Megható, reménykeltő, megtisztelő

2019. május 16. 07:04

Azbej Tristan
Facebook

Az itt élő keresztények nemcsak a terroristák pusztítását szenvedték el, hanem a világ közömbösségét is.

„Megható, reménykeltő, megtisztelő – leginkább ezekkel a jelzőkkel lehet jellemezni a mai napomat, amely során III. György pátriárka és több más asszír keresztény egyházi vezető jelenlétében részt vettem az iraki kurdisztáni Szent György-templom felszentelésén, amely a Hungary Helps – Magyarország segít program segítségével épült fel.

A templom ünnepi átadása alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét tolmácsolhattam az ünneplők felé, amelyben a keresztény közösségek és a keresztény kultúra védelme mellett tett hitet. Elkötelezettségét és Magyarország üldözött keresztények megsegítése érdekében tett erőfeszítéseit hétfői találkozójuk során Donald J. Trump amerikai elnök is méltatta.

Felkerestem Erbílben a Szűz Máriáról elnevezett iskolát is, amely szintén a magyar kormány támogatásával épülhetett fel, és amellyel a gyermekes családok térségben maradásához járultunk hozzá.

Az itt élő keresztények nemcsak a terroristák pusztítását szenvedték el, hanem a világ közömbösségét is, úgy érzik, cserben hagyták őket, pedig nem akarnak mást, mint szülőföldjükön maradni, de ehhez segítségre van szükségük. Éppen ezért különösen hálásak a magyar embereknek. Sokat jelent nekik, hogy valaki törődik a szenvedésükkel, és reménykeltő számukra, hogy vannak még európai kormányok, akik felvállalják és védik a keresztény kultúrát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148481

Ajánljuk még a témában