Ezrek tüntetnek Bécsben

2019. május 18. 14:40
Antifasiszta és náciellenes skandálástól hangos az osztrák kancellária előtti tér – jelentette a Die Presse.

Az osztrák lap honlapján megjelentek szerint a tüntetők az „Ellenállás!” és az „Új választásokat!” szlogeneket skandálják, és a Vengaboys nevű europop zenekar „We are going to Ibiza” nevű számát hallatják a spontán előkerült hangszórókból. A tömeg a híradás szerint szombat kora délutánra 5 ezer főre duzzadt. Sok az ellenzéki szimpatizáns – számolt be a helyszínről a Die Presse. Megjelent az SPÖ EP-listavezetője is a téren.

Később, három óra után a hivatalos tüntetés befejeződött, de a tömeg nem tágított, sőt egyre többször hangzottak fel anitfasiszta és náciellenes skandálások.

Közben az is kiderült, hogy a legfrissebb hírek szerint Kickl belügyminiszter távozását is el szeretné érni Kurz azért, hogy tovább maradjon a jelenlegi koalíció. A korábban közöltekkel ellentétben azonban még mindig nem szólalt meg az osztrák kancellár. Nem sokkal fél öt előtt közölte a Die Presse, hogy legkorábban 19.45-kor szólal meg az ügyben az osztrák kancellár.

A német szociáldemokraták vezetője arról nyilatkozott szombaton a Spiegelnek, hogy Ausztriában új választásokat kell tartani, és felszólította az ÖVP-t, hogy mondja fel a koalíciós szerződést az FPÖ-vel – írja a Die Presse.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem náci, hanem részeg....

Mesteri koreográfia, valamikor majd talán tanítják is. persze nem a Német-Osztrák Kalifátusban.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés