Boris Johnson indul a Konzervatív Párt vezetői tisztségéért

2019. május 16. 16:36

A volt külügyminiszter a Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-táborának szószólója.

2019. május 16. 16:36

Boris Johnson volt brit külügyminiszter bejelentette csütörtökön, hogy versenybe száll a kormányzó Konzervatív Párt vezetői tisztségének elnyeréséért Theresa May miniszterelnök távozása után.

Ha Johnson, a Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-táborának szószólója kerül a párt élére, ő lesz egyben Nagy-Britannia következő miniszterelnöke is. Boris Johnson egy manchesteri üzleti rendezvényen vett részt csütörtökön, és arra a hallgatói kérdésre, hogy megpályázza-e a Konzervatív Párt vezető posztját, úgy válaszolt, hogy „természetesen”.

Theresa May már decemberben jelezte, hogy nem ő kívánja a következő parlamenti választások kampányát megvívni a Konzervatív Párt vezetőjeként. Távozásának várható időpontját nem fedte fel, de március végén közölte, hogy kész az általa tervezettnél is korábban távozni tisztségéből, ha a parlament elfogadja az EU-val kötött, az alsóházban eddig háromszor is elutasított Brexit-megállapodást.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2019. május 29. 13:46
breaking news: Boris Johnson must go on trial for 'lying and misleading' in Brexit campaign, judge orders https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/boris-johnson-trial-brexit-court-lying-prosecution-nhs-vote-leave-a8934451.html
Mich
2019. május 17. 00:21
A fő mesterkedő...!l
Világpanoráma
2019. május 16. 21:40
Béketárgyalások Norvégiában a venezuelai kormány és az ellenzék között: https://vilagpanorama.hu/2019/05/16/beketargyalasok-norvegiaban-a-venezuelai-kormany-es-az-ellenzek-kozott/
Gregorius
2019. május 16. 20:27
Nem tudom mennyire lesz kemény, egyszer már megfutott....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik