CDU-elnök: A populisták nem az országuk érdekeit képviselik

2019. május 18. 13:19
Annegret Kramp-Karrenbauer, a német CDU elnöke is megszólalt a Strache-eset kapcsán.

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer arról beszélt: a Strache-videó azt mutatja, hogy az európai jobboldali populisták, bármelyik országról is legyen szó, készek arra, hogy az országuk érdekei elé helyezik a saját jólétüket. „Ezekre az embereknek nem szabad felelősséget ruházni Európában” – mondta AKK.

A német szocdemek is megszólaltak: szerintük Ausztriában új választásokat kellene tartani, Strache lemondása nem elegendő.

(Forrás: Standard)

Összesen 172 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kicsit ellentmondásos:
A populisták nem az országuk érdekeit képviselik.
Akkor kiét? Ha nem az országukét, akkor nem populisták.

A balliberálisokra gondolsz?

A Momentumra, amelyik átjátszotta a franciáknak az olimpiát?

Német szocdemek :) Mit kell csinàlni egy màsik délnémet baràti országban. Az utcsó kancellárjuk meg nem csak blöfföl. Ténylegesen nyakig benne ül a Gazpromban.

A csaló EP képviselőkre gondolsz?

Annegret Kramp-Karrenbauer szerintem jobban tenné, ha jegelné magát. Nézőpont kérdés, hogy ki a radiális.

Kik a radikális jobboldaliak?

Azok akik megakarják tartani az ország önállóságát és nem akarnak egy birodalom részévé válni, akik nem fogadják el a szocialisták, liberálisok, zöldek vízióját a tagországok egy birodalomba való tömörítést?

Netán azok lennének a radikálisok, akik meg akarják változtatni a tagországok államformáját és mint a birkákat egy akolba akarják őket terelni, elveszítve a nemzeti önállóságot, az államformát?

Mit tartalmaz az Alaptörvény?

B) cikk

(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.

(2) Magyarország államformája köztársaság.

C) cikk
(2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.

Mindezt figyelembe véve a magyarországi ellenzék nem tartja be a törvényi előírást, szervezkedik és az EU diktatórikus módon rá akarja kényszeríteni egyesek akaratát a tagországokra. Mi ez ha nem radikalizmus?

Mindez azt bizonyítja, hogy Annegret Kramp-Karrenbauerrekre és Manfred Weberekre nem lehet az EU vezetését rábizni.

"A német szocdemek is megszólaltak: szerintük Ausztriában új választásokat kellene tartani, Strache lemondása nem elegendő."

Na és akkor mi van, ha egy vizsgálat kideríti, hogy a lehallgatás törvénytelen, lejáratás célja van és a szervezésében a a szocdemek is részt vettek?

Akkor a szocdemeket fel kell számolni, a listás mandátumokat el kell venni és örök időkre kizárni a választásból? Netán a vezetőket börtönbe zárni?

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2019. május 19. 8:49

A CDU egy radikális párt lett. Ma már úgy kevereg a politikai légtérben - elnézést a durva köznapias megfogalmazásért - mint gólyafos a levegőben.

AKK a kis naiv, Mutti még nem szólt Neki, hogy ne örüljön, Őt is lehallgatják, egészen azóta, hogy egyáltalán elindult a hierarchiában felfelé. Egye vastagodik AKK dossziéja is. S mindez mivel jár? Egyre jobban kell igazodnia a balliberális közbeszédhez, már amennyiben a felszínen akar maradni.

"Tkp. mit pofáz a német szocdem az osztrákok dolgába?"

Ki tudja? Még az sem zárható ki, hogy nem tőlük indult az egész ügy bonyolítása.

Úgy látszik AKK is összekeveri a nacionalizmus a sovinizmussal és a patriotizmust sem tudja megkülönböztetni.
A baloldali pártok soviniszták és egyre jobban feléjük közeledik a Néppárt is. Úgy látszik a CDU is kezd baloldali soviniszta párttá átalakulni. Akkár egyesülhetnének a szociakkal, mivel olyan jól tudnak együtt kormányozni. A Fidesznek távoznia kellene a pártszövetségből, mert mint nemzeti pártnak, akiknek a támogatói egyben patrióták, nem ebben a pártszövetségben van a helye.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 18. 15:30

"Stumpf András konzervatív-liberális(!!!) újságíró"

Ez már régen nem titok, hogy ennek akarja magát eladni és van is rá vevő ellenzéki oldalon.

"Egyébként ez a Kurznak irtózatosan rosszul jött."

Kurznak ezért kellene vizsgálatot elrendelni, hogy mely irányból szervezték és akkor még fordítva is elsülhetne a puska.
Valamelyik média felületen olvastam, hogy Strache pártjának vezetése fontolóra vette a jogi eljárást az ügyben.

Politikai Anschluss a negyedik birodalomtól Ausztriának.

Alakul ez kérem, mire felébredünk már Európa Egyesült Államok hadai fognak végigdübörögni az uniós országokon. A magyarországi páncélvonatot Gyurcsány Ferenc - Dobrev Klára vezeti.

"A német szocdemek is megszólaltak: szerintük Ausztriában új választásokat kellene tartani"

Minimum kétszer. Ahogy ez történt korábban Alexander Van der Bellen választása idején.

Úgy gondolom ez rávilágít Kurz "táncára".

"Kiakadtak az osztrákok a Soros-Kurz-találkozón és keresetlen szavakkal bírálják az osztrák kancellárt, amiért a politikus a milliárdos spekulánssal tárgyalt, sőt, a vizit olyan nagy vihart kavart, hogy a bécsi sajtó le is tiltotta a hozzászólásokat a cikkek alatt. A legtöbb osztrák a miértekre keresi a választ, de az értetlenkedés mellett a kemény és durva kritikák is megjelentek a véleményekben. Sokan szégyennek nevezik, hogy az osztrák kancellár Sorossal tárgyalt, míg mások azt vetik Kurz szemére: „megdöbbentő, hogy pénzért mikre képes egy politikus”. Kiderült az is, Sebastian Kurz és Soros György az osztrák és európai külpolitikát is kivesézte a bécsi találkozón, mint ahogy a migráció is szóba került. „Normális, hogy Kurz az osztrák külpolitikáról tárgyal egy amerikai milliárdossal? Sorosnak mi köze van ehhez?” – teszik fel a kérdést az osztrákok."

Le a populistákkal, éljenek a fanatikusok?

Annegret Kramp-Karrenbauer vajon erről mit tud és mi a véleménye?

"Botrányos pénzügyek, titokzatos múlt: Joseph Daul néppárti elnök, aki meg akar felelni Soros Györgynek"
https://www.origo.hu/nagyvilag/20190317-a-nyugat-europai-keresztenydemokracia-egyenlo-a-ketes-penzugyek-sokasagaval.html

Mindezek után humbug lenne a politikai-pénzügyi összefonódás?

AKK-nak ezt kellett megígérnie, mielőtt beengedték a pártelnöki pozícióba. Merkel pártelnöknek nem jó, kancellárként leamortizálódott, jó lesz az EU valamelyik vezető posztjára. A saját hazájában sem valami erős támogatottságú Timmermansnak jó partnere lesz.

Kurz túl gyorsan jutott el az előrehozott választás kiírásához. Nem furcsa ez? Vajon mi az amit Kurzról is érdemes lenne tudni, de az nem került nyilvánosságra?

Strache miért ne akarna olyan médiabefolyást, ami nekik kedvez? A liberális média befolyása egész Európára kiterjed, nekik lehet?

Amúgy pedig mi valósult meg abból, amit ebben a rejtett kamerás kalózvideóban hallani lehet? Semmi az égvilágon, Strache elővigyázatlanul beszélt valamiről. Nem ismerjük az egész tartalmat, nem ismerjük azokat a részleteket, amelyek más megvilágításba helyeznék a történetet. Nem kerek ez így, amit eddig tudunk.

Ma már nem lehetett Ausztriát úgy kiközösíteni az adott koalíció miatt, mint 2000-ben. Kurzon ez meglátszott, látszott, hogy nem teheti mindig azt, amit akar, voltak ellentmondások a nyilatkozatai, cselekedetei között. 8:56-nál leírtam a többit.

Mint ahogyan azt is leírtam, hogy Haider rosszabbul járt.

Elég gyatra válasz, megint elfogytak az érveid, és maradt a magas lóról, foghegyről való nyilatkozat?

Önkritikáról beszélsz? Kinek, miért kéne önkritikát gyakorolni, az EU korrupt mocskából hallottál már önkritikát? Volt néhány felvetés az utóbbi időben, legalább olyan, ha nem nagyobb súlyú, mint a mostani, amit úgy tűnik ellensúlyként vettek elő.

Ki gyakorolt önkritikát azokért a adómilliárdokért, amit a liberális Luxemburg a nagy cégekkel összefogva lop el más országok elől? Ezek a milliárdok érdekes módon növelik egy megyei méretű ország súlyát az EU-ban, mert ebből meg lehet teremteni azt a médiabefolyást, amit Strache meg mert említeni, igaz létre nem hozta.

Önkritika - a ti álszent oldalatoknak nem áll jól, amikor ezt másokon követelitek.

Nocsak, te egyedül állsz a véleményeddel, nincs hozzád hasonló? Gyanús, talán a te torzulásoddal is lehetne foglalkozni.

De ha mégis van egy veled azonosan gondolkodó tábor, amibe te is beletartozol, akkor mi a bajod a többes számmal? Főleg, hogy jön ide a kisebbségi komplexus?

Amúgy megint kikerülted a lényeget, nem arra válaszolsz, amit felvetettem. Ez nem torzulás, ez nem jogosan érzett kisebbségi komplexus?

Szóval te egy önállóan gondolkodó egyedi szellemóriás vagy? Ahogy gondolod, bár nem értem, egy ilyen szellemóriás miért csak általános semmiségekkel, személyeskedéssel tud válaszolni a felvetett konkrétumokra?

De valójában nincs jelentősége.

Ez a videó, már amennyit tudunk róla, még a választások előtt készült, de érdekes módon nem akkor hozták nyilvánosságra, semmit nem igazol. Úgy tűnik, hogy a szabad és törvényes választás eredménye miatt már nem lehetett Ausztriát úgy kiközösíteni, mint 2000-ben, más módszerhez kellett folyamodni. Amit Strache elmondott, abból semmi nem valósult meg, azt pedig nem értem, miért ne gondolhatna olyan médiabefolyásra, ami nem csak Orbánnak van, hanem jóval nagyobb mértékben egész Európa szintjén a liberálisoknak is. Ez utóbbiról ki tudja megmondani, kik és miből finanszírozzák?

Ha azt nézem, Kurz milyen gyorsan eljutott az előre hozott választásokig, akkor az jut eszembe, vagy tudott az akcióról, vagy van róla is információ, ami nem nyilvános. Mind az Index, mind a HVG idézett olyasmit , hogy a túlzottan beszédes Strache holmi szexorgiákat emlegetett Kurzzal kapcsolatban. De ha ezt félre tesszük, akkor is elmondható, Kurz olyannak tűnt, aki nem igazán a maga ura, voltak ellentmondásos nyilatkozatai, cselekedetei. Ez feltehetően a szocik, liberálisok és nyilván Merkel által is rossz szemmel nézett koalíció miatti kompenzációs kényszer lehetett.

Igen, Haider rosszabbul járt, mint Strache.

Na jó, hagyjuk, hogy a nyomtatott sajtó általában emlegetett csökkenő példányszáma mellett pont a liberális sajtó él meg önfenntartó módon. De az elég érdekes, hogy ha a magyarországi hatalmi viszonyok a kézben tartott sajtónak köszönhetőek, akkor a nyugati liberális túlsúlynak semmi köze az "önfenntartó" liberális sajtóhoz.

Azt írod:
"Tény, hogy az oroszok a szélsőjobb támogatásán keresztül már régen próbálják destabilizálni az uniót."

Ezt nálam avatottabbak jobban összefoglalták:

https://tutiblog.com/anschluss/?fbclid=IwAR0pe7xkIfAY4BqbNug-0vBDCapwxkWJqIT3r_UcpQ_5ZlxCdJFLNgp8V4c

Honnan kapnak pénzt, kérdezed.

Csak egy ötlet. Luxemburg nagy cégekkel összefogva közösen lopja el más országok elől azokat az adókat, amiket ott kéne megfizetni. Luxemburg, ez a megyényi területű ország talán ezért, aránytalanul nagy befolyással bír az EU-ban.

Kérdés, mire költhetik az említett cégek a segítséggel megspórolt adókat, mert ez a segítség nyilván nem keresztényi alapon működik.

Még egy spiné, aki nem érti a szót magát.

A német populisták tényleg nem képviselik No újjáéledő nagyhatalmi érdekeit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés