Az Európai Bizottság szerint még nem alakítottak ki álláspontot a babaváró támogatásról

2019. május 14. 20:31

Hangsúlyozták, hogy az Európai Bizottság nem kifogásolja, sőt üdvözli a hitelprogram céljait, azaz a családok támogatását.

Tévesek azok a magyarországi hírek, amelyek szerint az Európai Bizottság „támadná” az úgynevezett babaváró támogatást, a konstrukcióról a szervezet még nem is alakított ki hivatalos álláspontot – szögezte le keddi közleményében a brüsszeli testület.

A magyar nyelvű kommünikében hangsúlyozták, hogy az Európai Bizottság nem kifogásolja, sőt üdvözli a hitelprogram céljait, azaz a családok támogatását.

Kiemelték: a magyar kormány kezdeményezett előzetes egyeztetést a tervezett támogatásokról, amelynek során a bizottság szakértői igyekeznek kiküszöbölni, hogy a babaváró hiteleket nyújtó bankok – tehát nem a felvevő magánszemélyek – tekintetében később aggályok merülhessenek fel az állami támogatásokra vonatkozó európai uniós szabályok szempontjából.

Az előzetes egyeztetések folytathatók, s az Európai Bizottság továbbra is készen áll a konzultációkra, amelyek pontosan arra szolgálnak, hogy elkerülhető legyen egy későbbi formális vizsgálat vagy a konstrukció jogszerűségének bárki általi megkérdőjelezése – írták.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148405

Ajánljuk még a témában