Gyurcsány dirigál az ellenzéknek

2019. május 14. 10:49

Deák Dániel
Magyar Nemzet

Mindegyik pártnak megvan az ellenfele, mindegyikük a saját mocsarában küzd a másikkal.

Az MSZP és a DK, illetve a Jobbik és a Mi Hazánk között dúló harc mellett az LMP és a Momentum között is komoly verseny folyik. Annak hatására, „hogy a zöldpárt korábban szövetkezett Gyurcsány Ferencékkel, számos szakadáson esett át, az egykori miniszterelnök-jelöltjüktől kezdve számtalan korábban meghatározó arc hagyta ott a pártot.

Ez egyértelműen a Momentumnak kedvezett, amely az EP-választás kampányában hatékonyabban tudja kommunikálni álláspontját európai kérdésekben, mint az LMP. A választás nagy meglepetése lehet majd, ha a Momentum megelőzi az LMP-t, a hab a tortán pedig az lenne, hogy míg Fekete-Győr Andrásék tudnának küldeni képviselőt az Európai Parlamentbe, addig az LMP nem.

Így néz ki tehát jelen pillanatban az ellenzéki csatatér. Mindegyik pártnak megvan az ellenfele, mindegyikük a saját mocsarában küzd a másikkal. Ennek értelmében a mostani választás pártpolitikai szempontból nem is a kormánypárt–ellenzék küzdelemről szól, hanem az ellenzéki pártok egymás közötti viaskodásáról. Mindez számukra elemi kérdés, hiszen az önkormányzati választásokra a mostani eredmények alapján fogják majd újragondolni az alkukat és a jelöltállításokat. Hiába kötött már ugyanis egyezséget több párt egyes önkormányzatokban, ha 26-án este felborul a jelenlegi status quo, akkor azok is semmissé válnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148356

Ajánljuk még a témában