Vörös fény

2019. május 18. 8:11

Faggyas Sándor
Magyar Hírlap
Ha Weber hiteles politikus volna, akkor nem bevándorláspárti, multikulti, keresztényellenes szocialista, liberális, zöld pártokkal fogna össze.

„Minderről azonban a nacionalizmusról és az iszlámról – a vele egy tálból cseresznyéző balga bajor társaságában – gagyogó hollandus semmit nem tud. Ellenben arról moralizált az EP-csúcsjelöltek szerda esti brüsszeli vitáján, hogy »Európa minden alkalommal elveszíti lelke egy darabját, amikor meghal egy menedékkérő a Földközi-tengeren«, s ezért szerinte egyes közép-európai országok a felelősek, amelyek továbbra is »elutasítják a szolidaritást«. Weber sem az Európát elárasztó muszlim migránsok, hanem a nacionalisták ellen hirdetett harcot.

»Aki nem osztja a jövő egyre integráltabbá váló és egyre ambiciózusabb Európájának eszményét, az többé már nem lehet sorainkban« – jelentette ki a Fideszt ismét megfenyegetve, miután április végén látogatást tett egy ógörög pogány templom romjainál. Pár nappal később azonban a németországi Münsterben a bülbül-szavú bajor már arról papolt: »Éppen nekünk, kereszténydemokratáknak és keresztényszociálisoknak azt is ki kell mondanunk, hogy büszkék vagyunk arra, hogy ezt a földrészt a kereszténység formálta, amely nem mú­zeumba való, hanem orientációt nyújt a holnaphoz.«

Ha Manfred Weber őszinte ember és hiteles politikus volna, akkor nem a bevándorláspárti, multikulti, keresztényellenes szocialista, liberális, zöld pártokkal fogna össze azért, hogy ő lehessen (aligha lesz!) az Európai Bizottság következő elnöke, hanem a bevándorlásellenes, a nemzetek Európáját és a keresztény kultúrát őrző-védő politikai erőkkel. Köztük a Fidesszel, amelynek elnöke, Orbán Viktor néhány napja is megerősítette, hogy büszkék vagyunk Európa görög, római, zsidó és keresztény örökségére és arra, hogy a világ élvonalához tartozó magyar kultúra ezer esztendőn keresztül gazdagította ezt az örökséget. »Ezért amikor úgy érezzük, hogy ezt a kultúrát veszély fenyegeti, akkor azonnal kigyullad egy vörös fény a fejünkben, és azonnal akcióba is lépünk.«

Az alkalmatlan és hiteltelen Weber–Timmermans-duó képmutató és önleleplező kampányolása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egyre több európai – köztük magyar – ember fejében kigyullad a vörös fény. Ezért fog sok-sok millió, hazáját és Európát féltő, felelős polgár akcióba lépni egy hét múlva, a sorsdöntő EP-választásokon.”

(MTI)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most tényleg: szerinted Weber hiteles?

Olyan messzire mentek, hogy újabb arcvesztés nélkül nem mehetnek vissza. Az első opcióra tippelek.

+ Barnier lenne az elnök.
Ez tökéletes eredmény lenne.

2015 óta, bár hetente kétszer bukott meg, mégis az általa elindított gondolatok mentén alakult Európa. Most pedig sem a támogatottságban egyre lejjebb süllyedő Weber, sem a saját hazájában csak 6-8%-on lévő szociktól jött Timmermans nem tud kampánybeszédet tartani egy állítólag hiteltelen politikus elleni kétségbeesett védekezés nélkül. Ők mennyire hitelesek?

Weber a liberálisokkal pártocskákkal felhigított EPP-t elvitte balra, és most megpróbálják beadni, hogy ő maradt középen. Ezzel ő eleget tett a balliberálisoknak, akik felvállalják a maguk szélsőségeit, radikálisait, míg a jobboldali kereszténydemokratáknak megtiltanák, hogy ők is felvállalják a maguk radikálisait. Mindezt úgy, hogy a balliberálisok vita helyett nemes egyszerűséggel azt állítják, hogy tőlük jobbra csak nácik, fasiszták vannak. Természetesen a náci és fasiszta jelzőket, mint fogalmakat is ők definiálják.

Ez egy tényeken alapuló logikus kérdés. Nehéz érvekkel megválaszolni? Mert ilyenkor veszitek elő az elcsépelt dumát, hogy csak ti vagytok független gondolkodók.

Értem, nem tudsz válaszolni.

Nem hiszem, hogy ezt a feleselést válasznak kéne tekintenem, mert a kérdés ez volt:

"...sem a támogatottságban egyre lejjebb süllyedő Weber, sem a saját hazájában csak 6-8%-on lévő szociktól jött Timmermans nem tud kampánybeszédet tartani egy állítólag hiteltelen politikus elleni kétségbeesett védekezés nélkül. Ők mennyire hitelesek?"

Ha nem megy a válasz, nem kötelező, ne erőlködj!

Nem,de most Weberről volt szó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés