Bolond lyukból

Nem lehet elég korán kezdeni a felvilágosítást – Az Alapjogokért Központ szemléje

2019. május 17. 10:16

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Kalifornia új tanterv-ötlete szerint a gyermekek már 5 éves koruktól megismerkedhetnek a különböző szexuális kisebbségekkel.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink már pontosan tudják, hogy szép új világunk építésének egyik legfontosabb sarokköve a gyermekek oktatása. A jövendő generációk érzékenyítését nem lehet elég hamar elkezdeni, hiszen az »elrontott« felnőtteket már sokkal nehezebb »megjavítani«. Ezért kiemelten fontos, hogy az olyan szivárványos helyeken, mint például Kalifornia ezen a területen is jó példával járjanak elő.  A Pink News hasábjain ismerkedhetünk meg például a progresszív amerikai állam új szexuális felvilágosító programjával, melynek keretén belül a gyermekek már 5 éves koruktól megismerkedhetnek a transzneműség témakörével és a különböző szexuális kisebbségek elnyomásának borzalmaival. Reméljük, hogy az újszerű oktatás elejét veszi majd a gyűlölködésnek, mely az USA-ban gyakorta torkollik iskolai vérontásba is. Ez történt például legutóbb Coloradóban is, azonban az LMBTQ Nation által feltárt új részletek egészen más fénytörésbe helyezik a tragédiát. Kiderült ugyanis, hogy az egyik lövöldöző diák transznemű volt, akit számos atrocitás ért diáktársai részéről. Újbeszélül tanuló olvasóink már tisztában vannak a misgendering és a deadnaming nevű borzalmakkal, amit a transznemű diáknak napi szinten kellett kiállnia. Ezek után természetesen fel kell tennünk a kérdést: ki is az igazi áldozat ebben a történetben?

És még mindig iskolai hírek Amerikából, mert úgy tűnik, hogy Kaliforniát leszámítva ott is rengeteg tennivaló van még. Történt ugyanis, hogy Rhode Island egyik iskolájában korlátozást terveztek bevezetni a menzán: akinek tartozása van, nem választhat akármit, hanem csak lekváros kenyeret. Hallatlan! Természetesen a jogos harag utolérté a kapitalista, kizsákmányoló vezetőket, akik kénytelenek voltak visszavonni a javaslatot. Ha pedig már az iskolákban sem bízhatunk, természetesen magunknak kell kezünkbe vennünk utódaink nevelését, megfelelő érzékenyítését. Így tett az a brit édesanya is, aki egészen újszerű közlekedési szabályokra tanítja kislányait. A Huffington Post által megszólaltatott anya elmondta, hogy elege van abból, hogy a nőktől és a gyermekektől azt várja el a társadalom, hogy az utcán sétálva utat engedjenek a szembejövőknek. Ő ezzel szemben arra tanítja a gyermekeit, hogy ne térjenek ki, főleg pedig akkor ne, ha fehér férfiak jönnek szembe, hiszen ők úgyis elnyomók. Az ilyen kisgyermekekből biztosan olyan felnőttek lesznek, akik bátran felveszik a harcot a mérgező fehér maszkulinitással. Különösen akkor, ha az általuk idealizált hősök is így tesznek. Nos, erre minden esély meg van, hiszen a Gay Star News jóvoltából megtudhatjuk, hogy a Marvel filmek rendezőpárosa hamarosan bejelenti, hogy melyik filmbéli szuperhős tartozik az LMBTQ közösséghez. A magunk részéről nem lennénk meglepődve, ha a zöld óriásról, Hulkról derülne ki, hogy homoszexuális, mérhetetlen dühe mögött pedig valódi énjének elnyomása állt. Gondoljanak csak bele, milyen szép romantikus filmet lehetne forgatni Hulk szerelmi életéről!

És ha már úgyis a filmek világánál tartunk, akkor Trónok harca. A hétfőn befejeződő sorozat jól indult, hiszen fehér férfiakat gyilkoltak benne és úgy nézett ki, hogy erős női karakterekből sincs hiány – azonban a végére sajnos kiderült, hogy mindez csak mese habbal. Az elmúlt hetekben beszámoltunk már róla, hogy micsoda felháborodást váltott ki a világ progresszívebb feléből, amikor kiderült, hogy Arya Stark nem leszbikus. Ekkor aztán gyorsan új fénytörést nyert a sorozatban szereplő fal is, amely az idegen kultúrákat hivatott elválasztani a »civilizált« világtól. Most azonban kiderült, hogy a sorozat gonosz forgatókönyvírói még mindig nem tanulták meg a leckét: a legutóbbi epizódban újabb erős női karaktert gyilkolt meg egy fehér férfi – az áldozat ráadásul fekete volt. A nézőkben fellángoló jogos gyűlölet megnyilvánulásairól a Daily Beast számol be.

A héten a Newsweek hasábjairól megtudhatják, hogy Isten a Demokrata pártot támogatja – legalábbis Pete Buttigieg a demokraták nyíltan homoszexuális elnök aspiránsa szerint; a Vice jóvoltából pedig kiderül, mennyire fontos, hogy a nők minél egyszerűbben sterilizáltathassák magukat.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan. Egyfelől hívják a migránsokat, miközben a gyerekeknek olyan nevelést adnak, ami magában hordozza a leendő konfliktusokat.
Mivel nem tartom őket hülyének, valami terv szerint, szándékosan csinálják.

Jobban mondva: a felhomályosítást, a lélekmérgezést...

Hol van itt hírhamisítás?

Nem tudom, azt sem, mi az a múltkori, de az mit von le a mostani hírek értékéből?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés