Hibás ötletnek nevezte a holland kormányfő a Brexitet

2019. május 17. 15:39

Rutte szerint a Nexitnek nincs létjogosultsága.

A brit  uniós tagság megszűnésének (Brexit) ötlete alapvetően elhibázott, félrevezető, „óriási káoszt és nyomorúságot” okoz a szigetország számára – jelentette ki Mark Rutte holland miniszterelnök Hágában pénteken.

Rutte újságíróknak adott nyilatkozatában úgy vélekedett: tényszerű, hogy a Brexit egész koncepciója téves. A holland miniszterelnök korábban többször kijelentette, hogy „nagyon ellenzi” Nagy-Britannia kiválását az Európai Unióból.

A Hollandia  uniós tagságának megszűnését szorgalmazók törekvéseivel kapcsolatban  aláhúzta: ha az országban  még mindig vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy az úgynevezett Nexit jó ötlet lenne, vizsgálják csak meg azokat a „hatalmas károkat”, amelyet Brexit okoz az Egyesült Királyságnak.

Nagy-Britanniában 2016 júniusában tartottak népszavazást arról, hogy az ország továbbra is az Európai Unió tagja maradjon-e. A referendumon a brit választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százaléka pedig a bennmaradásra. Ezt követően David Cameron brit konzervatív párti kormányfő lemondott posztjáról. Cameront Theresa May jelenlegi kormányfő követte a miniszterelnöki székben.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148569

Ajánljuk még a témában