A gyűlöletipar magasabb fokozatba kapcsolt

2019. május 18. 16:23

Apáti Bence
Magyar Nemzet
Kaczynskiék igazi bűne az, hogy sikereiket jobboldali, keresztény-konzervatív politikusokként érték el.

„A tudatlanságból vagy szándékosan tett fals bejelentések azoknak az életét kockáztatják, akik valóban bajban vannak – emelték ki a híradóban.Ilyen »ügyesen« tudott lezuhanni Kaczynski. Legalábbis Kovács M. Mária szerint.

Ismert – illetve dehogy is ismert, hisz aki az Indexből, a 444.hu-ból, a 24.hu-ról vagy a HVG-ből tájékozódik, az nem is hallhatott a botrányos esetről –, hogy Kovács M. Mária Orbán Viktor washingtoni látogatása apropóján azt írta ki a Facebook-oldalára: »Ha Kaczynski olyan ügyesen le tudott zuhanni…« Így, három ponttal a mondat végén. Sokat sejtetően.

Kovács M. Mária eddigi munkásságáról nem tudni túl sokat, ellentétben Lengyelország volt köztársasági elnökével. Kovács M. Mária a CEU professzora, szélsőbaloldali-liberális ellenzéki aktivista. Meg persze hobbiszinten Orbán Viktor haláláért fohászkodó, a volt lengyel köztársasági elnök balesetét követendő és pozitív példaként emlegető Facebook-gyűlölködő. Nevéhez fűződik még az az eset is, amikor 2017-ben társaival együtt mondvacsinált ügyek felsorakoztatásával próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét, Benjámin Netanjahut arról, hogy Magyarország a legsötétebb vészkorszakot idéző, antiszemita ország.

Ez utóbbi azért különösen bájos, mert a CEU-n egy szép nagy palesztin zászló van az épületre tűzve, amely jelenleg büszkén lobogva hirdeti, mit is gondol valójában az oktatási intézmény Izraelről és a zsidóságról. Meg úgy általában az antiszemitizmusról. A balliberális narratíva szerint ugyan Orbán egy hamisítatlan antiszemita kampánnyal vetette el Magyarországon a gyűlölet magjait, amikor is Soros képét helyeztette az ismert óriásplakátokra, ugyanakkor a palesztin zászló nem véletlenül lengedezik Soros György egyetemén. A CEU egyik szélsőséges, vállaltan Izrael-ellenes diákszervezete a palesztin gyásznap (nakba) alkalmából megemlékezést szervezett, amelyen a diákok megnézték egy amerikai palesztin genderideológus, Jasbir Puar filmjét, amelyet amerikai kormányzati nyomásra még az al-Dzsazíra hírportál is letiltott, mivel a film antiszemita. Egyénként a palesztin gyásznap egyben Izrael, a zsidó állam megalapításának napjára esik. Csak nem Izrael létrejöttét gyászolja a magyar kormányt antiszemitizmussal vádoló egyetem?

Ugye, mondtam, hogy bájos.

De térjünk vissza Kaczynskira! A tragikus körülmények között elhunyt politikus az ikertestvérével, Jaroslavval együtt a lengyel demokratikus ellenzék meghatározó alakjai voltak, később, a demokratikus átalakulás után is azok maradtak. Sőt. A két testvér, akik még két tojáshoz képest is szinte megkülönböztethetetlenek voltak, mindent elértek a politikában, amit el lehetett. Jaroslav 2006–2007 között a lengyel köztársaság miniszterelnöke volt, Lech pedig a köztársaság elnöke. No és persze mindezt az elismerést jobboldali, keresztény-konzervatív politikusokként érték el.

És valójában ez az igazi bűnük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amúgy eltekintve az Orbán halálára célzástól, aki a lengyel repülő tragédiáján poénkodik, ahol szinte a teljes lengyel vezetés szörnyethalt, nos aki ezzzel poénkodik, az embernek sem nevezhető, legfeljebb egy rakás......

Válaszok:
Google | 2019. május 19. 11:31

Erre gondolok en is. Hogy a "professzor asszony" , Bangone es a tobbiek, Nagy Blankak, ilyenek, kiiratkoztak a normalis emberek rendjebol.
Amin csodalkozom, hogy ez a dolog nem rengeti meg a kozeletet. Megis, egy CEU-s tanarrol van szo, diakokat tanit/fertoz meg, emberek halalat kivanva. Europa egyik legjobb egyeteme, tanszabadsag es egyeb lozungok, ugye.
Orom az uromben, hogy Kovacs M. Maria ezzel a kijelentesevek Ignatieffnek a tobbeves, magyar kormany elleni aknamunkajat tette semmisse.
Kiderult, milyen szemlelet, milyen minosegu emberek uralkodnak a CEU-n, es szeretnek azt tenni egesz Magyarorszagon.
Melysegesen felhaborit Kovacs M. ilyeten megnyilvanulasa, Bangonen is tultesz, de meginkabb az a kozony, mely az europeer oldalon egy ember halalanak a varasat ovezi.
Tegyuk fel, hogy itt Magyarorszagon Orban miatt embertelenseg uralkodik, de ok, az europeer demokrata haladok miert nem maradnak embersegesek? Hogy lassuk a kulonbseget.

Ami most latszik, az az, hogy akar emberi eletek aran is, de a haladoknak at _kell_ mar venniuk a kormanyzast, maskent nem allnak jot magukert!

Válaszok:
Negue | 2019. május 19. 15:40

Mindenki magabol indul ki.
Miert gondolod azt, hogy a jobboldaliak mentegetnek a pedofil papokat?
A pedofil papoknak is a foldi igazsagszolgaltatas elott kellene felelniuk tetteikert, nem sajat koreikben oblogetni, terelgetni, takargatni a dolgokat.
A pedofilia az pedofilia, a megrontas az megrontas, tortenjen barhol.

Féktelen, tehetetlen dühükben kifordulnak minden emberségükből, ha egyáltalán volt valaha is, ebben a nőszemélyben emberség.
Arra jó volt, hogy szépen fémjelzi ennek a kócerájnak a színvonalát, ahol ilyen emberek oktathatnak bármit is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés