Gyurcsány dirigál az ellenzéknek

2019. május 14. 10:49

Deák Dániel
Magyar Nemzet
Mindegyik pártnak megvan az ellenfele, mindegyikük a saját mocsarában küzd a másikkal.

Az MSZP és a DK, illetve a Jobbik és a Mi Hazánk között dúló harc mellett az LMP és a Momentum között is komoly verseny folyik. Annak hatására, „hogy a zöldpárt korábban szövetkezett Gyurcsány Ferencékkel, számos szakadáson esett át, az egykori miniszterelnök-jelöltjüktől kezdve számtalan korábban meghatározó arc hagyta ott a pártot.

Ez egyértelműen a Momentumnak kedvezett, amely az EP-választás kampányában hatékonyabban tudja kommunikálni álláspontját európai kérdésekben, mint az LMP. A választás nagy meglepetése lehet majd, ha a Momentum megelőzi az LMP-t, a hab a tortán pedig az lenne, hogy míg Fekete-Győr Andrásék tudnának küldeni képviselőt az Európai Parlamentbe, addig az LMP nem.

Így néz ki tehát jelen pillanatban az ellenzéki csatatér. Mindegyik pártnak megvan az ellenfele, mindegyikük a saját mocsarában küzd a másikkal. Ennek értelmében a mostani választás pártpolitikai szempontból nem is a kormánypárt–ellenzék küzdelemről szól, hanem az ellenzéki pártok egymás közötti viaskodásáról. Mindez számukra elemi kérdés, hiszen az önkormányzati választásokra a mostani eredmények alapján fogják majd újragondolni az alkukat és a jelöltállításokat. Hiába kötött már ugyanis egyezséget több párt egyes önkormányzatokban, ha 26-án este felborul a jelenlegi status quo, akkor azok is semmissé válnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány azért lehet még szabadlábon a magyar közélet szereplője, hogy dirigáljon ennek a selejtes ellenzéknek. Addig garantált a Fidesz elsöprő győzelme.

Te egész analfabéta vagy?

Több lehetőség is van: kiválik a ballib szárny egy része, ha megyünk lesz aki követ minket.
Lehet, hogy az epp darabjaira hullik. Más frakciójában is lehetnek mozgások.
Az is lehet, hogy egy új jelölt lesz a bizottság elnöke .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés