Kövér azt tényleg nem mondta, hogy nem érdekli a klímaváltozás

2019. május 16. 10:44

Jávor Benedek
Facebook

Mert Önöknek a bajor autógyárakon, az Orbán-család gazdagodásán és a gyűlöletpropagandán kívül semmi, de semmi nem számít!

„Úgy tűnik, Kövér azt tényleg nem mondta, hogy nem érdekli a klímaváltozás. Az MTI gyorsan frissítést is adott ki - mondjuk amikor ellenzéki politikusok szavait csavargatják ki, akkor nem szoktak villámgyorsan helyesbíteni. És az amúgy a frissítés alapján is elhangzott, hogy a »független média agymosása« miatt sorolják a németek előrébb a klímaváltozás problémáját, mint a bevándorlásét.

És a helyesbítés alapján azt is mondta, hogy a klímaváltozás ügyében nincs vita, csak cselekednie kéne az EU-nak. Ez viszont ordas nagy hazugság T. Házelnök Úr! Épp a cselekvés mikéntje és mértéke az, amiben a legkeményebb viták zajlottak az elmúlt években Európában, és ezekben a vitákban a Fidesz és a magyar kormány mindig szemben állt az EU határozott, ambíciózus fellépésével! A párizsi klímkonferenciára való felkészülés során szerettünk volna az EP-ben a 1,5 fokos klímaváltozást valóban elérő EU-s kibocsátáscsökkentést (2030-ig minimum 50%) elérni – a fideszes képviselők mind ellene szavaztak! Két évig dolgoztunk a Tiszta Energia csomagon, a 40%-os megújulós és az ugyancsak 40%-os energihatékonysági célokat lesöpörték az asztalról, és a Fidesz képviselői a plenáris ülésen még a 35%-os célt is leszavazták! A Tanácsban Magyarország abba az országcsoportba tartozott, amelyet a háromoldalú (Parlament-Tanács-Bizottság) tárgyalásokon a »reménytelen« kategóriába soroltunk, akiknél meg sem próbáltunk érvelni a célszámok emelése mellett, mert tudtuk, hogy úgyis ellenállnak. Nélkülük csináltunk többséget a végül 32%-os megújulós és 32,5%-os energiahatékonysági céloknak! Magyarországon 2010 óta gyakorlatilag betiltották a szélerőműveket, és kivették a családok zsebéből az EU által a lakosság épületenergetikai felújításaira adott pénzt, hogy saját magukra költsék! Különadóval sújtják a napelemeket, és még a közvilágítás korszerűsítésben sem látnak mást, mint a nemzet vejének saját lábra állítását szolgáló korrupciós lehetőséget! Hosszan lehetne folytatni még a sort!

Házelnök Úr, hogyne volna vita a klímaváltozás körül! Épp Önökkel van vita, mivel lehet, hogy Ön aggódik az unokáiért, de cselekedni pont úgy cselekszenek, mintha Önök szerint a klímaváltozás csak a média agymosása miatt lenne fontos! És a cselekvésükkel nem csak Magyarországon akadályozzák a hatékony lépéseket, de az 500 milliós Európai Uniót is megpróbálják elgáncsolni! Mert Önöknek a bajor autógyárakon, az Orbán-család gazdagodásán és a gyűlöletpropagandán kívül semmi, de semmi nem számít!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148494

Ajánljuk még a témában