Nyílt levél Manfred Webernek

2019. május 16. 17:41

Gyöngyösi Márton
Facebook
Önnek európai politikusként még maradt a kezében eszköz azzal szemben, hogy végignézze, hogy épül ki Európa szívében egy egypárti rendszer.

„Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Gondolta volna egy éve, amikor a kormányközeli oligarcha által birtokolt Figyelő című hetilapban adott interjújában dicsérte Orbán Viktort, hogy eljöhet az idő, amikor Ön is egy lejárató rágalomkampány áldozatává válik? Sejtette akkor, hogy 2019. május 14-én a Google magyar nyelvű keresőjében az Ön nevére kiadott első három találat a magyar kormányhoz közeli portálok cikkeit adja ki arról, hogy több százezer eurót »trükközött össze« magának, és hogy luxusebédeken tervezgeti Európa migránsok által való elárasztását?

Tudta-e Ön akkor, amikor a Figyelőben méltatta Orbán Viktort, hogy pontosan mi folyik Magyarországon? Hallott Ön arról, hogy az Európai Néppárt által oly sokáig védett Orbán Viktor rendszere a legnagyobb ellenzéki pártot egy kampány közepén többmillió eurós gigabüntetéssel próbálja megszüntetni? Tudott Ön a magyar kormány lopásairól, mérhetetlen korrupciójáról és hatalmi arroganciájáról? Értesült az épülő egypártrendszerről, ahol a szabad sajtót ellehetetlenítik, az ellenzéki véleményüknek hangot adókat kirúgják, a sikeres vállalkozásokat elveszik? Észrevette, hogy a magyar kormány hogyan próbálja ellenfeleit rágalmakkal és álhírekkel lejáratni?

Frakcióvezető Úr, az a rossz hírem van, hogy ha tudta, ám úgy gondolta, hogy Önt német emberként nem érheti el, akkor tévedett. Ha pedig nem tudta, akkor most meg fogja ismerni, hogy milyen érzés egy autoriter vezető célkeresztjébe kerülni. Ha ez nem kerül az Ön politikai karrierjébe, akkor Ön győzött. De erre az Ön helyében én nem vennék mérget.

A jó hír az, hogy Önnek európai politikusként azért még mindig maradt a kezében eszköz azzal szemben, hogy végignézze, hogy épül ki Európa szívében egy egypárti rendszer, amelyben Ön egy közellenség. Ehhez persze először az kell, hogy Ön és kollégái is valóban az európai értékeket tartsák szem előtt. Értjük mi itt Magyarországon, hogy Orbán Viktor igen kezes a német ipari lobbival szemben, és ez nagy gazdasági előnyökkel kecsegtet. Én azonban attól tartok, hogy bár fontos a gazdaság, mégis nehezen lesz sikeres egy olyan Európa, amely a gazdasági érdekeket az értékek elé helyezi. Ezt pedig, attól tartok, hogy hamarosan Ön is meg fogja tanulni a saját példáján.

Mi már akkor láttuk, hogy Orbán Viktor milyen irányba lépked öles léptekkel, amikor Ön még mentegette és védte. Most is szólunk: ne remélje Frakcióvezető úr, hogy Orbán Viktor május 26. után majd visszaáll a sorba. Nem fog. Ami következik, az egy újabb és minden eddiginél durvább unióellenes kampány lesz, csak immár nem Jean-Claude Juncker, hanem Ön lesz a célpontban. A házához küldött paparazzik az első lépcsőfok, de elhiheti, lehet ennél keményebb is. Mi már megtapasztaltuk, és ha Ön továbbra is egérutakat ad a Fidesznek, ahogy tette márciusban a felfüggesztéssel, akkor Ön is meg fogja. Számíthat arra, hogy a jövőben Önt személyében fogják támadni, meg fogják bélyegezni, ki fogják plakátolni az arcát, és el fogják érni Önt az otthonában, Németországban is.

Sajnos nekünk, magyaroknak még nagyobb a tét. Nekünk az a tét, hogy a Fidesz felelőtlen politikája miatt mi kapjuk-e majd a szankciókat a nyakunkba, a mi népünk érdekei kerülnek-e majd ismét hátrányba, ha a kormány miatt Magyarország jogait felfüggesztik az Európai Unióban, és a mi orrunk előtt zárulnak majd le a határok, ha Orbán elkezdi előkészíteni országunk távozását az Unióból. Sovány lesz a vigasz, hogy mindez az egész közösségnek és egész Európának fájni fog. De szerintem még nem késő mindezt megakadályozni. Nem késő lépni sem Önnek, sem az Európai Néppártnak és Európának sem.

A Jobbik, Magyarország legerősebb demokratikus pártjaként, hisz abban, hogy a szükséges reformok megtételével az Európai Unió egy jobb, demokratikusabb és erősebb közösség lehet. De ezeknek a reformoknak értékeken kell alapulnia, és garantálnia kell, hogy egy felelőtlen rezsim ne támadhasson sem saját polgáraira, sem pedig Önre, Frakcióvezető Úr. Mi gyűlöletkampányok helyett egy ilyen programmal készülünk május 26. utánra, melyet ezúton ajánlok figyelmébe.

Tisztelettel:

Gyöngyösi Márton 
Elnökhelyettes, EP-listavezető
Jobbik Magyarországért Mozgalom”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 244 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hvg- n van vele egy nagy interjú, abban nem tartja teljesen alkalmasnak Webert, de rá szavazna:-))))))

Válaszok:
hátakkor | 2019. május 17. 7:14

Hányok, bár annyit ezek nem érnek, de mégis okádok.

Nyugi, mást is átvágtak. A lényeg a te eredményed.

Annyira izgulok, hogy Weber fog-e válaszolni és beveszik-e a jobbikot az epp-be, hogy csak nnna .

Remélem Toroczkai jobboldaliságát nem hiszed el. Novák és Dúró hitelesek, de szegények csak hasznos idióták egy újabb ügynök mögött.
Amúgy anno 2005-2008 körül mi is megosztva szavaztunk a párommal a Fideszre és a Jobbikra.

Na, erről lemaradtam. Ezért írtam az előbb, amit.
Amúgy nagyon szeretem sersem4 fórumtárs hozzászólásait.

Voltam 2008-ban egy jobbikos rendezvényen. Az akkori médiából félelmkeltőnek, legrosszabb időket idézőnek leírt megmozdulás helyett csupa jó arcú, barátságos emberrel talalkoztam, és a két éves kisfiam az inulókra is lelkesen masírozgatott egy-két bakancsos, mellényes sráccal.
Sajnálom, hogy Szabó Albert, Bácsfi Diána, Vona és most Toroczkai újra és újra szétveri ezen emberek álmait, reményeit.

Miben bízol? Anno ti vagy szellemi elődeid behívtátok a szovjet tankokat, ők jöttek. Most azt hiszed, jönnek a Frontex légiók?
Szánalmas hazaáruló vagy, és még csak nem is szégyenled. Előre tovább a marxi úton!

Ezt a vastag bőrt! Hihetetlen,

Nyílt levél Manfred Webernek!

Frakcióvezető úr!
Tudta, hogy mi, én legalábbis régóta tudom, hogy Gyöngyösi Márton egy kém. Azt, hogy kettős kém, azt nem tudom.
Nézzen utána a múltjában, ha van ideje, ha egyáltalán érdekli.
Ja, és azonkívül hazaáruló.
Ha mégis megválasztják magát, kitűnő munkatársat üdvözölhet benne. Bármikor, valami jó kis pozícióért kész elárulni bárkit. Ahogy a pártvezetőjét is, Vonát.

Cigánybűnözés...

Ősbolsevik fasi-bolsi unokája.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy kinek a kreációja a Jobbik.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. május 17. 2:28

Jól van, folytasd, Gyöngyike.
:-)

Ezzel is a nyugati libsiket amortizáljátok. Minden lezüllik, amihez dörgölőztök. Ontja magából a Mozgalom a hullaszagot..

Már a Wikipédiából is kiderül, milyen erőtérben nevelt csemete.

Az átkosban "édesapja külkereskedőként dolgozott, így Gyöngyösi Márton gyermekkorát Egyiptomban, Irakban, Afganisztánban és Indiában töltötte."

Ha valóban politikus lenne, és nem ügynök, akkor azt mondanám, megérdemelte, hogy gyalázattal végződik a politikai pályafutása. De nem politikus.

Most csak annyit mondhatok, hogy megérdemelte, hogy magával rántja a kamu-pártját és vele együtt az összes összefogós ellenzéki pártot a totális megsemmisülésbe.

Május 26. éjjel Gyöngyösi megtekintheti az eredménytáblán hány párti az egypárti rendszere.

Roy-t meg gyakorlatilag levették a tábláról.

Na, most van vége a Jobbiknak. A legmegvetendőbb tulajdonsága eddig a baloldalnak az volt, hogy árulkodással próbált ártani a kormánynak. Eddig ebből kimaradt a Jobbik.

Nem tudni, kinek a kottájából, de engedelmesen játszik, bármilyen zsánert.

Annyi bizonyos, ha a mai Jobbikot, ezt a Gyöngyösit is nézegetem, érthetőbbé válik a magyarság gyászos sorsa, ami a Hunyadiak óta végigkísért bennünket.
És - kísér - ma is.
De ezúttal nem gyászolunk, haladunk, épülünk, gazdagodunk, állunk fel éppen a padlóról, ahová a szarmagyarok odanyomtak bennünket, éppen száz éve kezdték, a Tanácsköztársaságukkal és azóta is folytatják az aljas életű patkányok, bástya és mindenféle szarmagyar elvtársak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés