiáljuk, amit a hírek szerint Strache mondott. Egy elképzelést vázolt, amiben olyan médiabefolyást szeretett volna, amilyen Orbánnak van Magyarországon, vagy - horribile dictu - a liberálisoknak van nyugaton. Nem éppen józanul, rossz helyen, rossz partnernek fejtegette az elképzeléseit. Érdekes, hogy ezt a választások előtti felvételt nem a választáson játszották ki ellene, nyilván ez ez messzebbre mutató kombináció volt. Talán arra vártak, hogy mindez megvalósul, de nem így történt, elő kellett venni az EP választások előtt az EU-ból érkező korrupciós hírek ellensúlyozására.

Széll Bernadett éles szemmel pedig rögtön rácsap arra, hogy Strache korrupt volt. Szánalmas.

Nem volt korrupciós kísérlet. Úgy tűnik, arra vártak, hogy történjen valami, de nem jött be. Végül az EP választás előtt elővették, talán az EU-ból érkező, és mindeddig meg nem cáfolt korrupciós hírek ellensúlyozására. És persze a végig ferde szemmel nézett koalíció megrendítésére.

Ha lehet, tényszerűen, és ne a tőled megszokott személyeskedő, mellébeszélő módon válaszolj. Én is úgy gondoltam, hogy előre szólok.

Már hogyan emlékezhetnénk arra, ami 'állítólag elhangzott'?

Villámgyorsan? Mikor is követte el?

Gondolom nincs jogi végzettséged. Legalábbis amit írsz az derül ki.

Berni szerint oroszbarát, Újhelyi szerint az oroszok buktatták meg. Káoszosok.

Én Szél Bernadett "munkásságáról, és az eredményeiről" beszéltem. Sajnálom, hogy nem derült ki számodra, ezért kezdtél rögtön terelni, Ha úgy látod, hogy Szél valóban sikeres tevékenységet folytatott, és joggal ilyen okoskodó, és kioktató, az más. Az a te dolgod, hogy így ítéled meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés