Folytatódik: nyáron újra szavaznak a Brexit-egyezségről

2019. május 15. 07:56

Hasznos és konstruktív megbeszélést tartott May és Corbyn.

Június elején az alsóház elé terjeszti a brit kormány a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) törvénybe iktatását célzó tervezetet. A Downing Street kedd esti bejelentésének előzményeként váratlanul személyes megbeszélést tartott Theresa May konzervatív párti miniszterelnök és Jeremy Corbyn, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője.

May hivatalának szóvivője a késő este véget ért tárgyalás után közölte: a találkozó célja az volt, hogy a miniszterelnök egyértelművé tegye a kormány elkötelezettségét a Munkáspárttal folyó tárgyalások befejezése és a brit EU-tagságról tartott népszavazás döntésének végrehajtása mellett.

Mindezek érdekében a kormány a június 3-án kezdődő héten előterjeszti a kilépési megállapodás törvénybe iktatásának tervezetét. Ez alapvető fontosságú, ha az Egyesült Királyság még a nyári parlamenti szünet előtt ki akar lépni az Európai Unióból – hangsúlyozta kedd esti tájékoztatásában a Downing Street szóvivője, hasznosnak és konstruktívnak nevezve May és Corbyn megbeszélését.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148420

Ajánljuk még a témában