Záróakkord

Orbánt és Salvinit akarja megállítani az MSZP

2019. május 18. 13:08
Kongresszussal zárta EP-kampányát a szocialista párt, ahol díszvendég volt Frans Timmermans.

„Salvini, Orbán és szélsőjobboldali barátaik” megállítását nevezte az európai parlamenti választás tétjének a szocialisták, demokraták számára Tóth Bertalan MSZP-elnök pártja és a Párbeszéd szombati budapesti kampányrendezvényén. A politikus szociális és zöld fordulatot szorgalmazott, és kijelentette azt is: a magyar kormány, amely „kiállíttatta magát” saját csapatából, elvesztette képességét az ország érdekeinek hatékony képviseletére.

Célnak nevezte, hogy Európa ne térjen le a béke, a nemzetek közötti együttműködés és a demokrácia útjáról, hogy a diktátorok vagy diktátorjelöltek már-már fasiszta propagandája ne törjön át. Kísért a horthysta múlt – fogalmazott –, Magyarország megint páriává válhat Európában. Orbán Viktor miniszterelnök szerinte kiírta magát Európa centrumából azzal, hogy Európa-ellenes, végső soron magyarellenes szélsőséges erőkkel szövetkezik, így a magyar miniszterelnöknek nem lesz szava az uniós döntéshozatal, például a költségvetés elfogadása során. 

Kiemelte pártja szövetségét a Párbeszéddel, mint mondta, közösen dolgoznak majd azon, hogy ne korrupt kormányok, külföldi multik, hanem a magyar dolgozók lássák az uniós források előnyét, és hogy a fiataloknak ne kelljen külföldön keresni a megélhetést. Egységes európai, 700 eurónak megfelelő minimálbért szorgalmazott, valamint 300 eurós minimálnyugdíjat, 150 eurós európai családi pótlékot, és évi 1000 eurós hallgatói ösztöndíjat a rászorulóknak.

Karácsony Gergely, az MSZP-vel választási szövetségre lépett Párbeszéd társelnöke szerint a néppárti vezetés helyett szociális és fenntartható Európát építő új vezetésre van szüksége az uniónak. Szerinte az Európai Néppárt nem tudta megfékezni a „politikai senkiházikat”, sem a gazdasági lobbikat. Szólt az osztrák alkancellárról, „Orbán Viktor elvtársáról” nyilvánosságra került felvételről is, és reményét fejezte ki, hogy Európa közvéleménye most felismerik, kik azok a szélhámosok, akik a nemzeti érdekre hivatkozva saját érdekeiket követik, közben „zsebfasiszták lettek”, hiszen ott vannak Putyin zsebében.

Kijelentette azt is: zöld politikusként hisz a baloldali, szociáldemokrata és a zöld pártok szövetségében, mert az tudja a leghatékonyabban építeni a jövőt a gyermekek számára, amely Európát nem az elitek, hanem az emberek Európájaként képzeli el, nem a tőke, hanem a munkavállalók Európájaként.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, kampányfőnöke a szociális Európa megvalósítása mellett foglalt állást és benne egy olyan Magyarország mellett, amely „túl lesz Orbán rendszerén”. Május 26. arról szól: „Európa vagy Orbánisztán” – közölte.

(MTI)

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért mernek szelsojobbozni.
Remélem, kapnak egy jó nagy zakót és akkor a szavazók is szélsőjobbosok lesznek szerintük.

Bangónét meg Royt nagyon levették. Nem is tűnik ki a hiányuk.

"Orbánt és Salvinit akarja megállítani az MSZP"

Ha már a Dobrev-klánt nem képes megállítani..

A mini Hitler üdvözli a hallgatóságot.

Néztem.
Timmermans!
Az amely gyűlölettel viselkedik más nemzetek felé a SOVINIZMUS, és nem a nacionalizmus.
Aki Európa vezetője akár lenni, annak ezt nem illene tudni, hanem kötelező tudni.
Egyébként ma Magyarország politikája (Orbán-Szijjártó) röviden:
1, Magyarország érdeke az első.
2. Minden más nemzetet tisztelünk
3. Ha vannak is ellentétek, nem azt helyezzük elöre, hanem azt ami összekötő minket.
4. Az ellenöritetlen idegenek beözönlését a Schengeni egyezmény alapján megállította bármelyik nemzet tagjai is voltak, úgy hogy azokat a nemzetek iránt nem lépünk fel gyűlölettel.

"...akik a nemzeti érdekre hivatkozva saját érdekeiket követik, közben „zsebfasiszták lettek”, hiszen ott vannak Putyin zsebében."

Karácsony mindig hülyeségeket beszél. Putyin zsebében fasiszták - elég zavaros kép, főleg, ha arra gondolok, Németország mennyire Putyin zsebében lehet a sok gazdasági kapcsolattal, meg a második gázvezetékkel.

Ha viszont a zsebfasiszta Strache Putyin zsebében van, miért az oroszok buktatnák le? Hacsak nem azért, mert az osztrák szocik vannak Putyin zsebében. Emlékezzünk arra, amikor az OMV játszotta orosz kézre a MOL részvényeit.

Maradjunk annyiban, hogy még valami érdekesség hiányzik ebből a történetből. Túl gyorsan jutott el Kurz az előrehozott választásig, még nem derült ki, hogy róla mit érdemes tudni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés