Amerikáról és ne Putyintól vagy Erdogantól vegyünk példát!

2019. május 17. 12:54

Márki-Zay Péter
Facebook

Ne tűrjük a tolvaj zsarnokokat!

„A keddi 6 találkozó után még este elsétáltam a Jefferson Memorial épületébe, aminek a falain a Jefferson által megfogalmazott Függetlenségi Nyilatkozatból vett szövegrészek szerepelnek.

A világtörténelemben szinte egyedülálló, hogy amikor az Egyesült Államok alapítói megtehették volna, hogy saját érdekeiknek megfelelően írják meg a nemzet új alkotmányát és a javak kisajátításával meggazdagszanak, ők ehelyett biztosították a polgárok szabadságát a következő 200 évre és tovább. EZ MUTASSON NEKÜNK IS PÉLDÁT, NE TŰRJÜK A TOLVAJ ZSARNOKOKAT, ÉPÍTSÜNK SZABAD MAGYAR HAZÁT!

»Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek
...
ünnepélyesen kinyilvánítjuk és kihirdetjük, Hogy ezek az Egyesült Gyarmatok immár természetüknek és joguknál fogva, Szabad és Független Államok
...
Az Isteni Gondviselés Védelmébe vetett szilárd hittel, mindnyájan kölcsönösen felajánljuk e nyilatkozat támogatására Életünket, Vagyonunkat és szent Becsületünket.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148551

Ajánljuk még a témában