Birodalmi logika

2019. május 14. 06:14

Nagy Áron
Magyar Nemzet

A babaváró programot az Európai Bizottság már a magyar kormány által kezdeményezett háttértárgyalásokon igyekszik megnehezíteni.

„A legújabb bizonyítéka ennek a magyar családtámogatási rendszer – amit Nyugaton előszeretettel bélyegeztek középkoriasnak, sőt fasisztoidnak – egyik pillére, a babaváró program ügye. Amelyet az Európai Bizottság már a magyar kormány által kezdeményezett háttértárgyalásokon igyekszik megnehezíteni. Az előzményeket, például a hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzsegő Sargentini-jelentés elfogadását meg a többi, hazánk elleni akciót tekintve tulajdonképpen nincs ebben semmi meglepő.

Ne feledjük, 2015-ben a magyar kormány volt az első, amely felhívta a figyelmet a migráció veszélyeire; felszólalt a nemzeti szuverenitást semmibe vevő kötelező migránselosztási kvóták ellen, az élére állt Európa megújításának. Először nevettek rajtunk.

Aztán amikor Donald Trump lett az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Heinz-Christian Strache Ausztria alkancellárja és Matteo Salvini Olaszország belügyminisztere, a gúnyos kacajt felváltotta a berzenkedés, mivel Budapest maga is szimbólummá vált. A nemzeti önrendelkezés és Európa zsidó-keresztény gyökereinek megóvása mellett a kompromisszumot nem ismerő módon elkötelezett erők szimbólumává.

Mindemellett Magyarország, miközben önmagát és az uniót védi, hátráltatja Afrika és Ázsia újabb kizsákmányolását. Mert gondoljunk csak bele! A brüsszeli narratíva szerint a migránsok befogadása humanitárius cselekedet, egyúttal azonban – és ez a lényeg – megoldás Európa elöregedésére és az égető munkaerőhiányra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148338