Strache-ügy

Kurz: Előrehozott választás jön Ausztriában

2019. május 18. 20:05
Sebastian Kurz osztrák néppárti kancellár bejelentette: előrehozott választás kiírását kezdeményezte a szövetségi elnöknél. „A tegnapi videó után azt kell mondanom: ami sok, az sok!” – jelentette ki.

A Heinz-Christian Strache szabadságpárti elnök körül pénteken kitört botrány nyomán Strache szombat folyamán lemondott mind alkancellári pozíciójáról, mind pártelnökségéről.

Sebastian Kurz osztrák néppárti kancellár szombat estig várt a megszólalással.

Kamerák elé állva végül arról beszélt: szerinte drámai volt az elmúlt 24 óra. Két évvel ezelőtt azért lépett kormányra, hogy változásokat hozzon ebben az országban, amely egy helyben állt. Akkor megígérte azt is, hogy mindig az igazságról akar beszélni, akkor is, ha azok kényelmetlenek. 

Kurz úgy folytatta: tudta, hogy a Szabadságpárttal kötött koalíció ellenállásba fog ütközni, de csak ez a párt állt készen a kormányzásra. Örömmel tekint vissza az elmúlt két évre, sok ígéretet sikerült megvalósítani.

„A tegnapi videó után azt kell mondanom: ami sok, az sok!” – folytatta. Kurz szerint a videó kárt okoz az ország tekintélyének és nem felel meg a politikáról alkotott nézeteinek.

A kancellár szerint ugyanakkor Strache lemondása nem elegendő a Szabadságpárt megváltozásához. 

Kurz kifejtette: számára nem a hatalom megtartása a lényeg, hogy pár fejcserével tovább kormányozzon, és azt sem szorgalmazza, hogy az SPÖ felé forduljon.

A kancellár bejelentette: azt javasolta a szövetségi elnöknek, hogy előrehozott választást tartsanak, a lehető leghamarabbi időpontban. 

Kurz világos körülményeket és világos választói felhatalmazást akar. Ezért fog a következő hónapokban kampányolni, és ehhez kéri a támogatást. 

Összesen 414 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rólad is több kiló kompromittáló anyag van, a birtokosai meditálnak, ma, vagy holnap szivárogtassák ki, attól függően, mennyire vagy pórázon vezethető. Óh, Ferencz Jóska.....ennyi selejt utódot.

Sebastian Kurz zenész és annak játszik aki fizet

"Kiakadtak az osztrákok a Soros-Kurz-találkozón és keresetlen szavakkal bírálják az osztrák kancellárt, amiért a politikus a milliárdos spekulánssal tárgyalt, sőt, a vizit olyan nagy vihart kavart, hogy a bécsi sajtó le is tiltotta a hozzászólásokat a cikkek alatt. A legtöbb osztrák a miértekre keresi a választ, de az értetlenkedés mellett a kemény és durva kritikák is megjelentek a véleményekben. Sokan szégyennek nevezik, hogy az osztrák kancellár Sorossal tárgyalt, míg mások azt vetik Kurz szemére: „megdöbbentő, hogy pénzért mikre képes egy politikus”. Kiderült az is, Sebastian Kurz és Soros György az osztrák és európai külpolitikát is kivesézte a bécsi találkozón, mint ahogy a migráció is szóba került. „Normális, hogy Kurz az osztrák külpolitikáról tárgyal egy amerikai milliárdossal? Sorosnak mi köze van ehhez?” – teszik fel a kérdést az osztrákok."

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2019. május 18. 20:43

Sebastian Kurz búcsúzhat a kancellárságtól.
Egy cseléd alkalmatlan vezetői posztra.

Lehet, hogy a németek......

Hát, láthatóan nem sokat tudsz a botrány okairól. Gondolom azért nem néztél utána mert ez a jó ember Vezéredet hozta fel követendő példának...

lassan ideje lenne már felfognia a népnek, hogy a szélsőjobb csak szavakban hazafi.
valójában mind elárulná elveit/hazáját a hatalomért meg egy tál lencséért. orbán, le pen, strache, salvini, trump mind egykutya.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 18. 20:53

Heinz-Christian Strache nagyon buta volt. Bezzeg ha Soros Györggyel üzletel egy időközi választáson akár kancellár is lehetett volna. Vajon nem tudta, hogy Soros György külügyminisztérium nagyobb támogatást tud nyújtani, mint egy orosz milliárdos rokonaként bemutatkozó személy?
;-)

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. május 18. 20:54

Ma már nem lehetett az adott koalíció miatt úgy kiközösíteni Ausztriát, ahogyan azt 2000-ben tették. Nekem sokszor tűnt úgy, hogy Kurznak sokat kell alkalmazkodnia, sasszéznia emiatt. Most elővesznek egy két éves kalózfelvételt, ráadásul abból, amiről ott szó van, semmi nem valósult meg. Nem kerek ez a történet. Nem csodálkoznék, ha Kurz rájönne, hogy neki a régi sumákolós szoci-néppárti koalíció az igazi. Nem biztos, hogy csak Strache került célpontba, lehet, hogy csak ez került nyilvánosság elé.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 19. 5:24

"Sebastian Kurz: „A tegnapi videó után azt kell mondanom: ami sok, az sok!”"
Rendben, akkor ez azt jelenti, hogy megtalálták a nőt.
A videó orosz nőjét, Strache végzetasszonyát.
Akkor nyilván megvan a küldő, aki felbérelte, kifizette.
Vagy a nő már valahol a föld alatt pihen?
...
Jó lenne tisztán látni, ám míg ez homályban marad, mindenki gyanús, az ellenoldalból.
Az ellenoldal pedig:
1. G. Soros.
2. A G. Sorost név nélkül irányítók.
3. Európa népességcseréjét szubjektíve akaró, G. Soroson kívül álló erő (akik önműködően Soros szövetségesei).
4. A migránsokat pénzügyileg támogató arab-szaúdi muszlim erő.
5. A mély állam (deep state), amely hajtóvadászatot folytat Trump ellen.
Folytassam?
Ez öt és egyiküknek, vagy többnek 100%, hogy köze van az orosz (litván, lett?9 nő szerepéhez, ha még él.
Kurznak a kötelessége, hogy felderítse.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2019. május 18. 21:02

Igen.
"...A beszélgetés során a szélsőjobboldali politikus többször is Magyarországra utal, mondván, olyan médiaviszonyokat szeretne, mint Magyarországon, ahol például egy érdekes figura,
Heinrich Pecina összevásárolt egy csomó médiát Orbán Viktornak..."

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 18. 20:57

Ha a szocialisták, liberálisok, zöldek az EU EPP segédlettel fogják irányítani az EU-t akkor 20 éven belül teljesen szétverik. Ez még a kisebb baj lenne, de fennáll a lehetősége egy európai háborúnak, polgárháborúnak.

Már megint nevet változtattál?
Ezzel is mész a többihez. X

Soros keresett. Megtalált?

Az, hogy G. Sorossal, egy civillel, ráadásul Európán kívüli civillel készíttetik el Junckerék Európa népességcseréjét, a Strache-esetnél százszor nagyobb botrány!!!

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 18. 20:59

"Szerintem csak a német testvérek jelezték, hogy hol a helye az osztrákoknak"

Politikai Anschluss a negyedik birodalomtól.

"Heinrich Pecina összevásárolt egy csomó médiát Orbán Viktornak..."

Ki tiltotta meg az ellenzéki pártoknak, hogy megvegyék?

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2019. május 18. 23:18

Csakhogy az egyik lobbi a másik meg korrupció.
A demokraták lobbiznak a radikálisok korrupcióznak a demokraták szerint.

A HVG és az Index cikke szerint Strache arról is beszélt, hogy Kurz szexorgiákon vett részt. Ha ez így van, akkor Kurz mit fog felderíteni?

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 18. 21:06

Orbán Viktornak igaza van. Ami Ausztriában a kormánnyal, a kormány tagjaival történik az az osztrákok belügye. Ha mások is ezt tennék Magyarország tekintetében akkor ezt nevezhetnék demokratikus eljárásnak. Mivel nem ezt teszik, szélsőségesek.

"Strache arról is beszélt, hogy Kurz szexorgiákon vett részt. Ha ez így van, akkor Kurz mit fog felderíteni?"

Keresni fogja a törvénytelen gyerekeit. ;-)

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2019. május 18. 21:12

Buktával dícsérd a napot!

Azért is érdekes a történet, mert a franciáknál így tették félre az utolsó pillanatban Fillont Macron útjából.

A délnémeteket addig választatják, amíg ki nem jön a "jó" eredmény.

Simán meg lehetett volna úszni az egészet azzal, hogy S. úr lemond, aztán jön a helyettese. S. viszont annyira részeg volt, hogy egy idegennek ( nem a haverjának) elkezdett dumálni Kurz (néppárti), szexpartijairól, ami aztán kiverte a biztosítékot. A nép ezek után meg csak pislog, hogy kik is vezetik őket. Egyébként még mindig nem látom át azt, hogy kik készíthették (melyik titkosszolgálat vagy magániroda) a felvételeket és miért pont most nyomták ki a német újságoknak.

Valamilyen Hofer a helyettese, holnap jött volna hozzánk. Az akivel együtt volt, az is tisztségviselő, mintha Bécs alpolgármestere lett volna valamikor. ( Oroszországban tanult és ezért kitűnően beszéli a nyelvet, ő lehetett az igazi tolmács.)

christian kerntől ez még nem is olyan durva, ő korábban az osztrák vasútnál volt. gerhard schröder lényegesen meredekebb.. de persze, ezek is gáz dolgok. gyurcsánynak is voltak zűrös ügyei az oroszokkal amikor még miniszterelnök volt, orbán meg többszázmilliárd közpénzt ajándékozik az oroszoknak (paks) és a kínaiaknak (kelebiai vasútvonal).

nem érzem, hogy ez változtatna a mondanivalómon.

nyilván nem csak a szélsőjobbot próbálja megvenni putyin vagy kína, de ott valahogy nincs kivétel.

Nekem Böszme úgy elvtársam, ahogy neked Soros az eszményképed.
Amúgy ez elég zsenge válasz, még tőled is.

Bocsika, de ez elég zsenge válasz.
Avagy szerinted így működik a demokrácia a´la Fidesz??

Vigyázz, nehogy megsérülj a nagy erőlködésbe!!!
Vicces, hogy mennyire nem tudod megemészteni, hogy Pártodat jobb oldalról is érheti kritika és nem mindenki balliberálismigránssimogatósorosügynök aki kritizálja a Pártodat.

Hülye osztrákok, osztrák hülyék.

Salvini remélem nem futott bele semmibe. Ezek után senki nem lehet biztonságban.

Nekem nagyon gyanús, hogy a videófelvételen ki van takarva a hölgy arca. Vajon azért nehogy a nézők rájöjjenek, hogy az illető hölgy nem is az akinek mondják? Félnek, hogy kiderül a hölgy kiléte és kideríthető, hogy kik szervezték be?

Szerintem ez egy megrendezett lejárató történet. Strachet leitatták és begyógyszerezhették, melynek következtében nem tudta magát kontrollálni.

A jogtalanul, titokban felvett felvétel személyességi jogot sért és bűncselekmény. Az is bűncselekmény, hogy amikor tudomásra jutott nem értesítették a bűnüldöző szerveket. Az eddig megjelentekből nem lehet tudni, hogy miképpen és mikor jutott a média birtokába a felvétel. Értesítették a bűnüldöző szerveket, vagy azonnal megjelentették?
Mindezek igénylik a teljes körű vizsgálatot.

Szóval be akartatok kamerazni.

Tulajdonképpen Orbán azon kijelentését kellett cáfolni a videoval,
hogy a centrum és a jobbszél együttműködése a politikai jövő.

De ezt nem Kurz és nem Soros fogja eldönteni, hanem a nép.
Vox populi vox dei, oszt jónapot.

Pedig Kurz a választások visszavett, behúzta fülét-farkát.
Írtuk itt sokan, hogy valaki "meggyőzte", hogy be ugraljon.

Én lennék a bolsevik szép szőke herceg, miközben te követed Rákosit amikor öt idézve azt mondod, hogy "aki nem velünk, az ellenünk"???
Méltó követője vagy Rosenfeld Mátyásnak és ez neked még fel sem tűnik...

Aztán nekem mi közöm van a "nagy ellenzéki összefogáshoz", szép szőke herceg??
Én csak egy szavazópolgár vagyok, nem egy politikus.

Tudod, almát almához, körtét körtéhez hasonlítunk.
Szerintem te is kövesd ezt a régi bölcsességet és akkor nem fogsz hülyeséget írni!!

A médiabirodalom azt teszi amit a gazda/tulajdonos mond.

Avagy a Magyar Nemzet és Hírtévé jelenlegi tulajdonosát is említhette volna, hisz tankönyvi példát adott arról, hogy egyik napról a másikra hogy lehet egy médiabirodalmat átállítani az ellenoldalra.

Én a saját véleményem írom le.
Böszmének meg aztán végképp nem fogok csápolni, mert ö az a politikus aki a legnagyobb bűnös a jelenlegi politikusok közül. Sokakkal ellentétben én nem felejtettem el az öszödi beszédet.

Ami az utolsó bekezdést illeti, azt remélem tudod, hogy ez most 2019-ben sincs másképp.
Egy ismerős a közigazgatásban dolgozik és tőle tudom, hogy most (is) mindenkinek pofa be és csak semmi kritika, ha vezetésről van szó.

Én sem.
Nemrég olvastam, hogy az osztrák főűgyészség nem indít vizsgálatot mert nincs elég bizonyíték, mivel a videót megváltás.
A német forrás meg nem hajlandó odaadni a vágatlan anyagot.
Egyébként a nő oligarcha nem orosz, hanem lett állampolgár.
Tehát uniós.
Lesznek még itt érdekes fejlemények.
Hajder 2.0

a videó azt mutatja, hogy az fpö nemhogy nyitott, de kifejezetten lelkes azért, hogy oroszokkal összejátszva, médiáért cserébe, közpénzt sikkasszon.
ennél világosabb bizonyíték aligha lehetne arról, hogy egy párt velejéig korrupt.
ez szászor olyan durva, mint az őszödi beszéd.

a többi példád mind korrupcióra utal, és számomra elég lenne ahhoz, hogy ne akarjam az illetőket kormányon látni, de azért politikailag egyáltalán nem ez a kategória.

amit gyurcsány bevallott az őszödi beszédében, azt minden kormány úgy csinálja. a jelenlegi semmivel nem tisztességesebb.
viszont politikailag óriási különbség, hogy valaki kendőzetlenül beszél róla, mert onnantól kezdve nincs meg a "benefit of the doubt"

"Ennek fejében viszont a politikai felelősséget a vezetők viselik, ők buknak."
Te egy másik Magyarországon élsz.

A kritika alatt pedig nem a politizálást értettem, hanem azt, hogy senki nem beszélhet arról, hogy -például- miért van olyan "tanácsadó" a munkahelyen aki a főnök vagy valamelyik fideszes vezér haverja és lóvégtagot sem csinál, a fizetése viszont a többszöröse az ott dolgozókénak. (Konkrét példa.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés