Ejtették a vádakat a migránsokat segítő munkások ellen Olaszországban

2019. május 15. 15:07
Ejtette egy olasz bíró a spanyol bevándorlókat segítő segélyszervezet elleni vádakat.

Ejtette a bevándorlókat segítő Proactiva Open Arms spanyol civilszervezet két tagja elleni vádakat egy olasz bíró. A szicíliai Catania vizsgálóbírója lezárta a Marc Reig Creuss kapitány és Isabel Montes Mier misszióvezető elleni eljárást – közölte szerdán a segélyszervezet szóvivője. Reig Creuss és Montes Mier ellen az illegális bevándorlást segítő bűnszervezetben való részesség miatt emeltek vádat.

Még az ügyészek is a vádak elejtését kérték a bíróságtól kedden. Carmelo Zuccero cataniai főügyész, aki a bevándorlást segítő szervezetek ellenzőjének hírében áll, „nem talált ellenük bizonyítékot” – mondta Riccardo Gatti, a Proactiva Open Arms szóvivője a dpa német hírügynökségnek.

Egy másik szicíliai városban, Ragusában egy másik eljárás folyik a két segélymunkás ellen illegális bevándorlás elősegítése és erőszakos fogva tartás címén. Mindkét eljárást amiatt indították, hogy a Proactiva Open Arms 2018 márciusában több mint 200 bevándorlót és menekültet szállított Pozzallo szicíliai kikötőbe, miután nem adta ki őket a líbiai parti őrségnek. 

A spanyol segélyszervezet akkor arra hivatkozott, hogy nem adhatja ki az embereket Líbiának, ahol kínzás és más visszaélés vár rájuk. Azt is közölte, hogy a líbiai parti őrség azzal fenyegetőzött, hogy rálő a hajó személyzetére. 

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ott is erzekenyitett bírák vannak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés