Ki takarta ezt?

2019. május 14. 11:56

Balassa Tamás
Népszava

Számos médium azzal vádolta őket, hogy kitakarták a fideszes oligarchák arcát a Momentum politikai reklámfilmjében.

„Azért akadt ki a Kunigunda utcai közbotrányt magyarázó iroda szervezetileg, mert szerintük számos médium azzal vádolta őket, hogy kitakarták a fideszes oligarchák arcát a Momentum politikai reklámfilmjében. A legjobb részről van szó egyébként, miszerint a napi 2 milliárd forintnyi uniós pénzt nem az ország javára, hanem fideszes zsebek kitömésére fordították. A kikockázott figurákban Tiborcz István, Garancsi István és a gazdagodófenomén, Mészáros Lőrinc fizimiskáját lehet felfedezni.

Van tehát egy állítás: kitakarva jelentek meg az említett urak, és az iroda a kitakarást magára vette. Nem mennénk vissza Lomnici Zoltán híradós esetéig, maradnánk a jelenben. Amikor is nem találtunk arra utaló jelet, hogy bárki azt állította volna: a közmédia változtatott a felvételeken. Határozatlan alany jelenik meg néhol, miszerint »az eredetivel ellentétben kitakarták«. Hadházy Ákos független képviselőé volt az eredeti videó, ami látható az interneten ma is. A hazugsággal vádolt médiumok legtöbbje megemlítette: a Momentum ügyes csellel juttatta a közmédia képernyőjére Hadházy független ügyészségért indított kampányát.

Aligha valószínű, hogy a 90 milliárd forintból működtetett nagyipari füllentészet megannyi munkása ne olvasta volna ezeket a híreket. Pláne azok után, hogy Hadházyék hónapokig követelték, a közmédia adjon hírt a már több százezer magyar által aláírt petíciójukról. Az MTVA ijedtében azt mondta, nem hagynak beleszólást a szerkesztői függetlenségbe. A kabaréműfajnak annyi.”

(MTI)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148369

Ajánljuk még a témában