Weber és Timmermans: Az iszlám hozzátartozik Európához

2019. május 16. 22:36
Weber annyiban árnyalta a képet, hogy szerinte az európai értékrendet tekintve „nem mérvadó” az iszlám.

Manfred Weber és Frans Timmermans egyaránt úgy véli, hogy az iszlám vallás hozzátartozik Európához. Az Európai Néppárt (EPP) és az Európai Szocialisták Pártja (PES) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje erről a ZDF német országos köztelevízióban beszélt csütörtök este.

Az EP két legnagyobb pártcsaládja csúcsjelöltjének vitáján Frans Timmermans a műsorvezetők kérdésére válaszolva kijelentette, hogy az iszlám már kétezer éve Európa része. Néhány perccel később hozzátette, hogy ez túlzás volt, és valójában 1500 éve tartozik az iszlám vallás és kultúra Európához.

Manfred Weber azt mondta, hogy az iszlám ugyan hozzátartozik Európához, de az európai értékrendet tekintve „nem mérvadó”.

(MTI)

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Európában sok helyen félnek az iszlámtól, és ellenségesen néznek rá, de Magyarország nem ilyen hely. Az iszlám a világ nagy lelki és szellemi alkotása, amiről csak a tisztelet hangján lehet beszélni.”

Orbán Viktor 2015

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 17. 7:51

Bajororszàgnan az öregekkel sörözgetve a negyedik mass bier utàn nekem sírnak hogy már 60% alatt van a CSU és már nem csak München vörös.

Hogy egy baloldali teper a muszlim szimpátiáért, az nem meglepő, de hogy egy "jobboldali" is csak éppen, hogy be nem szarik az erőlködéstől, az röhej.
Idővel az őslakos fehér lakosságnak rá kell ébrednie, hogy nincs más választása, mint a ma még szélsőségesnek, populistának bélyegzett pártok támogatása, ugyanis a politikai spektrum többi része elárulta, cserben hagyta.

Fura, hogy még a moody's is beavatkozik a választásba:
A V4-ek figyelmét felhívta arra a problémára, hogy 2040--re a demográfiai problémák miatt csökkenni fog a versenyképességünk:-)))))
Ez konkrétan a migráció támogatása a vicc-egylet részéről.

Egy beszédből kiragadott részlet lehetőséget ad a másként való magyarázatra. Ezt használja fel a balliberális média.
Ezért fontos a teljes szövegkörnyezet figyelembevétele, mert ez adja meg az idézett két mondat értelmezését. Ha így teszünk, akkor megszűnik az az ellentmondást, amelyet egyes firkászok beleerőszakolnak.
Most pedig következzen a teljes beszéd szövege:

Orbán Viktor beszéde az Abdel Fattah el-Szíszivel, az Egyiptomi Arab Köztársaság elnökével tartott közös sajtótájékoztatón
2015. június 5. Budapest

Jó napot kívánok, tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Mélyen tisztelt Elnök Úr! Kedves Egyiptomi Vendégeink!

Egy különleges ország különleges vezetőjét fogadtuk a mai napon. Egyiptom különleges ország, mert Egyiptom nélkül nincs stabilitás az arab térségben, és miután a távolságok a modern világban összeszűkültek, ezért ma azt is mondhatjuk, hogy Európában sincs stabilitás stabil Egyiptom nélkül. Ezért különösen is fontos és értékes látogatás, amit Abdel Fattah el-Szíszi elnök úr most Európában tett.

Mélyen tisztelt Elnök Úr!

A magyarok a kulturális teljesítményt tartják az életben a legtöbbre, és miután Egyiptom az emberi civilizáció bölcsője, ezért az onnan érkező vendég mindig is számíthat a különleges fogadtatásra. Mi Egyiptomnak nemcsak a jelenét, hanem a múltját is különlegesnek tekintjük, ezért az Ön látogatása számunkra megtiszteltetés volt.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Sosem rejtettem véka alá, és az elnök úrnak is elmondtam, hogy mi hiszünk a kulturális diverzitásban. Mi hiszünk abban, hogy a kultúrák közötti különbözőség a Jóisten adománya, maga a sokszínűség, amit tiszteletben kell tartani, ezért amikor egy másik ország, egy másik kultúrához, mondjuk, az iszlám kultúrához tartozó országról beszélünk, akkor mindig a tisztelet hangján beszélünk. Mi úgy gondoljuk, hogy azok a társadalomszervezési módszerek, amelyek a nyugati világban eredményesek, egyáltalán nem bizonyos, hogy a világ más civilizációinak esetében is eredményesek lehetnek. Ennek az eldöntése nem a mi dolgunk, ezért mi nem vagyunk demokrácia tanárok. Ennek az eldöntése minden nép saját ügye. Mi örülünk annak, hogy az egyiptomi nép a saját útját járja, és szurkolunk azért, hogy sikerrel járja végig a maga útját.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Most a magyar közönségnek mondom azt, hogy Egyiptomba ma nem egyszerűen a gazdaság korszerűsítése zajlik, hanem egy komoly gazdasági bajokkal küszködő gazdaság megmentése és egy országépítő munka. Ma arról tárgyaltam Egyiptom elnökével, hogy ehhez az újjáépítéshez, ehhez az országépítéshez, ehhez a gazdasági fejlesztéshez mit tud hozzátenni Magyarország. A megállapodások, amiket kötöttünk, is mind erről szólnak. Létezik néhány olyan tudás a vasúti, mérnöki tudományok területén, az egészségügy területén, a vízgazdálkodás területén, általában a városok üzemeltetésének technológiai kérdésének területén, ahol a magyarok világszínvonalú teljesítményre képesek. Az elnök úrral sikerült megtalálni azokat az együttműködési formákat, mind intézményi, mind pénzügyi együttműködési formákat, amelyek lehetőséget teremtenek a jövőben ahhoz, hogy a magyarok az egyiptomi nép javára is komoly gazdasági tevékenységet fejtsenek ki Egyiptomban.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Azért is különleges vendéget fogadtunk ma, hiszen ő az iszlám világból érkezett, és Európában ma nagyon sok helyen az iszlámtól félnek, sőt van, ahol ellenségnek is tekintik. Magyarország nem ilyen ország. Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson. Ezért mi az iszlámról is a tisztelet hangján beszélünk, és kívánjuk Egyiptomnak, hogy a saját kultúrája és vallása alapján sikeres lehessen. És végül: mi egyáltalán nem ódzkodunk az olyan emberektől, akik katonaemberek, mert jól emlékszünk a magyar történelem számos fordulatára és eseményére, amikor szükség volt arra, hogy a magunkfajta civilek helyett – most a nyápic szót itt nem használom, de – keménykezű, világos, fegyelmezett katonaemberek vegyék át az államélet irányítását, és azt kell mondanom, hogy számos nagy bajtól mentették meg ezek a vezetők a mi hazánkat. Azt tudjuk kívánni az egyiptomi népnek is, hogy legyen ugyanolyan jó tapasztalata a hadseregből kiemelkedő vezetőkkel, ország- és politikai vezetőkkel, mint amilyen tapasztalatai Magyarországnak e tekintetben vannak.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Szeretném fölidézni azt is, hogy Egyiptom és Magyarország széleskörű gazdasági kapcsolatrendszere nem új keletű. Túlélt mindenfajta politikai rendszereket. A mi jelenlétünk Egyiptomban mindig is erős volt. Ez egy olyan múlt, egy olyan összegyűjtött tekintély, amelyre a jövőnket, a jövő gazdasági együttműködését is lehet építeni.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Külön szeretném megemlíteni, hogy katonai együttműködésére is törekszünk. A honvédelem területén is együttműködést fogunk kialakítani. Ez részben technikai eszközökre vonatkozik, részben pedig tisztek képzésére, amelyet a jövőben szeretnénk közösen végezni. Ez talán a megfelelő pillanat, mélyen tisztelt Elnök úr, hogy megemlítsem, hogy ez idáig 600 egyiptomi diák végzett Magyarországon, és mint jól képzett szakember segíti ma az egyiptomi népet. Büszkék vagyunk arra, hogy 600 diák kiképzésével mi is hozzájárulhatunk Egyiptom sikeréhez. Most 55 egyiptomi diák tanul egyébként Magyarországon, és megnyitottunk egy 100 fős ösztöndíjkeretet, amelyet a magyar állami nyit meg, tart fönn, finanszíroz, és amelyre reményeink szerint egyiptomi diákok jelentkeznek majd a jövőben. Szeretném aláhúzni azt is, hogy örülök, hogy az egyiptomi rádió és televízió sikeres együttműködést alakított ki a magyar közszolgálati médiával, és ezzel lehetőség nyílik egy kulturális híd felépítésére is a két nemzet között.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Engedjék meg, hogy a tárgyalásainkat eredményesnek minősítsem. Úgy érzem, hogy új fejezetet nyitottunk az egyiptomi–magyar kapcsolatok történetében, és olyan megállapodásokat kötöttünk, amelyek lendületbe hozzák politikai és gazdasági kapcsolatainkat. Szeretném még egyszer itt, a nyilvánosság előtt is elismerésünket és tiszteletünket kifejezni Egyiptom elnökének és sok sikert kívánni ahhoz, hogy küldetését sikerrel teljesíthesse az egyiptomi nép javára.

Köszönöm szépen a figyelmüket!

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2019. május 17. 22:26

Az iszlám nemcsak, hogy nem tartozik Európához, hanem Európa ellensége. Mindig is az volt, amikor megjelent a közelünkben. Mi itt a Balkán szájában aztán igazán tudjuk. Elődeink három évszázadot töltöttek el az iszlámmal való viaskodással. Majdnem belepusztultak. És a negyedik évszázadot kezdtük el azóta azzal a programmal, hogy behozzuk a lemaradást, amit az iszlám hódítás okozott számunkra. Erre a nyugatiak, akikhez szeretnénk felzárkózni, behódolnak az iszlámnak. Ez egész egyszerűen észbontó!

Ennyi? És akkor rendben van? Nem következik belőle semmi? Amikor majd eljön az idő, ráhúzod az unokára a zsákot és naponta háromszor hajladozol Mekka felé vagy megadóan letérdelsz, hogy levágja a fejed a hóhér?

Megjegyzem, barátom, azzal kapcsolatban, hogy ki nyúlta le a gazdaságot, meglehetősen összezavarodtak az emlékeid. 1948-ban lenyúlta egy megszálló hatalom által nyakunkba telepített szekta. Úgy egy az egyben, az utolsó spiccvasig. 1989 és 95 között pedig a lenyúlták ennek a szektának a leszármazottai és az új eldorádó hírére idegyűlt külföldiek. A szektatagok 'ingyér', az idegenek 'bagóér'. Orbánék csak visszavették ennek egy töredékét. És Orbánék óta a magyar gazdaságnak olyan mutatói vannak, amilyenek legutóbb a kiegyezés után voltak.

"Orbán a nagyokos" pedig nem szarta le, mi folyik Európában az iszlámmal, de őt a magyarok választották meg, s a magyarok jövőjéért felelős, ezért akkor indította el a kampányt, amikor ránk akarták kényszeríteni ugyanazt, ami ott folyik. És nem csak azért, mert ő nem akarta, hanem azért, mert mi magyarok, a nagy többségünk, még az önhöz hasonlóak sem akartuk. Ennyi.

Nekünk anno is más volt a véleményünk, ezért védtük önfeláldozóan a mai EU fenekét. Addig ők gyarmatositottak.....
Ezek a balfekek meg az EU nagyjábóli történelmét sem ismerik .
Azt szeretném kérni Barniertől, hogy az új Ep-nek tartsanak egy egy hetes gyorstalpaló tanfolyamot az EU történelméről.
Hátha egY kell csir többet megértenék.
Ja, és a részvétel kötelező, nem elég reggel bejelentkezni a napi díjért aztán megpattanni.

A francba, hagytuk volna anno, hogy az oszmán birodalom hozzájuk is elérjen.

Gazdám????????????
Mesélj!!!
Áhítattal iszom a szavaidat!!!
(De ha lehet, azok a saját szavaid legyenek, ne a Vezéredet idézd!!!!)

Egy beszédből kiragadott részlet lehetőséget ad a másként való magyarázatra. Ezt használja fel a Habony-Médiaművek.

Lásd például "a gonosz Brüsszel megtámadta a családtámogatási akciótervet".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés