7-es cikk

Timmermans jogállamisági eljárást helyezett kilátásba Románia ellen

2019. május 13. 10:55
A szankciókat korábban is kilátásba helyező Timmermans első ízben fenyegette meg Romániát a 7-es cikk szerinti eljárással.

Az Európai Bizottság haladéktalanul megkezdi a jogállamisági eljárást Románia ellen, ha az életbe lépteti a büntetőjog áprilisban elfogadott módosításait. Erre Frans Timmermans figyelmeztette a román vezetőket egy pénteken keltezett levélben, amelyet hétfőn tett közzé a G4Media ellenzéki hírportál.

A bizottság első alelnöke szerint a büntető törvénykönyv, a büntetőeljárási törvénykönyv és a korrupciós bűncselekményekről szóló jogszabály múlt hónapban megszavazott módosításai gyakorlatilag büntetlenséget biztosítanak az elkövetőknek egy sor bűncselekmény – köztük korrupciós cselekmények – esetében.

A szankciókat korábban is kilátásba helyező Timmermans első ízben fenyegette meg Romániát a 7-es cikk szerinti eljárással.

(MTI)

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek szándékosan akarják összecsomagolni a keleti blokkot.

Timmermans az eljárást kezdje el az EU vezetésében. Lenne mit sepregetnie. Ha viszont erre képtelen, vagy az identitása nem teszi lehetővé akkor távozzon a politika színpadáról.
Egyébként sem értem, hogy a hazájában működő törpe pártban mi lehet az amiért ilyen magas pozícióba emelték uniós szinten.

Szerencsétlen..... Ha valamiről nem tud, akkor az nincs.

Az ott élő magyarok miatt? Helye, amit elműveltek velünk 100 év alatt, az túlmutat azon, amiről Timmermans valaha hallott.

Ja, hogy mégsem? Ki gondolta volna!

Kurva anyátokat!

Az alde-s biztosan, habár őt ki akarja csukni a fogtündér, ezért lehet, hogy mégse.

Micsoda ellentmondás!

Timmermans a holland munkáspárt tagja, ugyanakkor Soros György tőkés milliárdos szövetségese.

Akkor Timmermans lenne az EU Mohamedje holland munkáspárti színekben?

"a Tanács négyötödös többséggel határoz arről, hogy adott tagállam megsérti-e az alapértékeket, az adott ország nem szavazhat"

Pontatlan a megfogalmazásod. A négyötöd az eljárás megindítására vonatkozik. A szankcionálásra a Tanácsnak egyhangú döntést kell hoznia. Ebben a döntésben az érintett tagország nem vehet részt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés