MZP bebizonyította, hogy totálisan nem érti az ellenzékiséget

2019. május 14. 21:58

A Mi Időnk
A Mi Időnk

Nem azzal az USA-val kell a hazai diktatúraépítés ellen harcolni, amely a világ más részein szélsőjobboldali terrorbrigádokat pénzelt.

„A legszebb ötlet persze a Szabad Európa Rádió újraindítása. Azon rádióé, amelynek elég nagy szerepe volt hazánk kapitalista restaurációjában, mivel elhintették azt a marhaságot, hogy ha itt rendszerváltás lesz, akkor mindenki amerikai színvonalon fog élni. Ebben persze igazuk lett, csak éppen nem az amerikai közép- és felsőosztály életszínvonalát kaptuk meg, hanem a fekete gettók lakóiét. A SZER propagandája miatt rengetegen fordultak el a szocializmustól, ennek eredménye pedig, hogy ma fasiszták grasszálhatnak »cigányterrort« ordibálva, és hogy 4,6 millió ember nyomorog hazánkban, miközben tízezrek halnak meg feleslegesen a magyar egészségügyben, nem is beszélve a brutálisan gazdagodó kapitalista oligarchákról.

MZP ismét bebizonyította, hogy totálisan nem érti az ellenzékiséget. A magyar kormányt nem az Amerikai Egyesült Államok külügyeseinek segítségével kell leváltani olyanokra, aikk csak folytatnák azt a nettó hazaárulást, amelyet jelenleg a Fidesz folytat. Nem azzal az USA-val kell a hazai szélsőjobboldali diktatúraépítés ellen harcolni, amely a világ más részein szélsőjobboldali terrorbrigádokat pénzelt a politikai-gazdasági érdekei miatt. Nem azzal az USA-val kell humanistát és demokratát játszani, amely felfegyverezte a szaúdiakat Jemen ma is tartó bombázásához, és amely épp most készül a venezuelai baloldali kormány elleni katonai invázióra, miután az ottani Orbánuk, Juan Guaido csődöt mondott a puccskísérleteivel.

Nem mellesleg a Fideszt és Orbánt szintén az amerikaiak tették a hatalomba. Emlékszünk még, hogy 1989-ben a »demokratikus« ellenzékkel személyesen találkoztak az akkori amerikai elnökkel, az idősebb George Bush-sal, és mindenki piszkos fantáziájára bízzuk, hogy ott valójában mi hangzott el és milyen alkukat kötöttek. Mi mérget vennénk rá, hogy a Coca Colával kötött különalku alapjait akkor rakták le.

Orbán leváltásához nem Trumpra van szükség, és félreértés ne essék, az oligarchakapitalista Putyinra sem. Ez nem azt jelenti, hogy a nyugat nem segíthet. Vannak megfelelő európai bíróságok, európai ügyészségek, nemzetközi jogvédő szervezetek, civil hálózatok, baloldali mozgalmak, szakszervezeti szövetségek. Van Európai Baloldali Párt és ott az Egyesült Baloldal / Északi Zöldek frakció, akik támogatásával hazánkban is fel lehet lépni az antidemokratikus tendenciák ellen, a munkások jogainak védelmében. Ezek támogatására van szükség hazánkban, nem Trumpéra, Soroséra vagy ámblokk a nyugat tőkés oldalára.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148413

Ajánljuk még a témában